Victor Ponta: Nu ma tem de ruperea partidului. Am oferit retragerea mea

Joi, 27 Noiembrie 2014, ora 18:55
4075 citiri
Victor Ponta: Nu ma tem de ruperea partidului. Am oferit retragerea mea

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat joi seara, dupa sedinta conducerii partidului, ca nu se teme de o eventuala scindare a formatiunii politice.

"La un vot de 80 la doi (pentru excluderea lui Geoana, Vanghelie si Sova - n. red.), nu ma tem, mai ales ca am oferit si retragerea mea (...) Toata echipa de conducere isi incheie mandatul, dar nu pentru ca am pierdut la prezidentiale, ci pentru ca ciclurile electorale inseamna cele patru alegeri. Daca faceam acum repede un Congres, eu nu candidam, nu cred ca sunt pregatit pentru asa ceva", a sustinut Victor Ponta in conferinta de presa de la sediul PSD.

Victor Ponta a mentionat ca se fereste de termenul de "excludere", in cazul lui Mircea Geoana, Marian Vanghelie si Dan Sova, preferand sintagma "separare de drumuri".

"Evit termenul de excludere, a fost o separare de drumuri. Nu o sa-i raspund nimic dlui Vanghelie, cred ca avem conceptii si drumuri diferite", a spus premierul, referindu-se la declaratiile lui Marian Vanghelie de la sedinta Comitetului Executiv National (CExN).

"Sova, acuzat de prea mult entuziasm"

In ceea ce-l priveste pe Dan Sova, premierul a spus ca acesta "a fost acuzat de prea mult entuziasm, sunt convins ca va ramane alaturi de noi cel putin in grupul senatorial".

Cat despre Geoana, "a fost o disctie ceva mai lunga si am considerat, cei 80 care au votat, ca este un moment in care fiecare trebuie sa mearga pe drumul lui".

"In ceea ce ma priveste nu sunt sau nu am fost omul deciziilor radicale si pentru asta am platit", a mai spus premierul.

Victor Ponta a afirmat ca "reforma nu se va limita la inlocuirea a doi-trei oameni", pentru ca "trebuie o schimbare mai importanta decat o schimbare de oameni, de o recastigare a unei credibilitati care se va face in timp".

Victor Ponta a tinut sa sublinieze ca excluderea celor trei nu vine in urma esecului la prezidentiale: "Am avut o discurie legata de echipa cu care vom merge mai departe. Nu voi da niciodata vina (...) Am pierdut, imi asum singur aceasta responsabilitate, nu dau vina pe altcineva".

"Este nevoie de o echipa de conducere care sa fie cu adevarat unita si care sa aiba un proiect comun", a declarat Victor Ponta.

"E vorba despre schimbari de fond", a spus premierul, mentionand ca in continuare principalele acuzatii la adresa partidului sunt cele legate de comunism. "Nu conteaza daca eu, la 42 de ani, sunt comunist sau nu - conteaza cum ne vad alegatorii", a subliniat prim-ministrul.

Mircea Geoana, Marian Vanghelie si Dan Sova au fost exclusi din partid, joi, in urma unei sedinte maraton.

Ziua deciziilor la PSD - LIVE

Dupa pierderea alegerilor prezidentiale, mai multi lideri ai PSD au sustinut ca este nevoie de asumarea responsabilitatii si producerea unor schimbari. Unii au cerut iesirea de la guvernare, altii schimbarea lui Liviu Dragnea, presedintele executiv.

Presedintele PSD, Victor Ponta, le-a cerut tuturor sa se abtina de la declarati si, dupa cateva zile de concediu petrecute in afara tarii, a propus ramanerea la guvernare si organizarea unui congres abia la primavara, cand lucrurile se vor mai fi linistit.

Citeste si:
Cătălin Drulă critică ”ipocrizia” PSD privind taxarea luxului: ”O stridenţă în care încearcă să-şi aducă aminte că e socialist”
Cătălin Drulă critică ”ipocrizia” PSD privind taxarea luxului: ”O stridenţă în care încearcă să-şi aducă aminte că e socialist”
Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a susținut joi, 30 iunie, că propunerea PSD privind taxarea luxului este o ”ipocrizie”, în condițiile în care mulți social-democrați,...
”Fractura de logică” identificată de Ludovic Orban în ordonanța care prevede ieftinirea carburanților: ”Edy Iordănescu e mic copil faţă de Ciucă şi compania...”
”Fractura de logică” identificată de Ludovic Orban în ordonanța care prevede ieftinirea carburanților: ”Edy Iordănescu e mic copil faţă de Ciucă şi compania...”
Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a făcut joi, 30 iunie, o analiză a OUG care prevede compensarea prețului carburanților cu 50 de bani per litru. Potrivit fostului...