Victor Ponta, in celula lui Nelson Mandela

Sambata, 07 Decembrie 2013, ora 20:48
4714 citiri
Victor Ponta, in celula lui Nelson Mandela
Foto: Facebook / Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a tinut sa omagieze inca o data personalitatea lui Nelson Mandela, postand pe Facebook o fotografie din arhiva personala care confirma ca a vizitat celula in care a fost inchis timp de peste 27 de ani marele lider african.

"Robben Island - Acesta este locul in care Nelson Mandela si- a petrecut aproape 27 ani dupa care a avut puterea sa ierte si sa construiasca o tara din ruine! Intr-adevar merita omagiul intregii omeniri!", este comentariul postat de Victor Ponta langa aceasta fotografie.

Victor Ponta a comis insa o eroare, pentru ca Nelson Mandela a petrecut in celebra celula numarul 5 din inchisoarea Robben Island doar 18 ani de detentie, din cei aproape 28 petrecuti in spatele gratiilor. Mandela a fost incarcerat la Robben Island in data de 12 iunie 1964, iar, in data de 31 martie 1982, prizonierul numarul 466/64 a fost transferat la inchisoarea de maxima securitate Pollsmoor din Cape Town, se arata pe site-ul southafrica.info.

Este cel de-al doilea mesaj de condoleante postat de premier pe Facebook dupa decesul lui Nelson Mandela, despre care premierul roman crede ca "va ramane in istorie drept unul dintre cei mai mari luptatori pentru libertate ai lumii".

Saptamana viitoare in Africa de Sud este decretata "saptamana nationala de doliu", iar ziua de duminica "zi nationala de rugaciune si reflectie".

La funeraliile nationale vor fi prezenti lideri din toata lumea. Una dintre cele mai impresionante delegatii va fi cea a Statelor Unite - Barack Obama, George W. Bush si Bill Clinton il vor omagia impreuna pe Nelson Mandela.

Eroul luptei antiapartheid a incetat din viata, joi, la varsta de 95 de ani. El va fi inhumat la 15 decembrie, in satul sau natal, Qunu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ponta celula Mandela, #Ponta celula Nelson Mandela , #premier