Uneori Victor Ponta nu greseste (Opinii)

Duminica, 08 Decembrie 2013, ora 22:21
5471 citiri
Uneori Victor Ponta nu greseste (Opinii)

Nu ma numar printre admiratorii sau sustinatorii actualului prim ministru si ai directiei pe care el o urmeaza in politica romaneasca. As putea spune, chiar, dimpotriva. Cred ca nu este suficient echipat pentru inalta demnitate in care la un moment dat a aterizat, probabil in chip surprinzator pentru el insusi.

Cred de asemenea ca a comis si comite in continuare un sir de erori care cu siguranta ca vor fi decontate mai repede decat se poate crede de catre noi, toti.

Ultima dintre ele este mult incriminata acciza pe combustibili, care are toate sansele de a deveni o adevarata catastrofa pentru evolutia economica a tarii si pentru nivelul de trai si asa destul de precar al romanilor.

Faptul ca nota de plata va fi platita inclusiv de partidul care l-a nascut pe sus-numitul si de acesta in persoana este o satisfactie cumva platonica, de vreme ce ne vom scufunda impreuna, fara deosebiri de sex, varsta, religie, simpatii politice si ce-or mai fi. Premierul, opac la orice argumente, reediteaza, cu voiosie, cum ar spune Ion Cristoiu, fabula cu imparatul gol din poveste.

Cele de mai sus nu ma impiedica insa sa-l creditez fara prea multe reticente in ceea ce priveste povestea de la Pungesti, episod in care, ne place sau nu, el s-a situat pe o pozitia corecta si as spune oportuna din punctul de vedere al sustinerii intereselor majore si de perspectiva ale romanilor fata de fenomenul crizei energetice mondiale.

Spun criza nu in sensul ca nu ar mai exista suficiente oferte pe piata energiei, dar pretul lor devine din ce in ce mai prohibitiv pentru capacitatile noastre de a suporta costurile specifice.

Independenta energetica a tarii, fie si relativa, este un obiectiv care trece dincolo de aspiratiile legitime si ele, pana la un loc, ale unor iubitori ai mediului, bine intentionati in fond, dar poate cam exaltati si excesivi ori, posibil, manipulati de forte si interese obscure, pe care putem sa le banuim dupa anumite indicii si semnale. Atunci cand premierul devine calul de bataie la Vocea Rusiei, lucrurile incep sa devina oarecum transparente, nu de altceva, dar el era destul de bine vazut pe acolo.

Atitudinea adoptata este corecta pentru mai multe temeiuri. Pentru ca impactul ecologic negativ doar se prezuma si nu s-au adus argumente imbatabile ca lucrurile ar sta altfel. Pentru ca este vorba deocamdata doar de activitati de explorare.

Pentru ca legea trebuie respectata de toti cei interesati, iar anarhia si distrugerile nu pot fi tolerate. Pentru ca avem nevoie de investitori din strainatate, de vreme ce cu fortele noastre proprii nu ne prea descurcam. Si daca acestia sunt americani, cu atat mai bine. Ca pe acestia i-au asteptat pe vremuri parintii si bunicii atunci cand ne sufocam sub cizma sovietica, dupa care azi inca suspina unii, altii.

In cele din urma ar trebui sa ne felicitam pentru mana cereasca ce a cazut pe capul nostru (daca e adevarat) si sa ne bucuram ca romanii, dimpreuna cu batranii si copiii lor, nu vor ingheta in case, asa cum se intampla adesea astazi. Oare ecologistii fanatici se gandesc la dramele acestora sau ele nu se prea zaresc din Olimpul bunelor lor intentii.

Sigur ca nu vrem sa ne otravim mediul si apa cea de toate zilele, dar inainte de a sari in sus se cuvine sa stam si sa cumpanim. Cred ca exploatarea gazelor de sist e cu totul altceva decat episodul cu cianurile.

Evaluarea oamenilor, inclusiv a oamenilor politici, trebuie, deci, sa poarte pecetea nuantei si simtului masurii. Daca nu suntem sustinatori ai lui Victor Ponta, nu inseamna sa respingem orice initiativa pe care acesta o intreprinde. Chiar daca ar gresi de o mie de ori, atunci cand procedeaza corect ar trebui apreciat ca atare.

Oamenii nu pot fi si nu trebuie tratati la modul rai sau buni, albi sau negri. Ei sunt de obicei mai multicolori si inainte de a fi pieteni sau adversari ai lui "Socrate", ar trebui sa fim prieteni ai adevarului.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ponta gaze sist Pungesti, #Ponta Pungesti , #premier