Stranepotul lui Mos Teaca de la Palatul Victoria (Opinii)

Sambata, 28 Septembrie 2013, ora 09:14
4619 citiri
Stranepotul lui Mos Teaca de la Palatul Victoria (Opinii)
Foto: Press Alert

Este ciudat ca premierul Victor Ponta, aflat intr-o raita prin Lituania, a gasit necesar sa se abata de la problemele arzatoare pentru care zburase tocmai pana colo, transmitand spre patria muma amenintari confuze, la adresa unui ministru din cabinetul sau.

Mesajul privind-o pe doamna ministru Grapini suna cam asa: "Nu cunosc declaratiile, insa evident ca relatia cu mediul de afaceri e responsabilitatea ei. Daca nu e multumita, vom gasi un alt ministru mai bun". Curat mazil!

Las la o parte detaliul ca premierul e gata sa scoata oricand din manseta alt ministru mai bun, pentru un cabient care era deja cel mai bun dintre toate cabinetele ultimelor doua decenii.

Dar stirea ca se pregateste sa dea cu barda in ministru pentru niste declaratii pe care nici macar nu le cunoaste nu pare gandita de Victor Ponta personal. Citatul pare plagiat din operele complete ale lui Bula.

Nu cunosc, dar vom gasi alt ministru mai bun. Mai, sa fie! Iata o stire atat de vitala pentru tara si atat de urgenta, incat trebuia transmisa imediat, pe loc, direct din Lituania in Romania. De ce?

E limpede, ca sa vada milioanele de locuitori mioritici ce mare a ajuns premierul Ponta, cum mazileste el ministrii dintr-un condei, cum numeste altii dintr-un pix, cum se aliniaza toti ceilalti, cum stau smirna si fac sluj.

Infatuarea si ingamfarea nu i-au fost niciodata straine domnului Ponta, dar megalomania abia acum incepe sa iasa la iveala in adevarata ei dimensiune. A prins gust pentru filosofia lui Mos Teaca, renumit cu sudalmele sale racnite din rarunchi, anume ca sa auda intreg regimentul cine-i sef in ograda si sa invete astfel disciplina.

Poate as trece peste toate, daca n-as observa un amanunt: domnul Ponta nu s-a ratoit la vreun ministru al PSD, ca sa aiba probleme cu propriul partid, nici la unul din PNL ca sa se pomeneasca facut parsivel, ci la doamna Grapini din PC, unde nici macar Voiculescu-Felix nu mai sperie pe nimeni cu muschii sai, ca altadata.

Este deci de inteles de ce a ales-o premierul pe doamna Grapini, aratandu-si barbatia in stilul cracteristic al lui Mos Teaca, prin mesaje scurte, dar tari, ca sa auda intreaga ogada.

Finalul aventurii este insa ca in anecdota cu Radio Erevan. Se spune despre compozitorul Sostakovici ca a fost intrebat daca este adevarat ca a castigat la loterie o masina Pobeda, iar el ar fi raspuns: "Este adevarat numai in parte, respectiv n-a fost vorba de o masina ci de o bicicleta, n-a fost la loterie ci in parcare si n-am castigat-o ci mi s-a furat".

Si domnul Ponta a tras concluziile tot in stilul superb de la Radio Erevan: "Am avut o discutie cu doamna Grapini. Nu am o problema, dimpotriva, eu apreciez eforturile pe care le face doamna Grapini". In loc de mazil, felicitari. La mai mare!

Cu alte cuvinte, a fost o furtuna intr-un pahar cu apa, se daduse cod rosu, dar a trecut si s-a terminat fara pagube materiale sau victime omenesti. Exista ceva victime colaterale, dar fiind vorba numai de telespectatori, nu conteaza.

Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că deschiderea noului terminal al Aeroportului Internaţional Timişoara este dovada că România ştie să materializeze proiecte concrete...
#Victor Ponta premier, #Maria Grapini ministru, #Ponta remaniere Grapini , #premier