Victor Ponta: Nu exista nicio modificare in ceea ce priveste functionarea CNA

Marti, 27 Noiembrie 2012, ora 21:34
1442 citiri
Victor Ponta: Nu exista nicio modificare in ceea ce priveste functionarea CNA

Premierul Victor Ponta a declarat marti ca ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea Legii audiovizualului nu afecteaza buna functionare a CNA, mentionand ca au existat discutii publice pe marginea acestui act normativ mai multe saptamani.

"Ceea ce s-a modificat s-a facut vizavi de regulile fiscale si modul de comercializare, de incheierea contractelor privind publicitatea. E doar o masura de transparenta pentru ca Fiscul sa aiba acces la aceste date", a afirmat Ponta.

Potrivit premierului, daca se doreste o schimbare a actualei legi, acest lucru se poate face in Parlament, nu e nevoie de ordonanta de urgenta.

Guvernul a adoptat in sedinta de marti o ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea Legii audiovizualului 504/2002, a anuntat purtatorul de cuvant al Executivului, Andrei Zaharescu.

Guvernul modifica de urgenta Legea audiovizualului - vizati CNA, cablistii si agentiile

OUG adoptata de guvern vizeaza trei mari categorii de schimbari. Prima se refera la combaterea coruptiei si a sistemelor subterane de achizitionare a spatiului media prin practici netransparente si anticoncurentiale, a precizat Zaharescu.

A doua categorie de schimbari vizeaza protectia interesului consumatorilor prin instituirea unor reglementari privind accesul la programele de televiziune "in conditii de calitate".

Documentul mai stabileste ca serviciile de programe sa fie ordonate in grilele distribuitorilor in functie de cota de audienta, masurata si certificata de un organism independent.

Guvernul a aprobat OUG prin care modifica Legea audiovizualului

Distribuitorii de servicii sunt obligati, prin actul normativ, sa asigure aceeasi calitate a semnalului retransmis prin reteaua lor pentru toate serviciile de programe.

O alta categorie de modificari se refera la criteriile de stabilire a serviciilor de programe cu pondere semnificativa in formarea opiniei publice - acestea fiind programele de stiri, analiza si dezbateri politice sau economice.

OUG mai stabileste cerintele pentru dobandirea calitatii de membru al Consiliului National al Audiovizualului, similar celor reglementate pentru toate celelalte autoritati de reglementare si supraveghere din Romania.

Totodata, s-a modificat Legea audiovizualului in sensul ca introducerea in instanta judecatoreasca a contestatiilor privind deciziile de sanctionare emise de CNA suspenda efectele acestor decizii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
#Legea audiovizual Ponta CNA, #Victor Ponta legea audiovizual, #Legea audiovizual CNA, #OUG lege audiovizual , #premier
Comentarii