Editorial: Umbra lui Ponta. In 3013

Autor: Cristian Mihai Chis
Joi, 15 Noiembrie 2012, ora 19:01
8275 citiri
Editorial: Umbra lui Ponta. In 3013

Daca Victor Ponta nu va ramane premier dupa alegerile din 9 decembrie, exista cel putin o sansa ca Romania sa nu se ascunda intr-o vagauna odata cu demantelarea dorintei sefului PSD de a conduce tara. Si asta pentru ca la ceremonia de premiere a olimpicilor, ministrul Educatiei l-a anuntat ca in sala exista cel putin un viitor prim-ministru.

Deoarece nu a precizat ca vorbeste pentru mileniul urmator, cand urmasii olimpicilor de astazi vor coabita nu cu Traian Basescu, ci cu Ion Iliescu si o testoasa pe nume Rodica, nu ne aflam pe taramul marmotelor care invelesc ciocolata in staniol.

Trag insa nadejde ca unul dintre viitorii prim-ministri nu va proveni dintre cei o suta de mii de absolventi de liceu care nu au luat bacalaureatul si pe care Ecaterina Andronescu doreste sa-i salveze inscriindu-i la facultate ca sa nu-i lanseze societatea in cariera de culegatori de fragute.

Mai sper, fireste, ca acest viitor sef de executiv sa fi copiat macar o data in viata lui, ca sa nu i se rascoleasca in mormant oasele lui Victor Ponta in anul 3013.

Ce a omis ministrul Educatiei sa le spuna acestor tineri care sunt atat de imbecili incat sa stea cu burta pe carte, in loc sa-si faca fituici, ca sa se califice pentru viitorul de politician cu staif? Tare multe.

De pilda, ca in Romania nu expertiza, dorinta de a face bine natarailor care platesc taxe si onestitatea de a nu fura cu mainile pana la cot sunt demne de a fi trecute in cartea de vizita trasa in foita de aur. Ci o adeziune la un partid mare, daca se poate plin de "fosti", unde sintagma "batranul securist" sau termenul de "combinagiu" sunt conditii sine qua non pentru nirvana politica.

Nu-i destul. Trebuie sa nu fi stralucit la nimic in tinerete. Daca se poate, sa te tina minte dascalii de "nazdravan". Adica sa nu-ti tremure genunchii de cate ori spargi un geam, sa poti sa dai replici dirigintelui ca sa-l faci de rusine, sa pleci la 11 la film, sa faci pe nebunul de cate ori te intreaba, la franceza, de ce se scrie "Lizette" cu doi de "t", sa arunci cu pietre dupa porumbei si - sa nu uitam replicile antologice ale vremurilor noastre - sa ramana cu traume cand va deveni adult, asta insemnand ca de cate ori vede un profesor sa creada ca vrea sa-i dea un 4.

Dar poate ca de la kilometrul zero al guvernarii USL - asta de acum a fost de tranzitie, careu de asi (cu tot cu motan) cu suspendare in coada - se va trage linie si se va spune adio ipocriziei.

Selectia candidatilor se va face nu dintre neveste, amante, matusi si sponsori, ci se vor anunta olimpicii sa dea buzna pe liste, ca actuala clasa politica se retrage la garaj. Deci tot marmotele...

Citeste si:
Românii blocați în Africa de Sud vor fi aduși în țară pe 30 noiembrie. Echipa de rugby va fi și ea transportată de către TAROM
Românii blocați în Africa de Sud vor fi aduși în țară pe 30 noiembrie. Echipa de rugby va fi și ea transportată de către TAROM
TAROM a anunțat luni, 29 noiembrie, că românii blocați în Africa de Sud vor fi aduși în țară pe 30 noiembrie, cu o zi mai devreme față de cum a anunțat ministurl Transporturilor Sorin...
Cursuri de conducere defensivă pentru șoferii care se aleg cu permisul suspendat. Cum arată inițiativa USR
Cursuri de conducere defensivă pentru șoferii care se aleg cu permisul suspendat. Cum arată inițiativa USR
Senatorul USR Cosmin Poteraș a depus luni, 29 noiembrie, o inițiativă care introduce cursuri de conducere defensivă pentru cei cu carnetul de conducere suspendat. Concret, Cosmin Poteraș...
Comentarii
nolticus
rank 5
DOTTORE MANGLA CUM FRAUDE
rank 5
Umbra? Ar avea umbră numai dacă o fură de la cineva. Ăștia fură și