Victor Ponta pierde tot, desi pare invingator (Opinii)

Miercuri, 10 Iunie 2015, ora 19:11
25811 citiri
Victor Ponta pierde tot, desi pare invingator (Opinii)
Foto: Guvernul Romaniei

Pentru a realiza ca ai ajuns la final, ma gandesc ca e nevoie de un anumit tip de gandire anticipativa, dar, mai ales, e nevoie de un anumit tip de detasare.

Pentru cei care nu inteleg de ce actualul premier refuza sa demisioneze, desi zarurile au fost aruncate, trebuie sa stie ca probabil si Victor Ponta simte prin toata fiinta sa ca nu mai are niciun fel de scapare, dar nu are ce face. Merge pana la capat pentru ca responsabilitatea sa nu e fata de cetateni, ci fata de "sponsori".

In opinia mea, Ponta refuza sa plece acum, pentru ca raul facut societatii e atat de mare incat il va urmari toata viata.

Daca vreti sa vedeti viitorul lui Victor Ponta, priviti-l pe Adrian Nastase, marele om politic care vamuia si aerul pe care-l respirau romanii in perioada in care a fost prim-ministru. Cine e astazi Adrian Nastase? Un pensionar retras la Cornu care pare ca inca se teme ca trecutul sa nu navaleasca peste el si sa-si piarda din nou libertatea.

Din cand in cand, mai scrie ceva pe blog, texte abia preluate de presa si asta doar in contextul unei crize politice cum e cea de astazi.

Victor Ponta a avut o sansa sa scape, imediat dupa alegeri, dar a ratat-o sau poate ca oamenii care l-au impins in functie i-au spus sa ramana pana la capat si sa se sacrifice in interesul lor.

Acei oameni reprezinta PSD si toata serparia de interese care a devorat Romania in ultimii 25 de ani.

Intr-un fel imi este mila de actualul premier. Il cred pe cuvant atunci cand spune ca a intrat in politica cu ganduri bune, sa construiasca ceva, dar a fost atat de repede deturnat de mentorul sau, Adrian Nastase, incat acele ganduri bune par a apartine unei alte lumi.

E atat de tanar, dar face parte dintr-o generatie de creaturi care se pregatesc sa dispara, gen Miki Spaga, Truica, Cocos sau Bittner, o intreaga lume in care unii oameni de afaceri au confiscat banii, iar unii politicieni au confiscat statul. Acolo s-a format Victor Ponta, acolo a invatat cum alesii neamului sunt mai presus de lege, iar ei ii protejeaza pe "investitorii strategici" pentru ca, la sfarsit, sa imparta prada.

Nu exista o tara perfecta, dar exista tari care au reguli. Iar respectarea lor tine de decizia fiecaruia. Pacatul originar al PSD tine de episodul din 1997 cand deputatii partidului in frunte cu Adrian Nastase, Miron Mitrea, Dan Ioan Popescu si altii au plecat spre Procuratura ca sa-l apere pe deputatul Gabriel Bivolaru, un corupt PDSR care devalizase mai multe firme, banci si companii publice, furand in jur de 50 de milioane de dolari.

Acea imagine cu liderii PDSR (actualul PSD) incolonati in fata Parchetului sa faca scut in jurul unuia de-al lor cred ca ii va urmari pana la disparitie. Imaginea vad ca se repeta la social-democrati pana in zilele noastre, iar votul din Parlament, scutul in jurul lui Ponta, cred ca e doar un ultim episod.

Nicio alta formatiune politica nu a mai produs o astfel de solidaritate in coruptie si ticalosie, daca vreti, nici macar PC-ul lui Dan Voiculescu care, pentru a se apara, a apelat tot la PSD si liberalii lui Crin Antonescu, construind USL, alianta ce trebuia, zic eu, sa fie pumnul de fier care distruge lupta impotriva coruptiei.

Cumva a existat un pumn mai tare si pentru asta trebuie sa le multumim aliatilor din SUA si Uniunea Europeana.

Presiunea pe Victor Ponta din partea DNA e imensa. Dosarul avocatilor Rovinari-Turceni e simplu si clar, o modalitate nu prea eleganta a lui Victor Ponta si Dan Sova de a face bani pe spinarea unor companii publice - cea mai usoara metoda de imbogatire.

Nu-mi imaginez ca un procuror ar fi citat un premier daca nu era blindat cu dovezi, asa ca pentru Victor Ponta nu mai cred sa existe cale de intoarcere.

Acesta e motivul pentru care ultimul aliat al sefului PSD, e vorba de Calin Popescu Tariceanu, pare sa vrea sa suspende democratia din Romania, printr-o lege si printr-o comisie. Va reusi?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Ponta imunitate dosar DNA, #Ponta victorie Parlament, #Ponta dosar Sova DNA , #premier