Victor Ponta: Orice ministru care are o problema nu va ramane in Guvern

Miercuri, 02 Mai 2012, ora 11:58
3178 citiri
Victor Ponta: Orice ministru care are o problema nu va ramane in Guvern
Foto: Realitatea TV

Premierul desemnat sa formeze viitorul Guvern, Victor Ponta, a dat asigurari, miercuri, ca orice ministru care are o problema nu va ramane in Executiv, referindu-se la Victor Alistar si la Mircea Diaconu.

"Impreuna cu domnul Alistar si cu juristii nostri o sa studiem inca o data documentele. Din ceea ce dansul are rezulta ca nu este incompatibil. Daca va exista o problema controversata, evident ca pana luni voi lua o decizie in acest sens. Ca orice jurist, vreau sa ma uit pe toate documentele pentru ca, deocamdata, faptul ca Sever Voinescu de la PDL l-a declarat incompatibil, pentru mine asta nu e un argument. Pentru Victor Alistar nu este un lucru rau ca il contesta Sever Voinescu, insa o sa ma uit pe toate documentele.

Daca exista elemente de neclaritate, voi face o alta nominalizare, ddar daca nu exista decat polemici publice, atunci domnul Alistar va face parte din Guvern, decizia am dreptul sa o iau pana luni (...) La fel si in cazul lui Mircea Diaconu. Orice ministru care are o problema nu va ramane in Guvern", a subliniat Victor Ponta.

Macovei: Ponta nu are habar de integritate si nici nu-i pasa

Totodata, premierul desemnat a atras atentia se va intalni cu grupul minoritatilor la ora 13.00 si cu liderii UNPR la ora 14.00, explicand ca a invatat din greselile fostului prim-ministru Mihai Razvan Ungureanu, care a condus un Guvern cu o majoritate fragila in Parlament.

"Am obligatia sa asigur o majoritate cat mai solida astfel incat sa nu existe un Guvern santajabil, cum a fost im cazul Guvernului condus de Mihai Razvan Ungureanu. Voi face tot ce tine de mine ca Parlamentul sa functioneze, sa nu fie blocat, spre deosebire de fostul premier.

Am tot interesul ca, pana la alegerile parlamentare, (un Parlament - n. red.) sa existe, sa functioneze si sa cenzureze Guvernul atunci cand este cazul. La ora 13.00 ma voi intalni cu cu grupul minoritatilor si la ora 14.00 cu UNPR pentru ca invat in greselile fostului Guvern, care a avut o majoritate fragila", a afirmat Ponta.

Mircea Diaconu: ANI scrie tot felul de hartii despre mine, sunt onorat de atentie

Victor Ponta, premierul desemnat sa formeze viitorul Guvern, si-a anuntat, marti seara, lista ministrilor impreuna cu care se va prezenta, pe 7 mai, in plenul Parlamentului, pentru a primi votul de investitura.

#Victor Ponta ministru probleme Guvern, #Victor Ponta Victor Alistar Mircea Diaconu, #Victor Ponta UNPR majoritate Parlament, #Victor Ponta premier desemnat , #premier