Victor Ponta ar castiga alegerile prezidentiale cu 60% - Antonescu, doar 40% - sondaj INSCOP

Miercuri, 20 Martie 2013, ora 23:11
4587 citiri
Victor Ponta ar castiga alegerile prezidentiale cu 60% - Antonescu, doar 40% - sondaj INSCOP
Foto: Ziare.com

Premierul Victor Ponta ar castiga alegerile prezidentiale cu 60% din voturile romanilor, in turul al doilea, daca acesta ar fi organizat duminica, conform rezultatelor unui sondaj de opinie realizat de INSCOP.

Sondajul efectuat la comanda Adevarul arata ca Victor Ponta ar castiga turul doi al alegerilor prezidentiale in fata oricarui contracandidat, inclusiv in fata lui Crin Antonescu, candidatul USL pentru presedintie.

Liderul PNL ar reusi totusi sa-l invinga in turul al doilea de scrutin pe fostul premier Mihai Razvan Ungureanu, cu 59% la 41%, mai arata rezultatele sondajului.

Sondajul de opinie a fost realizat in perioada 21-28 februarie 2013, la comanda cotidianului Adevarul, pe un esantion reprezentativ de 1.066 persoane, cu o eroare de plus sau minus 3% si un grad de incredere de 95%.

Ponta: M-am sfatuit cu Nastase din ziua in care am intrat in politica

Pus in fata rezultatelor acestui sondaj, Victor Ponta a tinut sa precizeze ca nu candideaza in 2014. "Intelegerea a fost sa candidam in acest tandem", a declarat premierul.

"Daca reusim si ducem USL si cuplul asta la nivelul la care e acum sau poate un pic mai jos, va fi Crin Antonescu presedinte", Totusi, a marturisit el, "m-as bucura sa mai am si la anul acelasi scor".

"Daca mandatul meu de premier se termina cu bine in 2016, o sa pot sa imi permit sa candidez la functia de presedinte in 2019 sau 2024. Sa traim pana atunci si sa fim sanatosi!", a mai afirmat Ponta.

#Ponta alegeri presedinte, #sondaj Ponta Antonescu, #sondaj prezidentiale , #premier