Victor Ponta dupa blocuri (Opinii)

Sambata, 16 Iunie 2012, ora 13:25
8274 citiri
Victor Ponta dupa blocuri (Opinii)

Victor Ponta incearca sa transmita imaginea politicianului tanar, calm, socotit la vorba, intelectual, dar nescrobit si stapan pe el.

Si pana la un punct reuseste. Dar de sub costumul bine croit de lider modern se vede adesea, mult prea adesea, tricoul sefului de gasca de dupa blocuri. Sunt prea multe golaniile, mai mult sau mai putin acoperite cu poleiala democratica, comise de actuala guvernare pentru ca imaginea in care vrea Victor Ponta sa se inveleasca sa fie si credibila.

Caci gasca pe care o conduce Victor Ponta are un singur obiectiv, exact ca dupa blocuri. Vrea sa faca legea fara nicio limitare, fara nicio opozitie si prin orice mijloace. Vrea Victor Ponta sa mearga la Bruxelles sa se traga in poza cu Angela Merkel si Francois Hollande ca sa-l vada poporul printre grei? Nicio problema! Pune USL sa dea o declaratie in Parlament prin care mandatul de reprezentare e al premierului. Ce conteaza ca Parlamentul nu emite, potrivit Constitutiei, declaratii? Ce conteaza ca o declaratie nu are nicio forta juridica? Ca nici macar printr-o lege Parlamentul nu ar putea sa modifice prevederi Constitutioanale? Daca vrea domnul Ponta, se poate.

Comenteaza presedintele CCR neconstitutionalitatea pretentiilor premierului? A pierdut o buna ocazie sa taca, dar il reducem noi la tacere evitand sistematic implicarea CCR in acest conflict prin excelenta de competenta ei. Ba pe deasupra ii mai si modificam legea de functionare ca sa scoatem hotararile Parlamentului de sub controlul ei. Sa nu isi mai bage judecatorii nasul in treburile politice, iar daca noi vom vrea sa il suspendam pe presedinte pentru ca nu si-a asortat ciorapii cu chilotii sa nu aiba cine sa ne contrazica. Doar avem majoritatea.

Vrea Victor Ponta sa goleasca de orice continut functia prezidentiala? Nicio problema, rezolva majoritatea. Nu numai ca ii amputeaza functia de reprezentare, dar pe viitor il vor obliga si sa ceara de la Parlament mandat pentru orice reprezentare externa. Ce conteaza ca asa ceva contravine impartirii constitutionale a puterilor in stat, ce conteaza ca presedintia este o institutie complet independenta de parlament? Daca asa vrea Victor Ponta, asa se face.

Si CCR? Pai n-am stabilit deja ca CCR nu conteaza si daca nu tace din gura ii dam afara pe judecatori si ii inlocuim cu altii de la Inalta Curte. Am experimentat deja modelul cu Consilul National de Etica. Cand l-a luat pe dl. Mang la verificari de plagiat, l-am dizolvat. Un par in cap si totul se rezolva, nu-i asa? Asa e. Asa a fost si cu ISC. L-am trecut in subordinea premierului cat ai zice peste si l-am pus acolo pe Grajdan ca sa-l salveze pe Adrian Nastase. Si daca el n-a reusit, incercam si cu Avocatul Poporului care s-a pus pavaza in fata usii inchisorii pentru Adrian Nastase. Se poate? Cum sa nu se poata. Totul se poate dupa blocuri cand ai majoritatea si bata.

Ne enerveaza Horia Roman Patapievici si vrem sa ii dam inca o smetie in frunte presedintelui? Nu-i problema! Da Victor Ponta o ordonanta care trece Institutul Cultural Roman din subordinea presedintiei in aceea a Senatului. Na! Ce conteaza ca ICR a fost de la infiintare numai in subordinea presedintelui, indiferent ca s-a numit Iliescu, Constantinescu sau Basescu? O subordonare care are o logica solida, pentru ca ICR indeplineste o functie diplomatica, de politica externa. Si cui ii pasa?

Vrem alegeri mai repede ca sa nu ne erodam la guvernare? Nicio problema. Constitutia, potrivit careia mandatul parlamentarilor este de 4 ani, nicio zi mai putin, este doar un mic impediment peste care, la o adica putem trece, pentru ca, ne-a spus noua Ion Iliescu, Constitutia e facuta de oameni pentru oameni, deci "nu se poate" nu exista. Da parlamentul o declaratie sau o hotarare necontrolabila constitutional si se rezolva si asta.

Cum sunt posibile toate acestea? Pur si simplu, prin votul majoritatii atat de disciplinata acum ca ar vota in unanimitate si modificarea legii gravitatiei daca asa ar cere Victor Ponta. Doar la micsorarea propriilor privilegii ar marai. Majoritatea aceasta a ajuns sa se comporte, la toate nivelurile, ca o ceata de batausi: ce nu pot ocupa, ce nu pot supune cu frica, distrug si desfiinteaza. Deocamdata nimic nu le sta in cale.

Imaginea aceasta de lup tanar care il scarmana pe unde il apuca pe batranul sef de haita, obosit si impopular, este deocamdata avantajoasa pentru Victor Ponta, avand in vedere si antipatia de care "se bucura" acesta. Dar cand transforma votul majoritatii in ciomag si ordonanta in smetie, Victor Ponta ar face bine sa nu uite ca Traian Basescu deconteaza acum cu popularitatea sa prabusita tocmai excesele pe care le-a comis in exercitiul puterii. Ca nu va fi mereu in varful valului, iar comportamentul au hraneste alti lupi tineri, formeaza alti sefi de gasca, care il vor pandi in curand cu bata in mana. Totul, absolut totul se plateste pana la urma.

Este o utopie să sperăm că am putea ajunge în 15 minute la birou, în Capitală? Haosul din teren: "La noi îți faci cartierul cum vrei, îți faci pasajele tale”
Este o utopie să sperăm că am putea ajunge în 15 minute la birou, în Capitală? Haosul din teren: "La noi îți faci cartierul cum vrei, îți faci pasajele tale”
Calvarul orelor pierdute în trafic, poluarea și stresul de a alege un mijloc de transport comod și eficient sunt strâns legate de deplasarea zilnică la locul de muncă al locuitorilor...
Opinie: Pentru cine lucrează DNA? Pentru SRI, PNL și PSD?
Opinie: Pentru cine lucrează DNA? Pentru SRI, PNL și PSD?
Politicul și Justiția sunt în simbioză, primii au nevoie de ajutor, instrumente de atac și șantaj în campania electorală, în vreme ce ceilalți sunt lacomi de bani, funcții și putere....
#Victor Ponta premier, #Victor Ponta alegeri, #guvern Victor Ponta, #Victor Ponta Consiliul European , #premier