Rusia reduce livrarile de gaze catre Romania. Ponta: Avem rezerve suficiente

Vineri, 12 Septembrie 2014, ora 17:26
1902 citiri
Rusia reduce livrarile de gaze catre Romania. Ponta: Avem rezerve suficiente
Foto: victorponta.ro

Premierul Victor Ponta a dat asigurari, vineri, ca Romania are suficiente rezerve de gaze, dar a subliniat faptul ca tara noastra trebuie sa isi exploateze propriile zacaminte de gaze pentru a nu mai depinde de compania rusa Gazprom.

Rusia a redus livrarile de gaze catre Romania cu 5%, fara nicio explicatie

"Reducerea cu 5% a livrarilor de gaze dinspre Rusia nu afecteaza, in acest moment, in niciun fel consumul, nici industrial, nici casnic.

Avem rezerve suficiente, dar este un bun prilej ca sa intelegem ca independenta noastra energetica ca tara - mai pe romaneste, sa nu mai depindem niciodata de Gazprom - este lucrul cel mai important. Pentru asta, pastrand absolut toate standardele de protectie a mediului, trebui insa sa ne exploatam gazele pe care le avem atat in Marea Neagra, cat si pe teritoriul Romaniei.

Este obligatia mea si a tuturor oamenilor politici responsabili sa explicam, chiar daca uneori suntem impopulari, ca pentru Romania este esential sa ne folosim resursele noastre de gaze in asa fel incat in viitor, cand se mai supara Gazprom, sa nu mai fie o stire ca au oprit livrarile, pentru ca nu avem nevoie", a spus Ponta la Sibiu intr-o conferinta de presa.

Livrarile de gaze din Federatia Rusa catre Romania au fost reduse vineri cu 5% fata de ceea ce era planificat, fara ca partea romana sa fi primit vreo motivatie din partea rusilor, a declarat pentru ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu.

'Fluxurile de gaze prognozate a fi livrate din Federatia Rusa catre Romania s-au redus astazi (vineri - n.r.) cu 5% fata de ceea ce era planificat. Este vorba de cantitati mici. Nu am fost oficial informati oficial in legatura cu motivul acestei reduceri', a spus Nicolescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
#Victor Ponta gaze Rusia Gazprom, #Ponta dependenta gaze Rusia, #Ponta independenta energetica Gazprom , #premier