Romania, sub zapada: Ponta da asigurari ca nu sunt oameni blocati in zapada

Luni, 27 Ianuarie 2014, ora 12:47
3968 citiri
Romania, sub zapada: Ponta da asigurari ca nu sunt oameni blocati in zapada
Foto: Digi 24

Prim-ministrul Victor Ponta a dat asigurari, luni, ca nu sunt oameni blocati in zapada, nici trenuri ramase in camp si ca principalele artere ale tarii sunt deblocate.

"A1 este deblocata, incercam si azi cu A2. Imi pare rau ca avem oameni care au stat in gari, dar e bine sa stea in conditii de siguranta", a spus Ponta, intr-o sedinta de Guvern, mentionand ca ambulantele si SMURD-ul au functionat la parametri maximi si se zboara cu elicopterele de interventii.

"In baza tuturor rapoartelor primite in acesta dimineata si in urma activitatilor tuturor institutiilor implicate, nu avem pierderi de vieti omenesti din cauza neinterventiei instutitiilor statului", a mai declarat Victor Ponta.

Romania, sub zapada - live

De asemenea, vicepremierul Liviu Dragnea a precizat ca pe A3 nu se intervine, ci sunt alte drumuri prioritare, adaugand, referitor la starea de alerta, ca principalul obiectiv este evacuarea zapezii, si nu a populatiei.

Ponta: De ce raman scolile inchise in Bucuresti, daca se circula?

Totodata, directorul Administratiei Nationale de Meteorologie, Ion Sandu, a precizat ca, miercuri, vor fi emise noi avertizari de viscol, iar minimele vor ajunge si la minus 20 de grade, insa de joi pana la inceputul saptamanii viitoare nu vor mai fi atentionari meteorologice.

La randul sau, ministrul Educatiei, Remus Pricopie, aflat la Buzau, a spus ca scolile din 13 judete si din municipiul Bucuresti vor ramane inchise si marti.

In replica, Ponta a intrebat: "De ce raman inchise scolile in Bucuresti, daca se circula bine?", iar ministrul Pricopie a explicat ca a raspuns cerintelor Primariei Capitalei de inchidere a scolilor pentru curatarea strazilor.

Totodata, premierul s-a declarat surprins ca ministrul Educatiei se afla la Buzau si a transmis ca il asteapta seara, la Bucuresti, pentru clarificarea situatiei scolilori inchise.

De asemenea, prefectul judetului Braila, Gheorghe Obreja, a cerut interventia cu elicopterul pentru doua gravide care se afla blocate in locuinte si nu se pot deplasa la spital, din cauza zapezii.

Romania, sub zapada: Codul portocaliu a fost prelungit

Romania, sub zapada: Guvernul instituie stare de alerta

Prim-ministrul Victor Ponta a acceptat, luni, declararea starii de alerta in judetele Buzau, Braila si Vrancea, in care duminica a fost instituit cod rosu de viscol. Masura fusese ceruta de vicepremierul Liviu Dragnea, inca de duminica seara.

Starea de alerta presupune interventia masiva a angajatilor Ministerului de Interne - politisti, jandarmi, pompieri - in judetele cu probleme. In plus, in starea de alerta se inchid unele drumuri si se limiteaza circulatia.

Totodata, in cazul starii de alerta, pot fi contractrate utilaje care sa ajute la redeschiderea drumurilor, fara licitatie insa.

Potrivit Ordonantei de Urgenta nr.21/2004, starea de alerta "se refera la punerea de indata in aplicare a planurilor de actiuni si masuri de prevenire, avertizare a populatiei, limitare si inlaturare a consecintelor situatiei de urgenta". In aceasta situatie, se poate dispune masura evacuarii populatiei din zonele afectate.

Codul rosu devine portocaliu, dar efectele raman - se cere starea de alerta - scoli si drumuri inchise

Romania se afla, si luni dimineata, sub avertizari meteorologice de viscol. Meteorologii au prelungit avertizarea meteorologica de cod portocaliu si cod galben pana la ora 17:00, respectiv 23:00.

Din cauza viscolului, in 27 de judete din tara scolile vor fi inchise. De asemenea, traficul este blocat, luni dimineata, pe doua autostrazi si peste 20 de drumuri nationale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ponta Dragnea stare alerta, #stare alerta Braila Buzau Vrancea, #scoli inchise viscol, #director ANM avertizare viscol , #premier