Victor Ponta cel fara de rusine (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Joi, 26 Septembrie 2013, ora 18:20
9717 citiri
Victor Ponta cel fara de rusine (Opinii)
Foto: Facebook

Cum nu avea la-ndemana niciun muzeu minier de unde sa scoata la suprafata cativa ortaci, intr-o operatiune de salvare fara victime si fara pericol, Victor Ponta s-a gandit sa confiste cu nerusinare un succes care nu numai ca nu-i apartine, dar pe care l-a intarziat vreme de un an.

Insotit de ministrul Sanatatii, Victor Ponta a descins mandru nevoie mare la sectia de cardiochirurgie de la Spitalul Marie Curie. Acolo in aceste zile au fost facute primele operatii dupa ce sectia, perfect dotata din donatii, statea inchisa de doi ani de zile, adica din 2011, din lipsa de personal.

Din 2011 pana acum, cat a fost premier Victor Ponta, cel care acum bifeaza marele succes? Cea mai mare parte. Victor Ponta poarta asadar cea mai mare parte din raspunderea acestei intarzieri. Nu e un merit ca, in sfarsit, dupa atata vreme si dupa presiuni mediatice uriase a catadicsit sa faca un gest pe care l-a transformat rapid intr-unul electoral.

Poate nu stia ca sectia sta inchisa si copiii mor cu zile, daca nu cumva sunt dusi de parinti sau de dr. Catalin Cirsotveanu, parintele acestei sectii, la operatii in strainatate. Stia foarte bine.

In primele zile dupa instalarea in functia de premier, in mai 2012, facea urmatoarea declaratie: "Am vazut un articol pe un site de stiri (Ziare.com - n.red.) despre copiii care sunt dusi la operatie - si vorbim de cardio-chirurgie, adica grav, sunt dusi cu avionul prin diverse tari si unii dintre ei nici nu mai ajung acolo, in timp ce avem in Bucuresti, facuta in special din donatii si din bani privati, o sectie de cardio-chirurgie si nu se deschidea pentru ca erau tot felul de blocaje birocratice. L-am chemat si pe seful Casei Nationale si pe ministrul Sanatatii. Sper ca saptamana viitoare sa o redeschidem".

Cand am vorbit dupa un an in mai 2013 cu dr. Cirstoveanu situatia era complet blocata, sectia inchisa si nu se arata nicio speranta la orizont. Singurul care mai lupta si mai spera era acest medic exceptional.

Apel catre V. Ponta: Tineti-va de cuvant! Copiii continua sa moara cu zile!

Abia dupa interviul acordat de dr. Cirstoveanu, premierul si-a amintit de copiii care mor cu zile si de sectia pe care promisese in urma cu un an ca o va deschide rapid.

Si abia atunci, Victor Ponta a binevoit sa deblocheze fabuloasa suma de 650 de mii de euro pentru pregatirea pesonalului necesar acestei sectii. De ce nu i-a deblocat in mai 2012? De ce a fost nevoie sa treaca un an? De ce a trebuit din nou somat sa-si faca datoria si sa-si tina cuvantul?

Pentru ca nu i-a pasat de copiii care mor, pentru ca in cinismul sau de pradator politic nu a vazut in sectia de cardiochiorugie de la Marie Curie decat un pericol electoral si mai apoi un beneficiu electoral. Simplu!

Cati copii au murit intre mai 2012, cand s-a instalat la putere si a facut promisiunea, si septembrie 2013, cand sectia a fost deschisa, perioada de timp scursa exclusiv sub Guvernare Ponta? Numai Dumnezeu stie si poate o va afla si Victor Ponta la judecata de apoi.

Sigur, e bine ca pana la urma situatia a fost deblocata, iar meritul la nivel ministerial este al lui Raed Arafat. Dar este o nerusinare fara margini ca dupa o asemenea intarziere, care iti este exclusiv imputabila, sa vii sa te tragi in poze ca mare erou.

Si am mai remarcat ca din pozele acelea pline de fete importante lipsea exact omul fara de care aceasta sectie nici nu ar fi existat, cel care a luptat pentru ea cu toate riscurile profesionale si personale posibile, care a infruntat un sistem pentru a o vedea functionala, dar care in modestia sa impresionanta nu s-a asezat la poze in rand cu politicul impostor. Ma refer la dr. Catalin Cirstoveanu.

"Urcam copiii in avioane si ii duceam in strainate sa ii operam", a spus Victor Ponta. Dl. Ponta n-a urcat niciun copil bolnav in niciun avion, dar a fost unul dintre cei din cauza carora a fost nevoie ca ei sa fie urcati in avioane din mai 2012 pana in septembrie 2013.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Decizia PSD și PNL de a renunța la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru primăria Bucureștiului a fost ironizată de toate partidele de opoziție. Mihai Enache, candidatul AUR la...
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
#Victor Ponta spital Marie Curie, #cardiochirurgie Marie Curie , #premier