Victor Ponta aduce doua vesti bune de la Bruxelles

Joi, 28 Iunie 2012, ora 23:30
8829 citiri
Victor Ponta aduce doua vesti bune de la Bruxelles
Foto: Realitatea TV

Premierul Victor Ponta a facut joi seara o declaratie de presa de la summitul european de la Bruxelles, anuntand doua vesti bune pentru Romania, inainte de a se intoarce la discutiile care vor continua tarziu in noapte.

"As vrea sa anunt doua vesti bune pentru Romania. In primul rand, in ceea ce priveste recomandarile specifice de tara, facute de domnul Barroso, s-a apreciat respectarea si incadrarea in coordonatele pe care le avem in baza acordurilor pe care le avem cu Comisia Europeana, Fondul Monetar International si Banca Mondiala", a declarat premierul.

Mai mult, potrivit spuselor sale, presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barosso, a apreciat eforturile din ultima perioada referitoare la imbunatatirea absorbtiei fondurilor europene de catre Romania si "ne-a incurajat in acest sens".

Astfel, cea de-a doua veste buna este ca Romania nu va avea fonduri europene reduse in perioada 2014 - 2020.

"Romania nu va avea fonduri europene reduse, nici in ceea ce priveste platile directe, nici fondurile de coeziune. Tine foarte mult si de noi", a declarat prim-ministrul, joi noapte, de la Bruxelles.

In cadrul summitului se discuta si despre bugetul Uniunii Europene in perioada 2014 - 2020, iar Romania era in pericol de a-i fi redusa partea de fonduri europene, din cauza gradului extrem de scazut de absorbtie.

"In cadrul dezbaterilor pentru pactul de crestere economica si locuri de munca am primit asigurari ca fondurile nu vor proveni din banii si fondurile europene, pentru ca aici Romania, din cauza pozitiei noastre, pe ultimul loc la absorbtie, ar fi avut cel mai mult de suferit", a subliniat Victor Ponta.

Prim-ministrul a mai spus ca discutiile privind Pactul pentru crestere economica si crearea de locuri de munca se vor continua pe parcursul noptii.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Victor Ponta fonduri europene, #Victor Ponta summit Bruxelles , #premier