Schulz: Intre prieteni exista momente de intelegere si de neintelegere (Video)

Vineri, 28 Septembrie 2012, ora 23:50
2041 citiri

Presedintele Parlamentului European (PE), Martin Schulz, a declarat, vineri, referitor la discutiile recente avute cu Victor Ponta despre situatia politica si institutionala din Romania, ca intre prieteni exista momente de intelegere si de neintelegere, care insa au fost mereu marcate de deschidere si respect reciproc.

"Am avut o foarte lunga intalnire cu prim ministrul Victor Ponta, am facut un schimb de vederi despre situatia din UE, am discutat intensiv si despre perspectiva financiara a UE, despre negocierea cadrului financiar multianual, care afecteaza mult si Romania, am discutat situatia din tara si despre situatia guvernului premierului Ponta.

Am analizat situatia foarte dificila din ultima luna si am luat nota de analiza prim-ministrului ca situatia din tara este mai calma si ca relatiile institutionale se amelioreaza", a declarat presedintele PE in conferinta de presa comuna cu Victor Ponta.

Oficialul european a adaugat ca a mai discutat cu premierul roman despre intrebarile ramase privind aderarea la Schengen a Romaniei si rapoartele UE despre progresul in aceasta zona.

"La sfarsit, am avut un foarte personal schimb de opinii despre situatia politica vazuta din punctul de vedere al lui Victor si din al meu, a fost o intalnire foarte prieteneasca si foarte politicoasa. Intre prieteni exista perioade de intelegere si de neintelegere, dar prietenia este mereu influentata de deschidere, pentru acorduri si dezacorduri, iar respectul reciproc si aprecierea personala sunt importante pentru o cooperare puternica, chiar in vremuri dificile.

Am tinut legatura in ultima luna si trebuie sa spun, Victor, ca nu au fost cele mai placute convorbiri telefonice pe care le-am avut in lunga noastra relatie, dar sunt fericit ca avem o cooperare pe baza de respect reciproc si incredere", a mai spus Schulz.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Victor Ponta Martin Schulz, #discutii Ponta Schulz Bruxelles, #presedinte Parlament European lauda Romania , #premier
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Alţi' care se ţin de discuţii! Ce nu intră, Dom'le, pe forum, că-i