Scandalul Schweighofer: Ponta isi mentine acuzatiile la adresa "unei doamne deputat, fost ministru PNL"

Sambata, 16 Mai 2015, ora 15:09
4895 citiri
Scandalul Schweighofer: Ponta isi mentine acuzatiile la adresa "unei doamne deputat, fost ministru PNL"
Foto: Facebook/Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat ca isi mentine acuzatiile la adresa "unei doamne deputat, fost ministru, de la PNL" care s-a intalnit cu firma austriaca Schweighofer pentru Codul Silvic si promoveaza in Parlament interesele unei firme private, precizand din nou ca are date in acest sens.

El a sustinut totodata ca nu exista un conflict intre el si presedintele Klaus Iohannis pe aceasta tema.

"Si presedintele, si eu, si Parlamentul putem sa colaboram ca sa oprim un fenomen care exista de multi ani, cel al despaduririlor si pietei ilegale. Am avut niste acuzatii, pe care mi le mentin, la adresa unei doamne deputat, fost ministru, de la PNL care s-a intalnit cu Schweighofer si promoveaza in Parlament interesele unei firme private. Sustin in continuare acest lucru si am si date in acest sens, pe care le are toata lumea deja, sunt publice", a spus Ponta.

Ponta, despre conflictul cu Iohannis pe Codul Silvic: Eu acuz cativa domni deputati PNL

Ponta a afirmat si vineri ca acuzatiile sale legate de un sprijin politic pentru firma austriaca Holzindustrie Schweighofer pentru Codul Silvic au vizat doar "o doamna deputat PNL, fost ministru" si alti deputati PNL si nu s-au referit la persoane din jurul presedintelui Iohannis.

Presedintele Klaus Iohannis a cerut, joi dimineata, directorului SRI sa verifice de ce informatii beneficia premierul Ponta, despre o posibila intalnire a unor oameni din anturajul sau, cu procesatori de lemn, aratand ca declaratiile sunt foarte grave si, daca se dovedesc a nu fi adevarate, trebuie sa raspunda.

"Impresia mea e ca presedintele a trimis legea catre parlament din partea unor binevoitori, in ghilimele, in special niste liberali cu anumite interese strict private. Din PNL ii vedeti zilele astea pe cei care se lupta cu toate puterile pe care le au in parlament pentru Holzindustrie. Evident ca au niste interese care sunt strict private", a declarat Victor Ponta la B1 TV.

Ponta nu a divulgat numele acelor liberali nici cand a fost intrebat daca este vorba de deputatul PNL Lucia Varga, secretar de stat in Ministerul Mediului in 2005-2008 si ministru delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura in Guvernul Ponta din decembrie 2012 pana la iesirea PNL de la guvernare.

Intrebat daca este vorba in acest caz de trafic de influenta, Ponta a raspuns in prima faza "100%", dupa care a precizat ca nu el este cel care poate face incadrari juridice, insistand insa pe ideea ca liderii liberali au avut intalniri private cu reprezentantii Holzindustrie Schweighofer.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Ponta acuzatii deputat PNL, #Ponta deputat PNL Schweighofe, #Ponta acuzatii Schweighofe , #premier