Victor Ponta - cum se vor modifica salariile, pensiile si impozitele in 2013

Marti, 01 Ianuarie 2013, ora 20:36
7627 citiri
Victor Ponta - cum se vor modifica salariile, pensiile si impozitele in 2013

Premierul Victor Ponta a declarat marti ca sub nicio forma salariile nu vor fi taiate in 2013. E drept, insa, ca nici nu vor creste, amintind ca asta s-a intamplat anul trecut. In ceea ce priveste pensiile, acestea s-au indexat cu 4% de la 1 ianuarie 2013.

"Am marit salariile anul trecut, marim pensiile anul acesta", a declarat seful Guvernului la Romania TV. In ceea ce priveste atat pensiile, cat si salariile, "va fi un an stabil si corect", a completat Victor Ponta, mentionand ca "majoritatea nu inseamna mai multi bani".

Impozitarea diferentiata a salariilor, nu in 2013

Premierul Victor Ponta a mai spus si ca cel mai probabil nu se va aplica in 2013 cota diferentiata de impozitare pe venit, dar ca principiul ramane in ideologia USL.

"Era vorba de un principiu care a constituit cel mai dificil compromis intre PSD si PNL. Liberalii vor sa pastram un nivel scazut de taxare, acel 16%. Noi am spus ca nicaieri in lumea civilizata oamenii nu platesc exact acelasi impozit si cand au 100 de lei venit si cand au un milion, ori a fost un compromis care eu cred ca este corect.

In 2013 probabil ca nu vom reusi sa reducem la 12 si 8 la suta, dar principiile, acelea ca in Romania nu mergem pe o taxare foarte ridicata, dar ca exista categorii sociale fata de care taxarea trebuie sa fie mai redusa fata de marea masa a cetatenilor, amandoua sunt principii moderne si tin de ideologia ambelor partide care formeaza structura USL", a explicat prim ministrul.

TVA-ul ar putea fi redus

Premierul a afirmat insa ca TVA-ul ar putea fi redus, insa acest lucru se va stabili dupa vizita delegatiei FMI la Bucuresti. "E o masura in care cred foarte mult, care are logica", a spus premierul.

Ponta a tinut sa mentioneze ca "Romania a inchis un ciclu politic si social", ca o noua realitate politica se deschide. A recunoscut ca "ne-a afectat sentimentul de razboi", mentionad ca strategia va trebui sa fie alta pe viitor: "Putem sa facem treaba nu batandu-ne unii cu altii".

"As vrea sa nu mai luam decizii fie pentru pacienti, fie pentru medici, fie pentru profesori, fie pentru copii, pentru bogati sau pentru saraci. Trebuie sa ne ascultam mai mult si sa ne razboim mai putin", a conchis el.

"Asta asteapta societatea in ansamblu de la noi, mai ales cei care nu au votat pe nimeni in decembrie", a afirmat Ponta. "Nu vreau sa ramanem in aceeasi paradigma de anii trecuti", a mai spus premierul aflat momentan in vacanta, dar care va reveni in Capitala miercuri.

Citeste si:
Klaus Iohannis, prima conferință de presă din 2022. Acesta se va întâlni cu jurnaliștii de la ora 18.00
Klaus Iohannis, prima conferință de presă din 2022. Acesta se va întâlni cu jurnaliștii de la ora 18.00
Preşedintele Klaus Iohannis susţine marți, 5 iulie, o conferință de presă începând cu ora 18.00, la Palatul Cotroceni, conform unui comunicat al Administrației Prezidențială. Aceasta...
Bani pentru partid din măsluirea jocurilor de noroc. Dezvăluirile fostului director ONJN, schimbat după 5 zile de la numire
Bani pentru partid din măsluirea jocurilor de noroc. Dezvăluirile fostului director ONJN, schimbat după 5 zile de la numire
Tudor Simota, fost director general al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN), schimbat după doar cinci zile de activitate, a dezvăluit că funcția din care a fost înlocuit era...