Scandalul carnii de cal: Ponta ne spala imaginea la CNN: Vinovatii trebuie pedepsiti dur (Video)

Vineri, 15 Februarie 2013, ora 22:10
3388 citiri
Scandalul carnii de cal: Ponta ne spala imaginea la CNN: Vinovatii trebuie pedepsiti dur (Video)

Premierul Victor Ponta, intr-o interventie la postul CNN, a vorbit, vineri, despre scandalul carnii de cal, insistand asupra faptului ca nu au existat probleme in Romania si ca vinovatii trebuie pedepsiti.

"E o problema foarte grava, am incercat sa aflam cine este vinovat si care sunt firmele care au fraudat si sa aflam sursa, originea carnii cu probleme. Vom imbunatati standardele europene si vom aplica pedepse grave vinovatilor", a precizat Victor Ponta, pentru postul britanic CNN, interviul fiind preluat de Antena 3.

Intrebat daca in Romania s-au descoperit probleme, premierul a replicat ca "din fericire, potrivit tuturor rezultatelor verificarilor autoritatilor romane si europene, toate anchetele au constatat ca standardele au fost respectate. Trebuie sa vedem cine sunt vinovatii si sa-i pedepsim", a reiterat prim-ministrul.

Francezii ne-au acuzat degeaba: Firma Spanghero, la originea scandalului carnii de cal

Ponta a mentionat ca cele doua companii romanesti care exporta carne de cal au respecat standardele, adaugand ca este foarte usor sa pierzi increderea consumatorilor, dar e foarte greu sa o recapeti.

"Prima reactie din partea autoritatilor nu ar trebui sa fie una de furie, ci ar trebui sa protejeze in primul rand consumatorul si nu companiile, insa chestiunea cea mai importanta e increderea publicului si e dreptul fiecarui cetatean european sa stie ca mancarea e sigura si sa stie originea alimentelor, de aceea vinovatii trebuie pedepsiti drastic, in caz de frauda. Salut pozitia guvernului francez in aceasta situatie", a completat Victor Ponta.

De asmenea, intrebat de jurnalista CNN ce se va intampla daca se descopera la abatoarele din Romania carne cu chimicale, premierul a spus ca le va sanctiona drastic.

"Vom informa si vom cere un tratament corect si daca vor fi problem, ele vor fi pedepsite. Insa, deocamdata, autoritatile romane si europene au ajuns la concluzia ca toate standardele sunt respectate", a precizat Victor Ponta.

Declaratiile premierului la postul britanic vin la doar o zi dupa ce Guvernul francez a precizat ca firma Spanghero este la originea scandalului carnii de cal.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#Ponta CNN scandal carne cal, #Ponta scandal carne cal , #premier