Victor Ponta, ministru interimar la Sanatate - Surse (Video)

Marti, 02 Octombrie 2012, ora 12:10
3291 citiri
Victor Ponta, ministru interimar la Sanatate - Surse (Video)

Premierul Victor Ponta a preluat, marti, atributiile ministrului Santatii, in locul subsecretarului de stat Raed Arafat, dupa demisia de luni a ministrului Vasile Cepoi.

Potrivit Mediafax, Ponta a declarat ca a preluat numai "cu numele" portofoliul de ministru interimar, deciziile urmand sa fie luate de catre Raed Arafat.

Sursele citate de agentia de presa au declarat ca premierul Victor Ponta va asigura interimatul la conducerea Ministerului Sanatatii in cele 45 de zile prevazute de lege.

Intalnire cu comisarul european pentru sanatate

Premierul Victor Ponta s-a intalnit, marti dimineata, cu John Dalli, comisarul european pentru sanatate, spunandu-i ca Executivul va "imbunatati" sistemul sanitar din Romania si a subliniat necesitatea unei strategii pe termen mediu si lung in acest domeniu.

"Cred ca sanatatea este intr-adevar o problema nu doar in Romania, dar angajamentul nostru este de a ameliora sistemul. Evit cuvantul "sa-l reformam", pentru ca toti vor sa reformeze sistemul, dar nimeni nu reuseste cu adevarat, de aceea prefer sa spun ca il vom imbunatati", i-a spus Victor Ponta lui John Dalli, intr-o intalnire la Palatul Victoria, potrivit Agerpres.

Interimatul Ministerului Sanatatii a fost asigurat, pentru 24 de ore, de catre secretarul de stat Raed Arafat. Vasile Cepoi a solicitat eliberarea sa din functie si apoi a acceptat propunerea premierului Victor Ponta de a prelua functia de consilier de stat al prim-ministrului pe probleme de Sanatate.

Vasile Cepoi a demisionat de la Ministerul Sanatatii - vezi reactii

"Interimatul nu poate fi asigurat in minister decat de catre un membru al Guvernului care este ministru in Guvern sau de catre prim-ministru. Preluarea de atributii inseamna ca eu sunt subsecretar de stat cu delegare de atributii de ministru pentru o perioada decisa de decidenti", a precizat Raed Arafat.

Ponta: Arafat, girant la Sanatate pana pe 9 decembrie - nu doreste functia de ministru

Cepoi, acuzat de abuz in serviciu

Ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi, a demisionat, luni seara, in urma acuzatiilor recente de abuz in serviciu si deturnare de fonduri europene venite din partea Agentiei Nationale de Integritate.

Cepoi a fost acuzat de ANI, pe 25 septembrie, de conflict de interese, infractiuni impotriva intereselor financiare ale Comunitatii Europene, precum si infractiuni asimilate celor de coruptie, in calitate de fost director al Directiei de Sanatate Publica Iasi.

Prim-ministrul Victor Ponta declarase, saptamana trecuta, ca il sustine pe Vasile Cepoi, dar ca, daca acesta va fi gasit vinovat, va trebui sa demisioneze si sa nu mai ocupe o functie publica timp de trei ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Ponta ministru interimar Sanatate, #ponta ministru sanatate , #premier
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
baricadati usile , ca dispar paturile , pernele si dulapurile !
Poza OSIRIS
OSIRIS
rank 5
Prim-sinistru dctor in minciuni si falsuri! JILAVA te doreste!