Romania fara premier: Cand ar putea fi externat Victor Ponta si ce treburi a lasat nerezolvate

Duminica, 21 Iunie 2015, ora 11:57
3717 citiri
Romania fara premier: Cand ar putea fi externat Victor Ponta si ce treburi a lasat nerezolvate
Foto: Arhiva Ziare.com

Premierul Victor Ponta afla duminica daca poate parasi spitalul din Istanbul, unde se afla internat dupa o operatie la genunchi, potrivit unor surse oficiale.

Se pare ca medicii turci vor face duminica o evaluare a starii de sanatate a prim-ministrului si vor decide daca il lasa sau nu sa se intoarca in tara, astfel ca Ponta ar putea reveni in Romania cel mai devreme luni, potrivit Realitatea TV.

Totusi, B1 TV transmite, citand tot surse oficiale, ca Victor Ponta va fi externat duminica din spitalul din Istanbul. Prim-ministrul ar trebui sa mearga zilnic la control.

Premierul Ponta nu poate parasi spitalul din Istanbul (surse)

Intre timp, lucruri importante se intampla in tara. In primul rand, Romania este in momentul de fata o tara fara prim-ministru, intrucat mandatul de sef al Guvernului preluat de vicepremierul Gabriel Oprea a expirat vineri, la ora 24:00, si nu a mai fost prelungit.

Oprea i-a preluat atributiile lui Ponta, dar nu e suficient - sedinta de Guvern, anulata

De asemenea, Victor Ponta ar fi trebuit sa fie prezent luni, in Parlament, unde presedintele Klaus Iohannis va prezenta Strategia Nationala de Aparare a Tarii pentru perioada 2015 - 2019, care a fost adoptata la o sedinta CSAT la care a participat si prim-ministrul.

Tariceanu nu-i de acord cu strategia de aparare a lui Iohannis - i-ar lua din putere lui Ponta

Chiar daca se va intoarce luni in tara, premierul nu are voie sa mearga la Guvern timp de trei saptamani, potrivit medicului roman care l-a insotit pe Victor Ponta in Turcia pentru operatia la genunchi.

Medic: Ponta nu are voie sa mearga la Guvern trei saptamani - detalii din culisele operatiei (Video)

Asta in conditiile in care prim-ministrul a lasat destule probleme nerezolvate la Guvern: nu a fost desemnat un nou ministru al Transporturilor in locul lui Ioan Rus, delegatia FMI discuta la Bucuresti prevederile noului Cod Fiscal in absenta premierului, in timp ce noul calendar al scumpirii gazelor furnizate catre populatie ar fi trebuit aprobat in Guvern saptamana aceasta, insa sedinta de miercurea trecuta nu s-a tinut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#Ponta externat, #Ponta externat luni, #Ponta externat duminica , #premier