Victor Ponta: Adrian Nastase este exclus din PSD

Joi, 28 Iunie 2012, ora 17:25
5906 citiri
Victor Ponta: Adrian Nastase este exclus din PSD
Foto: Ziare.com

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat ca fostul premier Adrian Nastase este exclus din PSD, potrivit statutului partidului.

Intr-un interviu acordat editiei electronice a cotidianului spaniol El Pais, Victor Ponta a precizat ca Adrian Nastase a pierdut calitatea de membru al Partidului Social Democrat.

"Fostul prim-ministru Adrian Nastase, care a incercat sa se sinucida saptamana trecuta, mai este inca membru al Partidului Social Democrat?", a fost intrebarea jurnalistului spaniol.

"Potrivit statutului nostru, a pierdut calitatea de membru al partidului in momentul in care a primit condamnarea definitiva. Respect decizia institutiilor, dar este vorba despre un moment dificil pentru mine si pentru partid.

Cu Nastase am intrat in NATO si s-au finalizat negocierile cu Uniunea Europeana, ne amintim de multe momente pozitive. Condamnarea sa pentru finantare ilegala a partidului, in timpul campaniei electorale, exista in alte tari europene. Probabil, maniera de a finanta campaniile prezinta o problema in toate democratiile", a raspuns prim-ministrul Victor Ponta.

Nastase, demis din conducerea PSD? Colegii lui se contrazic

Conform statutului PSD, Adrian Nastase ar trebui sa fie exclus din partid dupa ce instanta l-a condamnat la o pedeapsa de doi ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul Calitatii".

"La PSD sunt prevederile legale si statutare. (...) Nu se pune problema sa nu aplici prevederile legale", a declarat luni presedintele PSD Victor Ponta.

In statutul PSD, se noteaza, in articolul 23, ca nu pot fi membri ai Partidului Social Democrat persoanele carora le este interzisa, prin hotarare judecatoreasca definitiva, exercitarea drepturilor politice sau cetatenesti sau, prin Constitutie sau lege, le este interzisa asocierea politica sau persoanele compromise moral si politic.

Adrian Nastase ar trebui exclus din PSD, conform statutului

Adrian Nastase a fost condamnat definitiv, pe 20 iunie, de ICCJ, la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul calitatii", in care este acuzat in legatura cu strangerea de fonduri pentru campania electorala din 2004, cand a candidat pentru Presedintie din partea PSD.

Astfel, instanta a casat sentinta din ianuarie prin care Adrian Nastase a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare si, in rejudecare, a schimbat incadrarea juridica a faptei de care este acuzat. Pentru noua infractiune retinuta in cazul lui Nastase, judecatorii au hotarat ca fostul premier sa fie condamnat tot la doi ani de inchisoare cu executare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Victor Ponta Nastase exclus PSD, #Adrian Nastase excludere PSD, #Nastase condamnat exclus PSD , #premier