Sindromul de rafuiala in strategia electorala a PSD (Opinii)

Marti, 15 Mai 2012, ora 08:19
3008 citiri
Sindromul de rafuiala in strategia electorala a PSD (Opinii)

Nu multa lume intelege razboiul rece dintre Victor Ponta care a luat inapoi cu japca banii trimisi catre primarii de catre predecesorul Ungureanu si nedumerirea celor care fluiera a paguba, constatand ca li se ia cu acte in regula ceea ce primisera tot cu acte in regula, sub pretextul ca, intre timp, s-a schimbat persoana care semneaza actele si stabileste regula.

E clar ca, intrucat razboiul rece s-a terminat, incepe atacul cu rachete. Dupa cum se pare, cea mai amenintatoare arma de distrugere in masa se anunta a fi insasi justitia, in cazul in care primarii vor ataca Guvernul, iar acesta va tebui sa ras-restituie ceea ce i s-a restituit, atunci cand s-a schimbat persoana.

Scutul de aparare antiracheta al domnului Ponta este imputarea cheltuielilor de judecata respectivilor primari, care ataca statul, uzand de dreptul lor legal de aparare, pe care domnul Ponta, raspopit din vechea sa munca de procuror, ori a uitat-o, ori nici n-a stiut-o, intrucat isi facea lectiile pe genunchi.

Adica, ma intreb: partidul domnului Ponta a imputat cuiva cheltuielile pentru referendumul pierdut acum cativa ani contra presedintelui tarii?

A recuperat Guvernul de la cineva ceva din cheltuielile platite cu ocazia proceselor pierdute cu ghiotura la CEDO numai din vina justitiei nostre?

A platit cineva cheltuielile de judecata pentru procesul pierdut cu domnul Nastase in afacerea matusii Tamara?

I s-au imputat cuiva cheltuielile de judecata pentru procesul pierdut in afacerea Zambaccian cu nepotul aceleiasi matusi sau in afacerea termopanelor, intamplator pierduta cu acelasi charismatic nepot?

Facandu-se ca nu observa aceste precedente ajunse de pomina, premierul se antepronunta in numele eventualilor judecatori, in problema eventualului proces cu primarii si le ghiceste in palma cum le vor pierde si cum vor plati pagubele.

Nu mi s-ar parea ca razboiul seamana a rafuiala, daca n-as obsereva cat de precis le prezice domnul Ponta primarilor ce vor pati daca vor pierde procesul cu statul, fara sa-i dea prin cap cam ce ar trebui sa plateasca statul, daca ar piede procesul cu primarii.

Va plati domnul Ponta din buzunarul propriu cheltuiuelile de judecata ale primarlor? Le va plati Dan Nica, va achita factura Nastase, sau - doamne fereste - Ion Iliescu?

Mai curand, imputarea se presimte numai daca pierd primariile, dovedind inca o data ca asa e viata in luna alegerilor: pentru unii muma, iar pentru altii Ponta.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#bani primari PDL Ungureanu, #bani primari PDL Ponta, #proces PDL guvern Ponta , #premier