Victor Ponta, cu tancul peste Justitie (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Joi, 03 Octombrie 2013, ora 23:59
8905 citiri
Victor Ponta, cu tancul peste Justitie (Opinii)

"De ce sa-i tinem pe toti procurorii basisti, care au facut dosare politice, dupa ce li s-a terminat mandatul? (...) Sa mai stea si procuror simplu (...) ca nu s-a nascut procuror-sef". Asa a comentat Victor Ponta demiterea de catre procurorul general Tiberiu Nitu a sefului sectiei I a DNA, procurorul Lucian Papici.

Sunt multi criminali, cei mai sadici dintre ei - dl. Ponta trebuie sa fi invatat asta la criminalistica in anul IV de facultate -, care simt nevoia sa semneze crima. Nu se pot abtine. Asta a facut si domnia sa in cazul Papici prin aceasta declaratie. A semnat asaltul asupra justitiei, atacul criminal asupra independentei unei institutii care bantuie cele mai teribile cosmaruri ale penalilor din politica. A recunoscut practic schimbarea politica a unui procuror sef "basist".

Trebuie sa fii de o naivitate vecina cu nebunia sa nu observi ca dl. Papici a fost demis, la doar 7 zile dupa reconfirmare, exact in ziua in care a finalizat dosarul Dragnea si l-a trimis spre avizare sefului direct, adica Laurei Codruta Kovesi, cu propunerea de trimitere in judecata.

Lucian Papici este un procuror cu o istorie grea. A condus sectia care s-a ocupat cu dosare politice grele si a instrumentat personal dosare grele, precum cel al lui Liviu Dragnea. Tiberiu Nitu a tintit asadar in zona cea mai dura a DNA continuand operatiunea de destructurare inceputa o data cu eliminarea lui Daniel Morar, eliminare care se dovedeste din nou inceputul sfarsitului.

Dupa numirea lui Tiberiu Nitu in fruntea parchetelor a urmat o perioada de acalmie. Exceptand rasteala la procurorii care se ocupau de frauda de la bacalaureat, nu au aparut gafe majore. Sistemul a asteptat sa vada daca procurorii se conformeaza de buna voie. Rezolutia de trimitere in judecata a lui Liviu Dragnea a fost dovada ca nu si-au bagat mintile in cap. Ca DNA a ramas la fel de periculos. Si atunci a venit si ordinul. Procurorul sef Papici a fost executat, poate de data asta vor intelege.

Nu cred ca Victor Ponta moare de grija lui Liviu Dragnea. Adversitatea dintre ei e destul de vizibila in ultima vreme, asa ca nu cred sa fi suspinat daca scapa de un rival periculos. Ca dovada, Lucian Papici a fost lasat sa termine dosarul Referendumul si sa-l depuna pe masa Codrutei Kovesi de unde probabil va pleca in instanta.

Dar Victor Ponta stia ca trebuie sa dea un semnal de forta in propriul partid care sa compenseze socul Dragnea. La ce ne-am mai chinuit sa luam Puterea si la ce ne foloseste ea daca nu putem fura linistiti?, ar fi fost intrebarea pesedistilor. O intrebare care s-ar fi intors impotriva lui Ponta: tu ce pazesti de nu ne pazesti de justitie? N-ai pus tu procurorii?

I-a pus. El si Traian Basescu. Unul pentru iluzia celor care cred in independenta Justitiei, unul pentru Victor Ponta, unul pentru Elena Udrea. Sa fie toata lumea fericita. Si este. Dragnea o sa fie judecat, mai pleaca un greu din DNA, Victor Ponta e erou al luptei impotriva anticoruptiei.

Cine nu intelege mesajul acum, va avea soarta lui Papici. Este clar ca PSD are cutitul la os si nu mai tine cont nici de MCV, nici de Schengen care oricum e pierdut, nici de voturi. De nimic. Trece ca tancul peste justitie fara rezerve si fara scrupule, pentru a-si apara infectia penala.

Am fost printre pesimistii care au considerat ca independenta justitiei nu este ireversibila. Ca nu am ajuns pe uscat si ca ea depinde inca fundamental de sefii institutiilor. Inalta Curte a fost salvata prin reconfirmarea in extremis si cu scrasneli teribile a d-nei Livia Stanciu. Parchetul a fost insa pierdut. Ce se judeca si se lasa cu condamnari acum sunt dosare instrumentate pe vremea lui Daniel Morar. Daca nu se va instrumenta mai nimic, mai nimic se va judeca si condamna.

Ce se va intampla de acum incolo ne-a spus cu subiect si predicat Victor Ponta, ne-a aratat demiterea procurorului Papici.

Citeste si:
Cine este Marian Neacșu, omul trimis de PSD la secretariatul guvernului. Condamnat pentru conflict de interes și organizatorul puciului anti-Dragnea
Cine este Marian Neacșu, omul trimis de PSD la secretariatul guvernului. Condamnat pentru conflict de interes și organizatorul puciului anti-Dragnea
Vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) Marian Neacșu a fost numit de către PSD, partid din care a făcut parte timp de 20 de ani, în postul de...
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Doi consilieri de stat au fost numiţi joi, 2 decembrie, în Cancelaria premierului Nicolae Ciucă. Este vorba despre Gheorghiţă Agafiţei și Daniel Anghel. Deciziile privind numirea celor...
Comentarii
nolticus
rank 5
USL si prostii ei
rank 5
Nu cu tancul, ci cu OPINCILE ! E la origini MOMARLAN de pe Jiu !