Victor Ponta: Personal nu cred ca trebuie un control mai puternic al presei

Sambata, 02 Februarie 2013, ora 09:35
1356 citiri
Victor Ponta: Personal nu cred ca trebuie un control mai puternic al presei

Premierul Victor Ponta a declarat vineri seara, intr-o interventie telefonica la Realitatea TV ca, din punctul sau de vedere, nu trebuie facuta o lege a presei si nici "un control mai puternic".

"Eu, personal, cred ca nu trebuie sa facem nicio lege a presei, nici un control mai puternic al presei. Si v-o spun din pozitia celui care anul trecut era pe locul doi la cel mai injurat politician, era presedintele Basescu pe primul loc. Anul acesta l-am depasit. Sunt eu pe primul loc. (...) Nu cred ca este bine sa venim acum sa incepem sa spunem care presa are voie sa scrie si care nu. (...)

Sa incepem sa facem legi si sa incepem sa stabilim care e televiziunea buna, care e televiziunea rea, care e ziarul bun, care e ziarul rau, care e judecatorul pe la care ai voie sa faci presiuni in presa si care e judecatorul la care nu ai voie, cred ca ar fi cea mai mare greseala pe care o putem sa o facem. (...) Referirea la presa (n.r. din raportul MCV) m-a uimit pentru ca nu s-a mai facut niciodata pana acum. E prima data si sincer sa fiu, sper sa fie si ultima'', a adaugat Ponta.

Intrebat despre dezbaterea pe care CNA o va organiza in cursul saptamanii viitoare in care s-ar putea discuta "noi directive in puterile CNA asupra audiovizualului din Romania" si o eventuala legatura cu afirmatiile Comisiei Europene referitoare la presa premierul a spus ca va fi de acord cu schimbarea legii Consiliului numai daca noul act normativ urmeaza modele europene.

"Habar nu am ce fac cei de la CNA si nici nu este treaba mea sa-i verific pe cei de la CNA. (...) Ceea ce stiu este ca exista o lege a audiovizualului care este facuta dupa un model european si ca acea lege a audiovizualului, eu cel putin ca prim-ministru si ca lider al majoritatii, voi fi de acord sa fie schimbata numai in masura in care acea schimbare respecta si urmeaza niste modele europene.

Adica, daca asa se face in Germania si in Franta si in Marea Britanie, sunt de acord, asa sa facem si in Romania cu audio-vizualul. Dar sa facem in Romania o lege speciala care nu exista in tara celor care au scris raportul, cu asta nu voi fi niciodata de acord. Avem deja prea multe lucruri speciale pe care nu le are nimeni si eu nu as vrea ca Romania sa mai fie pe post de cobai pentru Europa", a punctat premierul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Victor Ponta raport MCV presa, #presa criticata raport justitie , #premier