Ziare.com

Victor Ponta pleaca, luni, in Republica Moldova

Duminica, 25 August 2013, ora 14:43

   

Victor Ponta pleaca, luni, in Republica Moldova
Premierul Victor Ponta se va afla luni si marti, in Republica Moldova, vizita fiind prilejuita de inaugurarea lucrarilor la gazoductul Iasi - Ungheni.

Din delegatia care il va insoti pe premier la Chisinau mai fac parte vice-premierul Daniel Chitoiu, ministrul Finantelor Publice; Mircea Dusa, ministrul Apararii Nationale; Robert Cazanciuc, ministrul Justitiei; Remus Pricopie, ministrul Educatiei Nationale; Constantin Nita, ministrul delegat pentru energie; Raed Arafat, secretar de stat la Ministerul Sanatatii; Bogdan Aurescu, secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe; Mihai Albulescu, secretar de stat la Ministerul Economiei si Mihnea Constantinescu, ambasador cu insarcinari speciale.

Victor Ponta va avea, in cadrul acestei vizite, discutii bilaterale cu omologul sau, Iurie Leanca, alaturi de care va participa si la inaugurarea lucrarilor la gazoductul Iasi - Ungheni, se afirma intr-un comunicat al Guvernului remis Ziare.com.

Lansarea lucrarilor de executie a gazoductului Iasi - Ungheni are loc intr-o zi cu semnificatie simbolica pentru Republica Moldova - Ziua Independentei. Momentul reprezinta punerea efectiva in practica a Declaratiei comune privind cooperarea bilaterala in domeniul securitatii energetice, semnate la nivel de prim-ministri, la 17 iulie 2012, sustine Guvernul.

"Gazoductul Iasi - Ungheni probeaza concret ca Parteneriatul Strategic stabilit in 2010 intre Romania si R. Moldova are efecte imediate si durabile pentru dezvoltarea economica si pentru cetatenii celor doua state. Proiectul gazoductului reconfirma si rolul Romaniei de partener crucial al Republicii Moldova in efortul integrarii europene, inclusiv sub raportul racordarii efective, fizice, la spatiul european", informeaza Executivul.

Victor Ponta va participa si la Forumul Euroregiunii Siret - Prut - Nistru, care cuprinde 2 judete din Romania (Iasi si Vaslui) si 23 de raioane din Republica Moldova. La eveniment va lua parte si comisarul UE pentru energie, Gunther Oettinger.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 262 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Victor Ponta pleaca, luni, in Republica Moldova

Si mai revine ?

 

@ Miercuri or sä primeascä un nou nume...

in cartea recordurilor...TOT pe teritoriu rusesc in
termen relativ scurt 1-2 ani un avion din"senin"..afarä
turna,fulgera shi bubuia ..a "dispärut" intr-un fel de
crater..Prafu , pulberea shi cenusha sa ales de avion cäci a ars ..complet..!! Pasagerii neidentificabili.!? In avion erau membrii unui guvern ..fära relevantzä/
importantzä...!!? Atunci in cartea noasträ se vor
numi de azi inainte, Guvernu* Lech Kaczinsky ..2 ..!!?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor