Eugen Teodorovici, propus la Ministerul de Finante

Vineri, 27 Martie 2015, ora 15:55
13995 citiri
Eugen Teodorovici, propus la Ministerul de Finante
Foto: Digi 24

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, vineri dupa-amiaza, ca l-a propus la Ministerul de Finante pe ministrul Eugen Teodorovici, si, in locul sau, la Fonduri Europene, pe Marius Nica, secretar de stat in Ministerul Muncii.

Anuntul a fost facut in cadrul unei declaratii de presa sustinute de la Palatul Victoria.

Prim-ministrul si-a inceput declaratiile cu subiectul celor doua Coduri Fiscale, aratand ca acestea sunt gata, urmand sa fie trimise la Parlament. De asemenea, a aratat ca ele ar urma sa intre in vigoare la 1 ianuarie 2016.

De asemenea, Victor Ponta a mentionat ca este nevoie de finalizarea proiectului privind Legea salarizarii, astfel incat angajatii din domeniul public sa aiba parte de un trai decent si sa fie tinuti "cat se poate de mult dincolo de tentatiile legate de coruptie".

Ziare.com v-a prezentat, in format LIVE TEXT, declaratiile premierului Victor Ponta:

- Sunt absolut toate avizele cerute de lege (pentru Codurile Fiscale - n.red.), am semnat avizele catre presedintele Senatului. Mai departe, imediat ce conducerea Senatului va stabili, conform propriilor proceduri, urmeaza discutiile in comisiile de specialitate si vom participa la dezbaterile din Parlament.

- Nu pretindem ca aceasta forma a codurilor este una perfecta, s-a lucrat enorm de mult. Evident insa ca pot aparea imbunatatiri, amendamente, atata timp cat se incadreaza in filosofia generala de dezvoltare. Nu ne vom opune doar ca nu sunt ale Guvernului.

- Din punctul meu de vedere, este cel mai important proiect parlamentar in prima parte a anului.

- Sper sa trimitem Codurile presedintelui pana pe 30 iunie.

- Codurile urmeaza sa intre in vigoare pe 1 ianuarie, avand predictibiltiate si timp. Toti cetatenii si toate firmele din Romania vor avea un impact legat de aceste coduri.

- In partea a doua a anului, cel mai important nou proiect este cel referitor la Legea salarizarii.

- Nu putem sa vorbim pana nu avem Codul Fiscal.

- Ideile: un pic de ordine in haosul care stapaneste salarizarea publica, mai putin clase, trepte, si un mod de salarizare pentru angajatii din domeniul public, care pe de o parte sa le asigure un trai decent, pe de alta parte sa ii tina cat se poate de mult dincolo de tentatiile legate de coruptie.

- Cred ca trebuie sa lucram si la cauze legate de coruptie.

- Avem o crestere de venituri de peste 3 miliarde de lei. In principal e meritul ANAF.

- Sper ca ANAF sa isi continue activitatea fara excese, pentru ca atunci cand avem excese, trecem in partea cealalta.

- Avem datele preliminare legate de tot primul trimestru. Aceasta tendinta de a avea incasari suplimentare se pastreaza. Azi s-au realizat toate incasarile prevazute.

- Exista si o pastrare a tendintei de scadere a cheltuielilor.

- Dupa trei luni de zile, avem prevazut un deficit de 6 miliarde de lei. Dar suntem pe plus cu 1,5 miliarde de lei.

- Trebuie sa alegem o prevedere din Codul Fiscal sa o aplicam de la 1 iunie. Cand vom avea totul gata, vom lua decizia, dar daca nu vom face acest lucru, vom avea un excedent bugetar, ceea ce nu este neaparat un lucru bun.

- Toate pensiile si salariile care trebuia platite pana la 15 aprilie, vor fi platite pana pe 8 (salarii) si pana pe 10 (la pensii), pentru ca orice om obisnuit vrea sa isi cumpere ce e de cumparat pentru Sarbatorile Pascale.

- Astea sunt datele pe care voiam sa le prezint. Sa tinem aceasta tendinta, de crestere a veniturilor tuturor categoriilor din Romania.

- Am discutat cu dl presedinte Iohannis. L-am propus la Ministerul de Finante pe colegul meu, dl Teodorovici, si in locul sau, la Fonduri Europene, pe dl Marius Nica.

- Presedintele Iohannis a fost de acord cu aceste propuneri, iar luni, la ora 10.00, vor fi depuse juramintele.

Guvernul a aprobat Codul Fiscal si Codul de Procedura Fiscala - ce masuri ia si ce efecte asteapta

Proiectele Codului Fiscal si Codului de Procedura Fiscala au fost aprobate in sedinta de guvern de miercuri, a anuntat purtatorul de cuvant al Executivului, Corneliu Calota.

Acestea urmeaza sa fie transmise Parlamentului spre dezbatere si aprobare, Senatul fiind prima Camera sesizata in acest sens.

Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Omisia mențiunilor cu privire la reducerea consumului de carne din planul ONU pentru luptă împotriva schimbărilor climatice a atras critici din partea experților. Raportul ONU nu aduce în...
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Cotaţiile futures la cacao s-au dublat în mai puţin de trei luni, ceea ce va majora costurile dulciurilor pentru consumatori şi îi va trimite pe producătorii de ciocolată să caute materie...
#Eugen Teodorovici ministru Finante, #Ponta propunere Finante, #Victor Ponta declaratii Palatul Victoria, #Ponta declaratii Live, #Ponta declaratii Cod Fiscal, #Ponta Codul Fiscal , #premier