S-a stabilit oficial: Iata cand vor avea loc alegerile europarlamentare si prezidentiale

Duminica, 02 Februarie 2014, ora 20:33
7768 citiri
S-a stabilit oficial: Iata cand vor avea loc alegerile europarlamentare si prezidentiale
Foto: Arhiva

Premierul Victor Ponta a anuntat, in cadrul unei declaratii de presa de duminica seara, care vor fi datele alegerilor europarlamentare si a celor prezidentiale.

Astfel, alegerile pentru Parlamentul European vor avea loc pe 25 mai, in timp ce prezidentialele se vor desfasura pe 2 noiembrie pentru primul tur si pe 16 noiembrie pentru al doilea tur.

"Am decis ca data alegerilor pentru Parlamentul European sa fie 25 mai. Acestea se pot organiza, potrivit legislatiei europene, intre 22 si 25 mai, dar noi am decis ca duminica e zi de alegeri, dupa traditia democratica romaneasca", a spus Ponta.

"Alegerile prezidentiale se organizeaza in luna precedenta celei in care expira mandatul, asa ca avem 2 noiembrie pentru turul 1 si 16 noiembrie pentru turul 2. Nu e nevoie sa modificam nicio lege pentru asta, toate legile sunt in vigoare", a completat premierul.

E oficial - Antonescu: Referendumul, odata cu europarlamentarele. Cum schimba legea electorala

Acesta a adaugat ca data la care va avea loc referendumul pentru revizuirea Constitutiei este stabilita de Parlament, nu de Guvern.

#data alegeri prezidentiale, #data alegeri europarlamentare, #Ponta data prezidentiale, #Ponta data europarlamentare , #premier
Comentarii
Poza PSD.Erie
PSD.Erie
rank 5
Poza Karenina
Karenina
rank 5
Viorele, ia repede si STSul ca sa fiti siguri de 90% la vot