Sorin Rosca Stanescu: Facem opozitie, putem conduce mai bine ca Ponta

Vineri, 19 Aprilie 2013, ora 14:15
8157 citiri
Sorin Rosca Stanescu: Facem opozitie, putem conduce mai bine ca Ponta

Senatorul PNL Sorin Rosca Stanescu i-a raspuns premierului Victor Ponta, care spusese ca acesta, precum si Sorin Frunzaverde sau Ludovic Orban, sunt oameni care nu pot sa-si tina gura si de care USL se poate lipsi, precizand ca el si altii reprezinta "opozitia din interior" si ca, la nevoie, pot conduce mai bine decat premierul.

Stanescu a spus pentru Ziare.com si ca premierul si co-presedintele USL e deranjat de faptul ca el a atentionat ca sunt doua erori majore in proiectul de lege pe care Guvernul si-a asumat raspunderea, prima putand duce la un dezastru pentru multi din fostii proprietari, care vor fi "a doua oara dezmosteniti", in timp ce a doua va aduce "traume economice".

Ponta ii atentioneaza pe Frunzaverde, Stanescu si Orban: Nu pot sa-si tina gura, ne putem lipsi de ei

"Nu prea inteleg acest tip de atitudine. Asa cum spunea Crin Antonescu, domnul Ponta are depline puteri, niciun prim-ministru nu a avut atatea puteri cate are domnul Ponta, asa ca nu inteleg de ce-l deranjeaza critici venite din interiorul USL. La fel cum e de neinteles pentru domnul Crin Antonescu, e de neinteles si pentru mine si probabil si pentru ceilalti.

(...)Noi nu-i facem aceste critici cu rautate. Daca opozitia clasica e slaba, trebuie sa apara o opozitie din interior, pe care vad ca domnul Ponta o blameaza. Numai asa Guvernul va fi mai puternic, daca este si cenzurat. Ea apare instinctiv, sunt oameni care cenzureaza puterea. In mod normal, e sarcina Opozitiei, dar daca e slaba, ce sa facem, sa stam cu gura inchisa, sa nu reactionam?", ne-a declarat fostul jurnalist.

Capcane pentru oameni simpli

"Concret, domnul Ponta e deranjat de faptul ca am criticat cateva lucruri din acest proiect de lege pentru care Guvernul isi asuma raspunderea si care mi se par periculoase pentru romanii care au fost dezmosteniti de regimul comunist.

Mi se pare ca sunt cateva lucruri in lege care ascund capcane. Va dau si doua exemple. Un exemplu, pe care l-am discutat in prezenta tuturor parlamentarilor USL, atunci cand Victor Ponta s-a intalnit cu noi si am crezut ca va remedia aceasta situatie. Este vorba de pericolul sa apara "samsarii punctelor".

Cei care au primit puncte sunt in pericol ca punctele lor sa fie cumparate nu cu un leu, ci cu 10 bani. Se va crea o bursa neoficiala, o piata neoficiala a acestor puncte, la fel cum au fost pe vremuri certificatele acelea de proprietate si or sa apara tot felul de escroci, care vor lua de la toti oamenii in varsta, de la oamenii simpli, care n-au cum sa participe cu aceste puncte la licitatii electronice, pe Internet si vor fi a doua oara dezmosteniti.

Al doilea lucru pe care l-am rugat sa-l rezolve e faptul ca exista 180 de zile, asa prevede legea, in care sa nu poata fi facute niciun fel de operatii de intabulare. Adica Guvernul nostru nu e capabil, in secolul asta, sa fotografieze din mers un anumit fenomen, ci trebuie sa opreasca tot procesul national de intabulare in carti funciare si de tranzactii. 180 de zile ca sa poata fotografia o situatie, e inadmisibil! Consecintele economice vor fi traumatizante! Astea sunt observatiile mele. Domnul Victor Ciorbea are vreo 20 si ceva de observatii, vad ca el nu a fost citat, probabil ca l-a omis de pe lista", si-a mai explicat Stanescu atitudinea.

Nu e liderul PNL, putem conduce mai bine decat Ponta

Senatorul PNL a comentat si faptul ca Ponta a lansat si o amenintare, aceea ca "USL se poate lipsi" de el, Orban si Frunzaverde.

"E foarte hazardata amenintarea lansata de domnul Ponta, el nu poate vorbi in numele PNL, nu cred ca a devenit presedintele PNL", a raspuns Stanescu.

SRS a dat o replica si faptului ca Ponta le-a transmis, ironic, si ca: "daca Guvernul asta e bun, atunci e bun, daca Guvernul nu e bun, ii punem pe Frunzaverde si pe Rosca sa conduca tara".

"Daca domnul Ponta ne invita sa conducem in locul domniei sale, cum a facut-o, noi suntem onorati, putem s-o facem la fel de bine sau mai bine", a spus penelistul.

In opinia sa, Ponta e suparat pe el pentru ca a criticat si pactul de coabitare cu Traian Basescu si ceea ce numeste el o apropiere de "grupul de la Cluj".

"Il deranjeaza la mine si faptul ca eu sunt unul din cei mai mari critici ai pactului de coabitare si asa voi ramane. Il deranjeaza si faptul ca sunt destul de circumspect cand vorbesc de grupul de la Cluj, pentru ca, intamplator sau nu, din grupul asta face parte si seful celui mai puternic serviciu secret din Romania, domnul George Maior", a afirmat Rosca Stanescu.

Intrebat despre faptul ca televiziunile de stiri controlate de oameni din USL, adica Antena 3 si Romania TV, ataca dur fie PSD, fie PNL, Rosca Stanescu a raspuns ca acest lucru e adevarat doar in cazul celei de-a doua.

"Nu avem nicio televiziune, liberalii nu au nicio televiziune. La Romania TV, e adevarat, in rest, sunt televiziuni normale, cred eu. Atitudinea e normala si la Antena 3, si la Realitatea. Nu vad vreo ofensiva concentrata sau programatica impotriva domnului Ponta", a comentat Stanescu.

Citeste si:
Cum a devenit obez aparatul bugetar din România: „Fiecare ministru și-a adus oameni de care nu te poți atinge”
Cum a devenit obez aparatul bugetar din România: „Fiecare ministru și-a adus oameni de care nu te poți atinge”
În contextul în care România se apropie din ce în ce mai mult către o criză economică, numărul angajaților la stat crește de la lună la lună. Totodată, deși premierul Nicolae Ciucă a...
Șansele ca PNL să cedeze în favoarea impozitului progresiv. Consultant politic: ”Este aceeași meteahnă a lui Liviu Dragnea”
Șansele ca PNL să cedeze în favoarea impozitului progresiv. Consultant politic: ”Este aceeași meteahnă a lui Liviu Dragnea”
Impozitul progresiv este noul măr al discordiei în coaliția de guvernare, o idee susținută de tabăra PSD, dar criticată de tabăra PNL. De când a fost vehiculată ideea, politicienii...
Comentarii
S C USL Felix SRL
rank 5
În România Securitatea, KGB și GRU au alabilitate încă juma' de
Constant
rank 5