Revizuirea Constitutiei: Ponta are un regret profund

Vineri, 01 Mai 2015, ora 07:44
3138 citiri
Revizuirea Constitutiei: Ponta are un regret profund
Foto: Facebook/Victor Ponta

Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, afirma ca regreta profund faptul ca liderii PNL "au anuntat oficial ca au decis definitiv blocarea procesului de revizuire a Constitutiei", apreciind ca masura este o dovada "a miopiei, mediocritatii si lipsei de viziune" a actualei conduceri liberale.

"Regret profund faptul ca liderii PNL au anuntat oficial (dupa ce negasera cu indarjire cateva saptamani) ca au decis definitiv blocarea procesului de revizuire a Constitutiei! Este o masura total gresita, inca o dovada a miopiei, mediocritatii si lipsei de viziune a actualei conduceri a PNL, care afecteaza fiecare cetatean", a scris premierul pe Facebook.

Ponta mentioneaza ca un prim motiv in sustinerea afirmatiilor sale este faptul ca "nu poti reforma statul roman (sa respecti standardele europene, sa previi conflictele institutionale, sa adaptezi imunitatile sau sa facilitezi confiscarea bunurilor ilicite, etc.) fara sa aduci modificarile necesare la Constitutie".

Totodata, premierul adauga ca "parlamentarii liberali (spre deosebire de noii lor colegi si frati pedelisti) au fost alesi in decembrie 2012 pe baza promisiunii asumate de a revizui Constitutia!".

"Inca o razgandire, inca o pacaleala, inca o dovada de miopie politica din partea lor - iar in 2016 vor cere iar votul cetatenilor dupa ce au uitat tot ce au promis in 2012! Sper ca mintea de pe urma sa ii ajute pe liderii PNL sa revina asupra acestor decizii total eronate! Romania are nevoie de o Constitutie modernizata!!!", a mai scris premierul.

Premierul Victor Ponta se afla in perioada 30 aprilie - 5 mai intr-un turneu in tarile arabe din Golf, respectiv Regatul Arabiei Saudite, Statul Qatar, Statul Kuweit si Emiratele Arabe Unite.

Ponta si-a inceput turneul in tarile arabe - prima oprire, Arabia Saudita

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat joi ca Victor Ponta si PSD nu pot fi parteneri ai liberalilor in procesul de revizuire a Constitutiei, adaugand ca dialogul poate fi reluat cand PSD se va aseza la masa cu lideri "necompromisi in actiuni nedemocratice".

Gorghiu nu crede ca se mai poate reforma Constitutia cu PSD si aminteste de prezidentiale

"Impiedicarea voita de catre un guvern a cetatenilor sa-si exercite dreptul de vot este un lucru fara precedent in UE, faptul ca Victor Ponta a primit o lectie dura la momentul noiembrie - decembrie 2014, la alegerile prezidentiale, nu e suficient. I-a pus pe romani intr-o postura ingrata, iar realitatea arata ca un om, prin vointa sa si a partidului aflat la guvernare, a deturnat scopul in care sunt facute sa functioneze institutiile statului. Credeti ca astazi este loc de discutii in parteneriat cu PSD pe tema revizuirii Constitutiei? Eu pot sa afirm raspicat - Victor Ponta si PSD nu ne mai pot fi parteneri in ideea de revizuire a Constitutiei", a spus Gorghiu la dezbaterea organizata de Tineretul National Liberal cu tema "Constitutia Liberala".

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Ponta PNL regret Constitutie, #Ponta revizuire constitutie , #premier
Comentarii
Poza adevar
adevar
rank 1
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
"Politic > Victor Ponta > premier Revizuirea Constitutiei: Ponta are