Promisiunile lui Ponta in Parlament: Mai putine OUG, legea insolventei si fara "pomeni sociale" (Video)

Luni, 02 Februarie 2015, ora 19:34

   

Promisiunile lui Ponta in Parlament: Mai putine OUG, legea insolventei si fara "pomeni sociale" (Video)
In 2015 vor fi mai putine ordonante de urgenta, a promis prim ministrul Victor Ponta, intr-o declaratie sustinuta, luni seara, in Camera Deputatilor.

Intr-un discurs de circa 20 de minute, Victor Ponta a prezentat prioritatile guvernului in primul semestru al lui 2015. Mai putine ordonante de urgenta, necesitatea aprobarii unei legi a insolventei pentru persoanele fizice, dar si respingerea termenului de "pomeni sociale" sunt printre promisiunile facute de Victor Ponta in fata parlamentarilor.

Ulterior, au luat cuvantul reprezentanti ai formatiunilor politice parlamentare. Astfel, liberalul Ludovic Orban a atras atentia asupra numarului mare de ordonante de urgenta din perioada guvernelor Ponta si a subliniat necesitatea rapida a unui masterplan pe transporturi.

De asemenea, deputatul UDMR Laszlo Borbely a salutat initiativa aparitiei unei "ore a premierului" in Camera Deputatilor, vorbind despre Codul Fiscal, nevoia rezolvarii problemei celor care au credite in franci elvetieni, precum si despre descentralizare.

Nu in ultimul rand, deputatul PP-DD Daniel Fenechiu a cerut cresterea alocatiei copiilor de la 42 la 200 de lei, in timp ce deputatul PSD Marian Neacsu a precizat ca ii asteapta si pe ministri in fata Camerei Deputatilor, aratand totodata ca asteapta cu nerabdare o tema de discutie din partea Opozitiei.

Ziare.com v-a prezentat, in format LIVE TEXT, cele mai importante declaratii din Camera Deputatilor:

- Vreau sa multumesc si sa anunt ca, din punctul de vedere al Guvernului, noul mod de conlucrare cu Parlamentul pentru asigurarea zilei de luni, astfel incat membri ai cabinetului sa vina sa raspunda in fata dvs, este de natura accentueze relatia de colaborare, de control.

- Din partea membrilor Cabinetului, va fi toata deschiderea pentru ca aceste dezbateri sa nu fie strict formale, politice.

- Vom putea sa avem cat mai multe acte normative, transparent adoptate si stabile.

- Cu o noua colaborare intre presedinte, Parlament si Guvern, se vor reduce ordonantele de urgenta - chiar daca in 2014 au fost cele mai putine din ultimii 25 de ani.

- In 2015 sa putem continua aceasta directie pozitiva.

- O colaborare intre Parlament si Guvern poate sa ofere Romaniei o oportunitate de care are foarte mare nevoie.

- Investitiile pe care le-am facut in educatie si sanatate au ajutat ca aceste doua domenii sa fie intr-adevar pentru prima data pe plus, in ce priveste alocarile si rezultatele obtinute.

- Doua repere principale pentru sesiunea parlamentara: Masurile legislative de continuare a cresterii economice si a crearii de locuri de munca si, in al doilea rand, sa ducem catre cetatenii acestei tari o parte cat mai importanta din aceasta crestere economica.

- In ce priveste domeniul economic si fiscal - Guvernul va prezenta Parlamentului proiectul noului Cod Fiscal si de Procedura Fiscala.

- De la 1 ianuarie 2016 sa indeplinim ultimul obiectiv inca neindeplinit, adica reducerea TVA, astfel incat sa se apropie de nivelul din 2010, cand a crescut de la 19 la 24 la suta.

- Combaterea evaziunii fiscale sa obtina cu adevarat rezultate. Asa cum combaterea coruptiei este un obiectiv de siguranta nationala, si dupa cum vedem ca in aceste zile se desfasoara cu un succes neasteptat poate de unele parti, asa sa combatem evaziunea fiscala.

