Victor Ponta ii da replica Andreei Paul: Presedintele NU a promulgat legea amnistiei fiscale

Sambata, 18 Iulie 2015, ora 18:22
6212 citiri
Victor Ponta ii da replica Andreei Paul: Presedintele NU a promulgat legea amnistiei fiscale
Foto: Facebook / Victor Ponta

Dupa ce prim-vicepresedintele PNL Andreea Paul i-a cerut socoteala pentru intarzierea publicarii in Monitorul Oficial a unor acte normative, printre care legea Amnistiei Fiscale, premierul Victor Ponta ii da o replica pe masura.

"1. Legea Amnistiei Fiscale adoptata de Parlament la propunerea Guvernului nu a fost (din pacate) publicata in Monitorul Oficial deoarece Presedintele Romaniei NU a emis decretul de promulgare!

2. Ordonanta simpla care priveste marirea salariilor demnitarilor (agreata si dorita de Presedintele Romaniei) a fost publicata imediat deoarece a fost semnata de Premierul interimar (daca mandatul acestuia inceta trebuia semnata de mine si eu am spus clar ca nu o voi face)!

Banuiesc ca dupa ce va vor certa la PNL pentru aceste intrebari neinspirate nu veti mai reveni! O zi buna!", a postat, sambata, pe Facebook Victor Ponta.

Intr-o scrisoare deschisa publicata vineri, prim-vicepresedintele PNL Andreea Paul ii solicita premierului sa raspunda la doua intrebari, in conditiile in care Regia Autonoma Monitorul Oficial se afla in subordinea Guvernului din anul 2012.

"1. Cum explicati faptul ca Legea Amnistiei Fiscale adoptata de Parlament in data de 25 iunie a.c. si care vizeaza sute de mii de profesii liberale nu a fost publicata nici pana astazi, 17 iulie 2015? In schimb, Ordonanta de Guvern care vizeaza salariile celor 48 de inalti demnitari a fost publicata in 48 de ore de la adoptare.

2. Cine este responsabil pentru intarzierea publicarii acestor acte normative in Monitorul Oficial si ce sanctiune le veti aplica? ", se arata in scrisoarea citata, informeaza amosnews.ro.

Legea privind anularea unor obligatii fiscale (asa numita Amnistie fiscala) a fost votata de Parlament si ar fi trebuit sa intre in vigoare de la 1 iulie, insa ea nu a fost publicata in Monitorul Oficial.

Ordonanta salariilor demnitarilor intra in vigoare instant, nicio veste despre amnistia fiscala demult adoptata

In schimb, ordonanta adoptata in mandatul de premier interimar detinut de Gabriel Oprea, care prevede marirea semnificativa a salariilor demnitarilor a fost publicata in Monitorul Oficial in aceeasi zi, nefiind nevoie de interventia presedintelui.

Bugetarii, scandalizati de triplarea salariilor demnitarilor: E ilegal si abuziv! Va ploua cu plangeri

C.B.

Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
#Ponta scrisoare Andreea Paul, #Ponta amnistie fiscala, #Ponta ordonanta marire salarii demnitari , #premier