Victor Ponta, cel mai simpatizat politician din Romania - Sondaj Geopol

Luni, 06 Mai 2013, ora 18:23
4988 citiri
Victor Ponta, cel mai simpatizat politician din Romania - Sondaj Geopol

Premierul Victor Ponta este cel mai simpatizat politician din Romania, in acest moment, potrivit unui sondaj realizat de Geopol.

Astfel, 62,1 la suta din romani spun ca il simpatizeaza pe Victor Ponta, in timp ce 37,9 la suta cred ca prim-ministrul este antipatic, se arata in sondajul realizat la comanda Realitatea TV.

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, se gaseste pe pozitia a doua in topul personalitatilor simpatizate, fiind preferat de 61,5 la suta din romani. In schimb, sunt mai multi care nu il plac decat in cazul premierului, respectiv 38,5 procente.

Co-presedintele USL Crin Antonescu este pe a treia treapta a clasamentului, fiind simpatizat de 50,5 la suta din respondenti.

In cazul sau, insa, si persoanele care nu il simpatizeaza sunt mult mai numeroase, reprezentand 49,5 la suta din voturi.

Presedintele Traian Basescu se regaseste de abia pe locul al saptelea, 29% din respondenti avand sentimente de simpatie fata de acesta, iar 71% de antipatie.

Seful statului este, astfel, sub Mihai Razvan Ungureanu, Corneliu Vadim Tudor si Adrian Nastase, care au atras simpatia a 39,2%, 32,8%, respectiv 31,8% din respondenti.

Kelemen Hunor este cel mai putin simpatizat, obtinand doar 15,8 la suta din voturi in acest sens, in timp ce 84,2% il considera antipatic.

De asemenea, Dan Voiculescu este antipatic pentru 80,2% din respondenti, iar 19,8% au sentimente de simpatie fata de mogul.

Presedintele PDL, Vasile Blaga, este al treilea de la coada in topul simpatiei, cu 22,3% din voturi, in timp ce 77,7% il considera antipatic.

Inaintea sa se mai gasesc George Maior si Dan Diaconescu, pe care 24,1%, respectiv 22,9% din respondenti ii considera simpatici, iar 75,9%, respectiv 77,1% antipatici.

Nu in ultimul rand, 41,5 la suta din romani cred ca nu exista o alianta in Victor Ponta si Traian Basescu, dar 28,3% cred ca exista o alianta. 30,2 la suta din respondenti au preferat sa nu raspunda la aceasta intrebare.

Sondajul are marja de +/- 3 procente si a fost realizat pe un esantion 1.068 de persoane, in perioada 26 aprilie - 2 mai 2013.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Victor Ponta politician simpatizat, #top politicieni simpatizati , #premier