- Vreau sa precizez ca asa cum Guvernul a aprobat un nou Cod al Insolventei pentru persoanele juridice, asa va exista si sprijinul Guvernului pentru o lege a insolventei persoanelor fizice, care sa le protejeze, dar care sa asigure si un cadru potrivit pentru anii care urmeaza.

- Referitor la masurile sociale: cat voi fi premier, voi respinge termenul de "pomeni sociale" cu privire la masurile sociale. Toate acestea nu sunt prioritati electorale.

- O societate care sa aiba grija nu doar de cei care sunt puternici si bogati, dar si de cei care au nevoie de sprijin de la noi toti.

- Vreau ca Ministerul Muncii sa prezinte primele masuri de reasezare a salariilor din domeniul bugetar.

- Am realizat ca toti cei care lucreaza in administrarea de fonduri europene sa aiba venituri foarte bune. Dar sa gasim resurse pentru acele domenii unde veniturile sunt chiar insuportabile - Ministerul Muncii, al Economiei, al Culturii.

- In domeniul sanatatii, vom transmite catre dvs. masurile legislative de implementare a noilor programe, asa cum este cardul de sanatate. Scopul programului a fost de a asigura transparenta, de a opri fraudele.

- Legislatia privind invatamantul profesional sa poata sa dobandeasca stabilitate si eficienta pentru pregatirea tinerilor, in ocuparea unui loc de munca din momentul pregatirii profesionale.

- In ce priveste absorbtia fondurilor europene, 2015 este un special, primul din noul cadru financiar.

- Un loc special il va avea pachetul legislativ referitor la achizitiile publice.

- Pachetul legislativ va cuprinde toate normele adoptate la nivelul Uniunii Europene. In mod special, in ce priveste sistemul de prevenire si combatere a conflictelor de interese, am adoptat actele normative.

- Ministrul Transporturilor va prezenta noul masterplan de transport. Dezbaterea si adoptarea sa reprezinta pentru prima data un cadru predictibil de dezvoltare a infrastructurii.

- Vreau sa fac un apel special: Inteleg in totalitate obligatiile fata de alegatori si interesul public, dar vreau sa studiati masterplan-ul.

- In mod special, un subiect foarte important se refera la taxarea resurselor naturale - legea redeventelor. Romania are nevoie de o legislatie predictibila.

- Vreau sa nu ne lacomim din primul an, ci sa incurajam investitiile pe termen lung, care sa asigure un cadru de dezvoltare nu doar nationala, ci si regionala.

- In directa conexiune cu legislatia privind resursele naturale, va vom propune toate actele normative de pe plan european cu privire la protejarea mediului.

- Vom transmite catre Parlament Legea minelor, un proiect mult asteptat. Parlamentul Romaniei va avea ocazia de a decide care este viitorul mineritului in Romania.

- Sunt absolut convins ca in ceea ce priveste interesele noastre pe plan european, colaborarea ne va face mai eficienti in interesele noastre internationale.

- Aceste 12 prioritati sintetizeaza intentiile Guvernului cu privire la sesiunea parlamentara februarie - iunie 2015 si va cerem sprijin pentru adoptarea lor in Camera Deputatilor.

- Imi doresc ca legenda mesterului Manole sa nu functioneze de fiecare data in Romania.

- Va multumesc.

Iau cuvantul deputatii desemnati de fiecare grup parlamentar

Ludovic Orban, PNL

- Stiti cum se zice: mai bine mai tarziu decat niciodata.

- Din luna mai 2012, Victor Ponta n-a avut o asemenea initiativa.

- Guvernele Victor Ponta au adoptat, de la instalare, 294 de ordonante de urgenta. Ne spuneti ca in anul 2014 nu au fost adoptate decat 94 de ordonante de urgenta. Mie mi se pare un numar urias.

- Sa emiti 294 de ordonante de urgenta, dintre care peste 75 la suta au incalcat legea privind transparenta in dezbaterea publica, deciziile au fost luate cel mult in Guvern.

- Veniti si ne spuneti ca aveti o prioritate legislativa in ce priveste Codul Fiscal. L-ati modificat de 28 de ori, dintre care de 17 ori prin ordonanta de urgenta si ordonante simple. Romania are nevoie de un Cod Fiscal, dar are nevoie de el prin dezbateri.

