Victor Ponta a discutat cu Victoria Nuland: Guvernul s-a angajat sa lupte impotriva coruptiei

Miercuri, 14 Ianuarie 2015, ora 13:07
3409 citiri
Victor Ponta a discutat cu Victoria Nuland: Guvernul s-a angajat sa lupte impotriva coruptiei

Premierul Victor Ponta a discutat, miercuri, la Palatul Victoria, cu adjunctul secretarului de Stat al SUA pentru Europa si Eurasia, Victoria Nuland, care se afla in vizita oficiala la Bucuresti, prilej cu care Guvernul s-a angajat sa continue lupta anticoruptie.

Miercuri dimineata, Victoria Nuland s-a intalnit cu presedintele Klaus Iohannis si cu ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.

Victoria Nuland, la prima intalnire cu Iohannis: Vi se datoreaza, am venit sa va vad UPDATE

Victoria Nuland a discutat cu ministrul roman de Externe: Numirea unui ambasador si vizele, printre teme - UPDATE

Emisarul american nu a fost intampinat si nici condus la plecare de premierul Victor Ponta, iar reprezentantii presei nu au avut acces, imaginile fiind postate pe Facebook de Ambasada SUA la Bucuresti. Discutiile au durat circa 45 de minute.

In comunicatul remis presei de Guvern se precizeaza ca principalele teme de discutie au fost "modalitatile concrete de aprofundare si diversificare a Parteneriatului Strategic cu SUA si situatia regionala".

"In cadrul Parteneriatului Strategic au fost discutate proiectele in curs de derulare cu partea americana in plan politico-militar, de securitate, al justitiei si in domeniul economic, indeosebi cele din sectorul energetic si IT, precum si noi propuneri de dezvoltare a acestora", se mai arata in comunicatul citat.

Premierul Victor Ponta a prezentat "rezultatele obtinute de Romania in consolidarea reformei justitiei si luptei impotriva coruptiei, precum si angajamentul Guvernului in acest sens".

De asemenea, Victor Ponta a subliniat sustinerea si masurile luate de Guvern pentru o "alocare adecvata a resurselor bugetare necesare sectorului de aparare, in contextul provocarilor actuale".

"Primul-ministru a discutat cu oficialul american si o serie de actiuni guvernamentale pentru a consolida dimensiunea economica a Parteneriatului strategic, inclusiv pentru a creste investitiile americane in economia romaneasca. Cei doi oficiali au avut si un schimb de opinii privind evolutiile din vecinatatea estica", se mai arata in comunicatul remis presei de Guvern.

La ora 12:15, Victoria Nuland s-a intalnit la Vila Dante cu presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, copresedintele PNL Alina Gorghiu si Attila Korodi, reprezentant al UDMR, informeaza B1TV.

Tur de forta pentru Victoria Nuland la Bucuresti: programul intalnirilor

Citeste si:
România cu inima curată: nu e totul pierdut cât mai luptă Camelia Bogdan
România cu inima curată: nu e totul pierdut cât mai luptă Camelia Bogdan
Că românii sunt dezamăgiți, pe cine să mire? Că n-au încredere în potentați, pe cine să uimească? Fericită e, totuși, o țară cu magistrați gen Camelia Bogdan. Hidra o hărțuiește....
Reprezentanții cultelor cer ca accesul la slujbe să nu fie condiționat de certificatul digital. Răspunsul premierului Nicolae Ciucă
Reprezentanții cultelor cer ca accesul la slujbe să nu fie condiționat de certificatul digital. Răspunsul premierului Nicolae Ciucă
Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, după o întâlnire cu reprezentanţii cultelor, că a fost o solicitare din partea acestora ca cetăţenii să aibă libertatea de a participa la slujbe...