Ponta, despre Schengen: Daca vom convinge Germania, atunci si Olanda si Finlanda vor fi de acord

Marti, 19 Martie 2013, ora 17:32
3769 citiri
Ponta, despre Schengen: Daca vom convinge Germania, atunci si Olanda si Finlanda vor fi de acord
Foto: Arhiva

Premierul Victor Ponta a declarat, marti, daca "noi convingem Germania" atunci si Olanda si Finlanda vor fi de acord cu aderarea Romaniei la Schengen.

"Eu sunt convins ca, daca noi convingem Gemania, vor fi si Olanda si Finlanda de acord cu intrarea noastra in Schengen. Eu cred ca Titus Corlatean stie politica externa.

Cred ca ministrul german de Interne bavarez n-are legatura cu Romania ci cu starea de spirit din Bavaria. Eu cred ca politic putem obtine un rezultat bun pe Schengen dar nu stiu cand. Problema este a integrarii romilor si asta ramane. Solutiile trebuie sa fie de stimulare a copiilor de a merge la scoala, de stimulare a copiilor saraci, iar banii din programul 'cornul si laptele' trebuie sa fie realocati.

Programul a functionat intr-un anumit moment dar acum aruncam banii pe geam. Trebuie sa gasim si o solutie administrativa pentru un tip de turism european. Probabil ca o sa-mi fac multi dusmani acum printre romi, dar asta e, imi asum", a declarat Victor Ponta intr-un interviu acordat Adevarul.

El s-a plans de atitudinea Germaniei.

"Din fericire, de la mari companii in zona energetica, in special, dar mai sunt companii si in zona de productie, care vin in continuare in Romania si care, in mod sigur, au asteptat alegeri, stabilitate politica, stabilitate legislativa. Eu, de multe ori, fara sa vreau sa fiu rautacios, intreb: daca Romania este o tara asa de rea ca nu merita sa intre in Schengen, de ce suntem pe primul loc la numarul de investitii? Sunt firmele din Germania. Eu sunt convins ca nu ar veni firmele din Germania intr-o tara atat de rea, ca nu poate sa intre in Schengen. Este un pic de ipocrizie aici, intre discursul public si cel privat", a declarat premierul.

Germania: Veto pentru Romania in Schengen - vezi reactiile Guvernului si Opozitiei (Video)

Cu cateva zile inaintea Consiliului Justitie si Afaceri Interne, ce a avut loc in 7-8 martie, Germania s-a pronuntat deschis impotriva aderarii Romaniei la Schengen. Ministrul german de Interne Hans-Peter Friedrich a declarat, intr-un interviu acordat pentru presa germana, ca tara sa va face uz de dreptul de veto daca Romania si Bulgaria vor insista sa puna pe agenda Consiliului JAI subiectul intrarii in Schengen.

"Largirea spatiului Schengen este acceptata de cetatenii nostri doar daca conditiile de baza sunt asigurate", a subliniat ministrul german, care a dat de inteles ca nu este cazul in acest moment.

Ambasada Germaniei: Pentru Schengen trebuie indeplinite conditii tehnice, dar si de stat de drept (Video)

Friedrich a anuntat ca vor fi luate si masuri suplimentare pentru stoparea asa-numitei imigratii cauzate de saracie, reamintind problemele grave pe care le ridica in Germania cei care abuzeaza de dreptul la libera circulatie pentru a incasa beneficii sociale.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Victor Ponta Schengen, #Victor Ponta Germania, #Victor Ponta rromi Schengen , #premier