Victor Ponta: Ministrii trebuie sa nu mai discute cu FMI "de capul lor"

Marti, 07 August 2012, ora 17:01
2186 citiri
Victor Ponta: Ministrii trebuie sa nu mai discute cu FMI "de capul lor"

Premierul Victor Ponta a cerut ministrilor sa nu mai comunice "de capul lor" cu delegatiile Fondului Monetar International, Comisiei Europene si Bancii Mondiale, ci doar prin intermediul ministrului Finantelor Publice, Florin Georgescu.

"Orice fel de comunicare pe tema acordului pe care il avem cu FMI, Comisia Europeana si Banca Mondiala sa o faceti prin Ministerul de Finantate. Au fost mesaje separate, receptionate foarte prost. Este un singur intermediar, Florin Georgescu. Nu discuta nimeni de capul lui, ca nu se mai intelege nimic. Sa mentineti prudenta si echilibru in declaratiile pe care le faceti", i-a avertizat Ponta pe ministrii, in cadrul sedintei de guvern de marti.

Potrivit spuselor sale, vicepremierul Florin Georgescu are "intreaga autoritate a mea, ca prim-ministru, si depline puteri de a coordona discutiile cu FMI, Comisia Europeana si Banca Mondiala".

Seful delegatiei FMI: Sincer, suntem ingrijorati din cauza crizei politice din Romania

Ponta a precizat ca, marti, s-a intalnit si cu guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, pentru a-i multumi pentru activitatea din ultima perioada, cand leul a inregistrat o scadere dramatica fata euro, pe fondul tensiunilor politice, precum si pentru colaborarea cu Ministerul Finantelor Publice.

"Fiecare dintre ministri trebuie sa va pregatiti in coordonare cu vicepremierul, in asa fel incat, la final, sa avem semnalele pozitive de care avem nevoie si pe care le meritam dupa activitatea noastra de 3 luni de zile", a conchis Victor Ponta.

Citeste si:
Vom avea guvernul Ciuca bătăilor?
Vom avea guvernul Ciuca bătăilor?
Prin ordinul dat PNL-ului, aripa servilă, de a forma un guvern minoritar în jurul lui Nicolae Ciucă, Iohannis, iată, a mai dat o șansă PSD-ului. După care, a declarat ritos: “Sunt în...
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
După ce în ultimii doi ani președintele Klaus Iohannis a lansat atacuri din ce în ce mai acide la adresa PSD, iar anul trecut spunea despre partidul condus de Marcel Ciolacu că este...
Sursa: Ziare.com