Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

UNPR voteaza Guvernul Ponta si semneaza un protocol cu USL

Miercuri, 02 Mai 2012, ora 15:09
4399 citiri
UNPR voteaza Guvernul Ponta si semneaza un protocol cu USL
Foto: Realitatea TV

Presedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea, a anuntat, miercuri, ca cei 31 de senatori si deputati ai Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei vor sustine in Parlament Guvernul format de premierul desemnat Victor Ponta.

"UNPR va vota pentru investirea Guvernului condus de Victor Ponta. In momentul in care Coalitia cu Emil Boc va cadea vom semna un acord cu USL", a declarat Gabriel Oprea.

Momentan, UNPR a convenit un protocol de sustinere a Guvernului USL in Parlament, documentul fiind semnat din partea UNPR de Gabriel Oprea si din partea USL de Victor Ponta.

Gabriel Oprea si Victor Ponta au anuntat ca cele doua formatiuni s-au inteles pentru semnarea unui protocol de sustinere parlamentara, astfel incat in schimbul votului pentru Cabinetul USL sa fie votata de catre social-democrati Legea taxarii marilor averi.

"Obligatia mea ca prim-ministru desemnat este sa asigur o majoritate stabila pana la alegeri. Am mandatul de a semna acest protocol", a declarat Victor Ponta, cu putin timp inainte sa semneze colaborarea cu Uniunea pentru Progresul Romaniei.

Dupa ce a semnat protocolul, Ponta a marturisit ca are emotii la votul de investitura a Guvernului in Parlament: "Am emotii. Va spuneam acum cateva zile ca niciun prim-ministru nu ar trebui sa se prezinte la votul de investitura fara emotii pentru ca Parlamentul este cel care sprijina Guvernul si nu invers (...) USL si UNPR au semnat un protocol de sprijinire a viitorului Guvern. Viitorul Guvern va avea majoritatea necesara in Parlament".

Si grupul minoritatilor nationale va vota pentru investirea Executivului format de Victor Ponta.

Victor Ponta, premierul desemnat sa formeze viitorul Guvern, si-a anuntat, marti seara, lista ministrilor impreuna cu care se va prezenta, pe 7 mai, in plenul Parlamentului, pentru a primi votul de investitura.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#UNPR vot Guvern Ponta, #UNPR protocol sustinere Guvern Parlament, #protocol USL UNPR, #Victor Ponta guvern , #premier