- Ne vorbiti ca aveti in proiect legea privind taxarea resurselor naturale, dar ce ati facut tot anul trecut, stiind ca este necesara adoptarea unei noi legi, privind aceste redevente?

- Vorbiti de cresterea economica. E deocamdata pe hartie, nu se simte in buzunarul oamenilor.

- Pe noi nu ne-a deranjat faptul ca ati marit alocatiile de copii, ca ati marit indemnizatiile pentru persoanele cu dizabilitati, ci ca v-ati adus aminte de aceste categorii sociale defavorizate numai in prag de campanie electorala, lasandu-i sa creada ca aceasta masura la care au avut dreptul mai demult, este doar o pomana electorala si un mijloc de a le obtine voturile.

- Problematica adusa in discutie de premier este atat de vasta. Inchei: in privinta masterplan-ului pe transporturi - suntem in intarziere cu cel putin un an de zile. Aceasta intarziere nu ni se datoreaza noua, ci dvs., ca ati facut diverse experimente in ce priveste Ministerul Transporturilor.

- Masterplan-ul nu inseamna sa desenezi cateva hartii, sa desenezi traseul viitoarelor autostrazi si al drumurilor expres.

Virgil Guran, PLR

- Venim dupa o perioada in care am stat intre oameni, in colegiile noastre. Din pacate, credibilitatea noastra, a Parlamentului, este cea mai scazuta.

- Sper sa avem curajul sa incepem sa luam atitudine.

- Speranta noastra este in a se lua masuri si in a avea puterea sa iesim in fata oamenilor si sa nu mai aflam ca credibilitatea noastra este de 9 la suta, si nu din cauza noastra.

Laszlo Borbely, UDMR

- Dupa lupte seculare care au durat 25 de ani, si sunt in Parlament din 1990, in sfarsit avem o ora a Guvernului, unde putem sa criticam Guvernul si avem un dialog concret, bazat pe unele reguli.

- Sper ca vom putea sa utilizam aceasta forma democratica si normala, in care sa intrebam Guvernul ce mai face in fiecare saptamana.

- Este bine ca azi dl prim-ministru a venit cu o declaratie mai ampla, asa e la inceput. Cred ca trebuie sa institutionalizam - este bine sa fie una, doua intrebari pentru prim-ministru, una, doua pentru ministri.

- Mergand mai departe, si e bine ca ne pregatim pentru 2019, dar sa vedem ce facem maine si poimaine.

- Sa vedem care ar fi pe scurt acele probleme care ne intereseaza foarte mult.

- Dl prim-ministru n-a amintit de legile electorale.

- Ordonantele de urgenta: Daca mergem si vedem alte guverne, din pacate a fost o cutuma foarte nefericita si cu ordonantatele de urgenta si in alte guverne, si cu lipsa dialogului intre Guvern si Parlament.

- Trebuie, mai ales la Codul Fiscal, sa fie un dialog, si atunci sa fie un Cod Fiscal discutat cu toti cei implicati.

- Trebuie predictibilitate, acest lucru ne lipseste de multe ori, si din partea Guvernului, iar in Parlament discutam cu ce primim de la Guvern.

- Trebuie si Guvernul sa aiba un punct de vedere foarte clar cu privire la creditul in franci elvetieni. Trebuie sa-si asume responsabilitatea fiecare si sa gasim o modalitate de rezolvare.

- Vreau la 2 sau 3 probleme sa ma refer telegrafic: In invatamant se fac unele comasari de scoli, de clase, si se fac reduceri de personal.

- In legatura cu autoritatile locale, chiar daca a fost o lege a descentralizarii, nu trebuie sa renuntam la legea descentralizarii.

- Dupa 25 de ani, suntem in fata unui inceput promitator, eu cred. Va multumesc.

Varujan Pambuccian, minoritatile nationale

- Am sa incep prin a ma adresa in primul rand colegilor mei si grupurilor mari parlamentare. Subiectul e legat foarte strans de chestiunile prezentate de dl prim-ministru. Ma refer la un proiect de care se pare ca toti am uitat, care a esuat si care era foarte important - ma refer la proiectul pentru revizuirea Constitutiei.

- A esuat in mod clar, ar trebui sa fie reluat.

- Foarte multe din subiectele astea pot arata intr-un fel, daca in Constitutie definim regiunile de dezvoltare si in alt fel daca lasam lucrurile asa cum sunt acum.

- Conteaza foarte mult tinta indepartata pe care ne-o fixam si catre care mergem. Felul in care mergem catre acea tinta depinde de locul si de felul in care arata tinta.

- V-as propune sa reluam aceasta discutie, chiar daca aparent supraincalcam programul Parlamentului.

- Intr-o societate civilizata, legile nu se prelucreaza pe banda. Noi peticim, pentru ca ne-am grabit, pentru ca a trebuit sa fie repede.

- Faptul ca am instituit aceasta ora a Guvernului ar trebui sa fie un lucru bun, pentru a nu mai petici incontinuu.

- Chestiunile specifice ale grupului nostru le vom discuta, asa cum le-am discutat intotdeauna.

- Sper sa avem in continuare o buna colaborare si in ceea ce priveste lucrurile specifice care tin de invatamant, de toate chestiunile strict legate de minoritati. Dar sper sa incepem un alt mod de a trata chestiunile majore.

Daniel Fenechiu, PP-DD

- Am ascultat alocutiunea dlui Ponta si nu pot sa spun ca mi-a displacut pe fond. In realitate, cine nu si-ar dori o crestere a nivelului de trai, mai multe locuri de munca?

- Si noi ne dorim ca aceste intentii frumoase ale Guvernului sa devina realitate. O veche vorba spune ca si iadul e pavat cu bune intentii. Ramane sa vedem daca Guvernul actual le va pune in practica.

- Vom vota impotriva cand ceva nu functioneaza asa cum ne dorim sau asa cum credem ca isi doresc romanii.

- Propunem premierului sa aiba in vedere majorarea alocatiei pentru copii de la 42 la 200 de lei. O asemenea masura n-ar fi una de pomana electorala, daca ar fi adoptata anul acesta.

Marian Neacsu, PSD

- Dezavantajul celui care vorbeste la sfarsit este ca mare parte a ideilor pe care le conturase le-au spus cei dinainte, asta este mersul istoriei.

- Reusim azi, dupa 25 de ani, sa institutionalizam un mod de lucru. Facand un recurs la memorie, tin sa reamintesc ca si anul trecut am avut cinci astfel de dezbateri, neinstitutionalizate in aceasta formula.

- La trei dintre ele, temele au fost propuse de premier.

- In aceasta formula, n-am vazut Guvernul Boc decat la motiuni, si din fericire una dintre ele a trecut.

- In anul 2009, Guvernul Boc a emis peste 200 de ordonante de urgenta, in anul 2011, 140 de ordonante.

- Apreciez foarte utile intentiile antevorbitorilor mei.

- Vreau sa pun acea concluzie, dat fiind ca sunt penultimul vorbitor. Astept cu nerabdare ca la banca ministeriala sa vina fiecare dintre ministri. Astept cu nerabdare o tema pe care o va propune Opozitia.

Remus Cernea, deputatii neafiliati

- Am criticat, critic si voi mai critica Guvernul atunci cand voi considera ca este cazul. Adresez felicitari actualei majoritati - scrisoarea recenta adresata Camerei Deputatilor este foarte eficienta, iar introducerea acestei ore a premierului o consider un lucru foarte bun.

- Este un pas foarte bun pentru democratia din Romania ca Guvernul isi asuma. Este foarte important ca avem aceasta ora in dezbaterile Parlamentului.

- Poate fi un prilej sa aducem in atentia publicului teme mai putin discutate: Codul Silvic.

- O alta tema importanta: politica externa si prestigiul politicii externe romanesti. Cred ca o implicare de ordin umanitar a Romaniei ar fi de salutat la nivel international.

Victor Ponta revine la tribuna Camerei Deputatilor:

- Multumesc celor care au avut interventii, au fost in limita decentei parlamentare.

- Vreau sa precizez ca toti membrii Cabinetului vor raspunde solicitarii ca in fiecare zi de luni sa vina sa prezinte si sa raspunda la intrebari. Important este ca aceasta modificare sa ramana pentru viitor.

- Asa este: nu am precizat si nu am intre prioritatile Guvernului legile electorale si modificarea Constitutiei, pentru ca am considerat ca aceastea se afla deja pe rol.

- Imi exprim dorinta de a continua sa nu mai avem nevoie de ordonante de urgenta. Faptul ca am avut doar 95 de ordonante de urgenta poate fi imbunatatit in 2015. In anul 2008, Guvernul a adoptat 228 de ordonante de urgenta. Cred ca este o scadere semnificativa si e foarte bine ca mergem in aceasta directie.

- In ce priveste proiectele de mediu, incerc sa spun ca trebuie sa avem o decizie a Parlamentului care sa indeplineasca baza legala.

- Masterplan-ul a fost intr-adever intarziat cu un an de zile.

- Va multumesc foarte mult!

Ora premierului in Camera Deputatilor - Ponta prezinta prioritatile de guvernare

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a stabilit, la sfarsitul lunii ianuarie, ca in prima zi de luni a fiecarei luni sa existe "ora prim-ministrului", prilej cu care premierul sa faca declaratii despre politica interna.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 8492 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
niculaeda
rank 5
"Ora premierului: Prioritatile lui Ponta, prezentate in Parlament"
- chestia asta o sa ajunga cam ca "Pastila lui Everac" , pentru cei care ishi mai amintesc ! :o((( interesant e ca iohannis (pe care l-am votat ca sa nu ajunga pontax preshedinte) e foarte discret , iar pontax ne invadeaza mediatic in exces! :o))) cred ca nu voi mai uza de dreptu' la vot , ca oricum iese stangu' ! :o)))
cristoiu
rank 5
Ziare.com
folosesc acest mod de comunicare,intrucat mi se pare inadmisibil sa nu imi mai apara comentariile in comunitate. Daca este o gresala tehnica ,imi cer scuze. Daca este o actiune deliberata pot fara prea multe lacrimi sa renunt la Situl dvs..Renuntarea nu ma face mai fericit,dar sigur mai liber.
Cronos
rank 3
cred ca ne spune cati km de autostrada a construit din taxele
pe benzina!! Ponta intodeauna a avut cuvant!!
doruletz13
rank 5
spune ca cincinalul asta a fost depasit:))
felicita baroni PSD pentru cat au castigat
Cronos
rank 3
Eu cred ca-l invita pe Iohannis in Parlament ca
sa-si ceara scuze ca a iesit presedintele Romaniei!!

Ponta a vazut ca tot ce-i cere el lui Iohannis , acesta executa :))!
globedreamer
rank 5
Eu iau partea pozitiva a lucrurilor.
S epare ca dupa discutiile cu preedintele, avem macar o idee. Avem un plan,.
Sa vedem daca trece de faza de vorba goala si ajungem sa vedem si noi ceva realizat din el.
Vorbele sunt ok, incep sa-i intyrezaresc jocullui Iohannis.
Daca basescu si-a asumat la vedere reforma, Iohnnis o face din spate iar Pisicu executa.
E bine asa, deocamdata.
Utilizator sters
Cum "conduce" guvernul viorel plagiatorul:
- Guvernele Victor Ponta au adoptat, de la instalare, 294 de ordonante de urgenta. Ne spuneti ca in anul 2014 nu au fost adoptate decat 94 de ordonante de urgenta. Mie mi se pare un numar urias.
anty virus
rank 5
"Colaborarea intre presedinte,parlament si guvern va reduce numarul
...de ordonate de urgenta".
Ma....dar pro.sti ne mai cezi, ai uitat caci esti campion mondial la minciuni ? A-i uitat caci esti prim-plagiatorul tarii, cel mai mistocar si cel mai arogant politician din cati a avut Romania vreodata ? Si daca din greseala spui un adevar, nimeni nu te mai crede, mitomanule Wponta !!!
vic79tor
rank 5
Bine v-am gasit dragi tovarasi si tovarase !
Sunt Nicolae Melinescu .Astazi mult preaiubitul nostru conducator va va expune realizarile cat si dorintele sale pentru a ne face o viata mai buna . Telejurnalul de la ora 20 .
rautzu
rank 5
Ponta: Mai putine OUG, si fara pomeni sociale
Cu tupeul si nesimtirea cu care ne-a obisnuit,
Pontache si-a descris intreaga activitate guvernamentala.
Lipsesc ciordelile bineninteles, alea nu le recunosc nici
cand primesc cu executare.
Saegetus
rank 4
sa triasca fonta , ca ne da OUG-enii la copii
si da locuri de munca la tineri si mareste pen'siile la maxi-mi le da in chfi :))

"Totodata, Victor Ponta a mentionat ca va respinge termenul de "pomeni sociale", cat timp se va afla in fruntea Guvernului." :))
scu
rank 5
PLAGIRICA
Cica DNA pregateste in secret o aducere cu mandat direct de la PALATUL VICTORIA parol.
kvinna
rank 5
Totul merge ca pe roate
Presedintele transmite liniste si pace de la Cotroceni cu-n pahar de sampanie-n mana, PM-ul guverneaza, vorbeste educat despre marile realizari si proiecte, coruptii merg la DNA. Securistii din politica si mass-media isi fac datoria. Numai Udrea strica linistea si mentine audienta canalelor tv.
vic79tor
rank 5
Da cel mai bine a zis Geoana aseara,apropo de asta,
johannis trebuia sa fie premierul nostru - deci iti dai seama ca se inteleg de minune ,cred ca singurii fraieri au fost aia de la pdl care inca nu au inteles ca usor-usor se reface usl-ul ,sau au inteles da se multumesc sa manince si ei o bucata din tort ca sa faca pe prostii
Liviu-Toma
rank 1
ha,ha,ha,
auzi ce zice Mikey Mouse,ca o duceti mai bine .
Hoooo,nu dati cu pietre,ca omul s-a referit la familia lui nu la voi
razek
rank 1
Ce *** mai e si asta ? I-am auzit discursul si-n afara de plat-
forma antibasista din 2012 a mai introdus sprijinul pt insolventa persoanelor. Toate sunt declarative ca sa-l vada lumea ca-si face treaba. Care treaba ? Aia cu..... !
Utilizator sters
Ponta zice cum va guverna in urmatorii 10 ani!! Dupa CUTREMURUL
..din Opozitie sigur nu va mai avea contracandidat!!

Ati aflat ca Predoiu a ajuns la DNA?? Cred ca de aia nu a facut un Program de guvernare! Stia ca n-are rost..
niculaeda
rank 5
@Marin2134 18.54
" Dupa CUTREMURUL..din Opozitie sigur nu va mai avea contracandidat!!"
- pai n-a avut nici la prezidentziale ! :o))) be happy !

"Promisiunile lui Ponta in Parlament: Mai putine OUG, legea insolventei si fara "pomeni sociale" mda, chestia cu scaderea taxei auto a tinerilor in detrimentu' alorlaltzi shi returnarea impozitelor pe trei ani in urma unora , sunt danii , sa fie primite ! vorba ai , podemos ! :o(((
Utilizator sters
Si?? N-a facut bine c-a pierdut?? Bravo Ponta!!
Multumim si celui care a zis "Basisti, iesiti la vot!", si doamnei Monica, si tuturor securistilor care au impanzit netul, celor care s-au tavalit pe jos prin strainatate ca vor sa voteze, celor care au dezinformat, zvonerilor si raspandacilor, etc, etc, etc!! Fara voi nu cred ca am fi descoperit Mafia pozand in Aparatoarea Justitiei!! Chiar, Base cum mai sta cu dragostea??

Fà, Ponta!! Fà si TVA la 19 %!!
JulianDoe
rank 5
Mareane, e de laudat tenacitatea cu care il aperi
pe Ponta, dar la fel de bine poate fi ceva patologic...
din fericire pentru noi, tu ai mai facut "profetii" im/becile - cum ar fi inainte de alegeri, cand Ponta nici nu visa sa piarda atat de penibil. tii minte, nu ? cum te mai zambeai tu de noi ca Ponta va fi presedintele romanilor :)))
slava Domnului, am scapat... dupa aia te-ai sucit ca la Ploiesti (asta arata cam ce caracter ai), ca o fi si o pati, ca tu de fapt n-ai spus chiar asa etc.
fii pe pace: Ponta nu va ramane prim-ministru nici macar pana la finele anului, daramite inca 10 ani. daca a dus cu presul o adunatura de fraieri, nu inseamna ca toti raomanii sunt asa.
doar tu si alti "luminati"ca tine au impresia ca o duc mai bine cu Ponta. baaaa, DESTEAPTA-TE !! ponta n-a facut nimic in astia 2 ani !!
uite-l cum se milogeste la diaspora (dupa ce i-a luat la misto la alegeri) pentru 10 euro. inseamna ca economia duduie, nu ?
Marean, esti vai de capul tau...
Saegetus
rank 4
in primul rand:nu se spune "fa Ponta" ci Pa fonta
.. "al doilea lucru"
.. tinta nu e TVA 19% (ca nu sutem la "osptatarie")

.. ci 9% ca el e "batman" .. pentru "fontisti" :))

aka "red bull" al economiei romanesti, d-aia "da aripi" la toti tinerii romani .. spre Europa :))

"Totodata, Victor Ponta a mentionat ca va respinge termenul de "pomeni sociale", cat timp se va afla in fruntea Guvernului."
globedreamer
rank 5
Pacat ca nu o sa apuci sfarsitul mandatelor lui Ponta ma Marin
Iti place tie asa mult de el?!
Hai sa-ti spun eu ceva. Ce a spus acol nu e genul lui.
Altul misca atzele si daca-iala pe care l-am votat eu, nu pot decat s ama bucur.
Oricum, macar suna logiic ce spune, sa vedem si ce face.
Ma doare-n spate cai PM Ponta sau Popescu sau Sulescu. Cat timp tara merge in directia potrivita, toti avem doar de castigat.
daca insa doar vorbim frumos si facem doar praf, ca de obicei...nu ma va tine mult euforia si iar ii iau la injurat.
niculaeda
rank 5
"Totodata, Victor Ponta a mentionat ca va respinge termenul de
"pomeni sociale", cat timp se va afla in fruntea Guvernului."
- pai sa dea un oug , ca tot zice ca a dat putzine anu' trecut ! :o(((

"Promisiunile lui Ponta in Parlament: Mai putine OUG, legea insolventei si fara "pomeni sociale"
vronski
rank 5
ponta, "ofiter acoperit" este inca folositor in functie
A fost si este securist. Numai asa se explica ascensiunea lui de f. tanar. A fost si este mentinut in functie desi a plagiat, a fost/este incomepent, a sprijinit coruptii, si-a batut joc de Merkel, Nuland, etc. Numai el, Johannis si SRI-SIE stiu adevarul si angajamentele luate in fata marelui licurici.
niculaeda
rank 5
@globedreamer 19.09
"daca insa doar vorbim frumos si facem doar praf, ca de obicei...nu ma va tine mult euforia si iar ii iau la injurat"
- potzi sa-ncepi d'acu' ! mergi pe mana mea ! :o)))

"Promisiunile lui Ponta in Parlament: Mai putine OUG, legea insolventei si fara "pomeni sociale"
Utilizator sters
Catre Marin 666-tampitul natiuni,,,,Albanezul zice;
Mai putine OUG, legea insolventei si fara "pomeni sociale" si sa "guverneze" 10 ani cum ii dicteaza Wernar,,,,ydo-tul poate numai sa copieze si sa stea sub papuc!!
Sti ce mai face plagiatorul,,ce vrea el??? ce faci si tu!!!-la-ba!!!ha-ha--ha
coolsnow
rank 5
fapte ponta, fapte
Nu este suficient sa inlocuiesti niste promisiuni cu altele.
Si in alta ordine de idei nu conteaza cat de multe ordonante de urgenta emite guvernul daca nu le va contesta nimeni la curtea constitutionala atunci cand lipsa urgentei lor este evidenta sau atunci cand aceste ordonante incalca legi existente sau chiar constitutia.
JE
rank 5
Cred ca ...
..doar aia care se cred mai cu mot si mai alesi decat noi astialalti pot sa-l mai creada pe acest mitoman patologic.In rest totul nu e decat apa de ploaie si vorbe in vant.
JE
rank 5
P.S....
..daca vrei sa te mai creada cineva ,abroga toate ordonantele si cere-le parlamentarilor sa treaca la munca. Pentru ca de aia sunt platiti,nu pentru a da voie oricarui hot sa guverneze asa cum vrea el.
Utilizator sters
Se pare ca singurele chestii adevarate au fost
..spuse de Ponta si Antena3!! Imi pare rau ca ADEVARUL asta va provoaca dureri, dar zilele astea se vede!!
Va amintiti cand Ponta zicea ca suntem "pe crestere", somajul e mai mic, veniturile au crescut?? Dar cand Opozitia zicea ca e invers?? Cine a avut DREPTATE?? Ponta, bineinteles!! O stie toata lumea!!

Va amintiti cand Antena3 va zicea ca Basescu, Udrea, Cocos, Videanu, Berceanu, Predoiu, si..(multi mai sunteti!!) sunt CORUPTI si in gura?? Voi Nu, ca e Ponta! Cine avea DREPTATE?? Antena3, bineinteles!! Acum se vede!!

Ce ar trebui sa faceti, de rusine??
Hmm??
Utilizator sters
Marin 666...cunos multi Olteni Pro-ss-ti...dar nici unul asa
mare ca tine.
Cum chizda ma-ti,reusesti sa te mint singur singure??
JE
rank 5
Cosmarule...
..somnul ratiunii naste monstri. Asta sunt cei ca tine pe care latrina trei v-a lobotomizat.
Utilizator sters
Uite, as putea sa-ti dau dreptate daca Ponta si
..ceata lui ar fi arestati! Din pacate e ceata basista arestata de DNA iar Tartorul are zilele numarate!! Impreuna cu toti care au ruinat tara in 2009-2012! Deci cine-i lobotomizat??

Cum va ziceam anul trecut?? Vedeti in 2015!! Uite ca vedeti, nu cu Ponta Presedinte ci cu Werner!!

Probabil v-ati zis ca cu Klaus doare mai putin!
tudorion46
rank 5
la cate minciuni am auzit pana acum,
ce mai conteaza in 12 dintr-un program care, cica, va aduce ceva schimbari in viata mea?
Daca s-ar reintoarce in tara primul copil(alungat acolo nu de mine!);
Daca al doilea copil - functionar public in sistemul sanitar - ar avea un salariu decent dupa peste douazeci de ani vechime;
Daca al treilea copil - licential IT - ar avea un program de munca(indiferent de castig) de opt ore/zi;
.......vise din partea unuia care nu mai poate inghiti orice gogoasha!
...cata apa batuta-n piua!
m.omiduta
rank 5
Ups!
S-a schimbat vantul la Palatul Victoria. Oare ce-or anunta meteorlogii peste o luna? Dar pama-n vara?
Utilizator sters
Adevarul triumfa!! Totdeauna!!
Asta parca la B1 am auzit-o..
MosGerila
rank 5
Ponta: "Mai putine OUG, legea insolventei si fara "pomeni sociale"
Hait!!! Dr Viorel vireaza catre liberali?
A inceput déja un masterat. Acesta este primul capitol din lucrarea: "Asa DA, asa NU!", fina analiza socialista a unei situatii grosolan capitaliste.
Sa vedem ce poate scoate Fonta original... sa nu copieze dupa Tradiceanu!
amard1954
rank
,,Maturizare'' tarzie si tardiva pentru tara.
Cea mai corecta decizie a lui Ponta , ar fi sa ne lase in pace . Dar cum nu-i prieten nici cu moralitatea si nici cu bunul simt , o sa ramana cocotat la ,,masa cu bucate''pentru a-si indestula camarila si a ne face viata grea noua contribuabililor.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor