Victor Ponta: Ne-am grabit cu clasa pregatitoare (Video)

Luni, 17 Septembrie 2012, ora 10:33
4119 citiri
Victor Ponta: Ne-am grabit cu clasa pregatitoare (Video)
Foto: Antena 3

Prim-ministrul Victor Ponta a participat, luni, la deschiderea anului scolar 2012-2013, la Colegiul National "Spiru Haret" din Targu-Jiu. Seful Executivului a folosit acest prilej pentru a-si expune pildele oferite fiului sau, precum si pentru a preciza ca Guvernul "s-a cam grabit" cu clasa pregatitoare.

"Aseara, baiatul meu din clasa a patra m-a intrebat daca nu pot sa mut scoala cu inca o saptamana sau doua. I-am zis ca sigur pot sa o aman. Dar l-am intrebat 'Ce o sa faci'. Mi-a raspuns 'Pai nu stiu'. 'Daca te duci la scoala, crezi ca te ajuta?'. 'Da, ai dreptate, trebuie sa ma duc'", a relatat Ponta discutia cu baiatul sau.

Premierul si-a exprimat convinverea ca, in Romania, "si in lumea in care traim, fara a avea o scoala cu adevarat performanta, niciunul dintre acesti copii extraordinari nu are o sansa in viata".

Victor Ponta a urat succes tuturor elevilor si nu a uitat nici de clasa pregatitoare, "clasa pe care de anul viitor o vad necesara si utila in cadrul gradinitei si nu in cadrul scolii".

"Cred ca ne-am grabit putin si cred ca am dat cam mult batai de cap parintilor. Cei mici trebuie sa ramana inca un an acolo unde au inceput gradinita, dupa care atunci cand vin la scoala in clasa intai sa fie cat mai bine pregatiti pentru scoala", a spus prim-ministrul, sugerand astfel ca, incepand de anul viitor, clasa zero s-ar muta la gradinita, de unde a fost desfiintata grupa pregatitoare.

Ponta participa la deschiderea noului an scolar, la Targu Jiu

Alaturi de Victor Ponta, la festivitate a mai participat si senatorul PSD Toni Grebla.

Prim-ministrul a vorbit si despre profesori, afirmand ca acestia au fost tratati ca un corp intr-adevar de elita, dar care intotdeauna "era la coada listei, cand se vorbea despre recompense".

"Elevii de clasa I m-au filmat cu telefoanele"

Potrivit premierului, siguranta in scoli este o prioritate a Guvernului, intentionandu-se stabilirea unei legaturi directe intre unitatile de invatamant si politisti.

De asemenea, acesta a precizat ca este necesara schimbarea atitudinii fata de cadrele didactice.

"In ultimii ani profesorii au fost considerati de fostul Guvern ca o categorie inamica... Din punctul meu de vedere, profesorii sunt alaturi de medici, de politisti, categorii fundamentele pentru sistem", a spus Ponta.

Ponta a mai afirmat ca scoala romaneasca trebuie sa se adapteze la secolul XXI.

"Elevii din clasa I au inceput sa ma filmeze in timp ce vorbeam... E o realitate pe care trebuie sa o intelegem", a spus Ponta, insistand asupra importantei predarii intr-un "mod modern si eficient".

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#Victor Ponta deschidere an scolar, #Victor Ponta declaratii profesori, #Victor Ponta sfaturi elevi, #incepere an scolar, #Ponta incepe an scolar, #Ponta colegiu Targiu Jiu , #premier
Comentarii
Poza T. basilic
T. basilic
rank 5
Poza bum
bum
rank 5
luati meditatii de la Vanghelie daca a inceput scoala !