Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Victor Ponta, despre ce se intampla cu proiectele comune Romania - Republica Moldova

Marti, 20 Ianuarie 2015, ora 20:46
2278 citiri
Victor Ponta, despre ce se intampla cu proiectele comune Romania - Republica Moldova
Foto: Facebook/Victor Ponta

Premierul Victor Ponta sustine ca Guvernul pe care il conduce va duce la indeplinire toate proiectele comune cu Republica Moldova.

"Am discutat cu prietenii nostri politici din Republica Moldova si am reiterat sprijinul meu (ca premier si presedinte PSD) pentru eforturile privind formarea unei majoritati proeuropene si a unui Guvern stabil care sa continue reformele democratice", afirma marti pe Facebook Victor Ponta.

"Cat voi fi prim-ministru i-am asigurat ca Guvernul Romaniei va duce mai departe toate proiectele comune cu Republica Moldova in domeniul energiei, infrastructurii, educatiei, culturii si al asistentei tehnice si financiare pentru dezvoltarea institutionala", continua el, mentionand in aceeasi postare ca Republica Moldova are nevoie nu de sfaturi si declaratii goale, ci de "sprijin real si concret, care sa dovedeasca cetatenilor moldoveni ca Romania este cu adevarat cel mai bun si folositor frate si prieten pe care il au".

Seful Executivului ar fi trebuit sa mearga, marti, intr-o vizita-fulger la Chisinau, insa aceasta a fost contramandata, fara a fi anuntata vreo data la care aceasta ar putea avea loc.

Ponta a renuntat la vizita fulger la Chisinau

Marti dimineata, in presa romana si moldoveana aparusera informatii potrivit carora premierul roman a decis sa faca o vizita fulger la Chisinau, in contextul blocarii negocierilor intre partidele pro-europene pentru formarea unui nou guvern.

Acesta urma sa faca parte dintr-o delegatie a liderilor europeni, alaturi de presedintele comisiei pentru politica externa a Parlamentului European, Elmar Brok, si presedintele Aliantei Partidelor Liberale si Democrate pentru Europa (ALDE), Graham Watson, informa presa moldoveana.

De ce nu mai merge Iohannis in R.Moldova: Asteapta formarea noului guvern de la Chisinau

Si presedintele Klaus Iohannis avea in programul oficial o vizita in Republica Moldova, in perioada 23-24 ianuarie, dar ea a fost amanata in contextul negocierilor de la Chisinau, pentru formarea noului guvern.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Ponta proiecte comune Romania Moldova, #Ponta relatii Romania Moldova, #proiecte comune Romania Moldova, #Victor Ponta Facebook , #premier