Ziare.com

Romania ar putea primi gaz din Kazahstan

Vineri, 28 Iunie 2013, ora 07:40

   

Romania ar putea primi gaz din Kazahstan
Premierul Victor Ponta a avut, joi, intrevederi cu omologul kazah, Serik Akhmetov, si cu presedintele KazMunaiGaz, prilej cu care s-a discutat despre oportunitatea unor noi investitii, partea kazaha avansand propunerea sa asigure livrari de gaz din Kazahstan in tara noastra, o optiune in acest sens fiind o extensie a South Stream din Bulgaria catre Romania.

"Atat prim-ministrul Republicii Kazahstan, domnul Serik Akhmetov, cat si presedintele KazMunaiGaz au vorbit, in cadrul intrevederii cu premierul Victor Ponta, despre oportunitatea unor noi investitii in Romania. De asemenea, partea kazaha a avansat partii romane propunerea sa asigure livrari de gaz din Kazahstan in Romania, o optiune in acest sens fiind o extensie a South Stream din Bulgaria catre Romania", se arata intr-un comunicat al Guvernului.

Ponta, la Astana: Am avut vointa politica de a finaliza diferendul cu Rompetrol

Potrivit sursei citate, in egala masura, partenerii din Kazahstan si-au exprimat deschiderea si disponibilitatea perfectarii unui contract comercial in vederea livrarii de uraniu, pentru consumul intern aferent unitatilor nucleare de la Cernavoda.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

"Delegatia Romaniei, condusa de premierul Victor Ponta, a cautat, in cadrul intalnirilor bilaterale, sa deschida oportunitati pentru extinderea prezentei companiilor romanesti pe piata din Kazahstan si a dezvoltarii relatiilor comerciale. In acest sens, s-a propus partenerilor din Kazahstan folosirea mai intensa a Oil Terminal Constanta, dar si deschiderea de catre liniile aeriene kazahe a unor curse Astana-Bucuresti.

De asemenea, in vederea sustinerii mediului de afaceri in efortul sau de a identifica nise de colaborare, partea romana a propus, iar partea kazaha a agreat, ca reuniunea Comisiei mixte economice sa aiba loc in toamna acestui an. Nu in ultimul rand, oficialii guvernamentali din Kazahstan au invitat Romania sa participe cu propriul stand in cadrul Expozitiei Mondiale 'Astana 2017'", se mai arata in comunicatul Guvernului.

Ponta pleaca in tari asiatice pentru a atrage investitii

Premierul Victor Ponta se afla joi intr-o vizita oficiala in Republica Kazahstan, prima la acest nivel in istoria relatiilor bilaterale dintre cele doua state.

"Kazahstan este important pentru Romania atat datorita rezervelor de hidrocarburi (gaz si petrol), cat si a pozitiei geopolitice - se afla intr-o zona importanta pentru securitatea si stabilitatea europeana si internationala. Aceasta vizita reprezinta o reconfirmare a relatiilor foarte bune cu Kazahstanul, partenerul cel mai important al Romaniei in Asia Centrala.

De altfel, oficialii din Astana au manifestat un interes deosebit ca aceasta intalnire sa aiba loc imediat dupa solutionarea favorabila a dosarului Rompetrol, fapt ce a oferit premise favorabile dezvoltarii relatiilor economice dintre cele doua state", subliniaza Executivul.

Vizita premierului in Kazahstan face parte dintr-un turneu asiatic de sapte zile care mai include Azerbaidjan, Uzbekistan si China.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1377 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Deci ?!

Tot la "mina" lui Putin a-ți ajuns. Sud Streamul după cum bine știți,e replica rusă la Nabuco,cel atit de agreat par le Macac ! Numai că Nabuco sa născut mo.rt ! Acum săriți pe Ponta că sa dat cu.....Putin ca să-l injosească pe "Ciobănelu cu 300 de oi".
Dacă nu am ris destul.....o să mai avem ocazia ! Ce m-ar bucura să-l văd peste un an jumate cind Băse va pleca cu coada intre picioare,cum Ponta ii va servi lui Putin Marinelu pe tavă.

 

Romania ar putea primi gaz din "ponnta"

E plin de gaze ,,,nu are nimic in cap numai
gaze de sist.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor