Victor Ponta, premierul desemnat de Basescu - Geoana si Tariceanu, pe lista posibililor ministri

Vineri, 27 Aprilie 2012, ora 22:38
4876 citiri
Victor Ponta, premierul desemnat de Basescu - Geoana si Tariceanu, pe lista posibililor ministri
Foto: Arhiva Ziare.com

Victor Ponta a fost desemnat premier de catre presedintele Traian Basescu, vineri seara, dupa ce Guvernul Ungureanu a cazut in urma votului la motiunea "Opriti Guvernul santajabil. Asa nu, niciodata!".

Presa vehiculeaza lista neoficiala a ministrilor lui Victor Ponta, lista care include nume ca Varujan Vosganian, Calin Popescu Tariceanu, Liviu Dragnea, Ecaterina Andronescu sau Mircea Geoana.

Liderii partidelor din USL nu au inceput vineri negocieri pentru numirea ministrilor, asteptand ca Victor Ponta sa fie desemnat oficial premier de catre presedintele Traian Basescu. Totusi, PSD, PNL si PC au de mai mult timp candidati de ministri.

- Ministerul de Finante: Daniel Chiritoiu sau Claudiu Doltu. Romania Tv inainteaza inca doua nume: Varujan Vosganian si Liviu Voinea.

- Ministerul Transporturilor: Eduard Hellvig, secretar general al PNL si apropiat al lui Crin Antonescu este candidatul propus de PNL. Pe lista apare si Relu Fenechiu.

- Ministerul Educatiei: Andrei Marga, Ecaterina Andronescu, Alexandru Athanasiu sunt candidatii pentru a prelua sefia acestui minister.

- Ministerul Culturii: Senatorul PNL Mircea Diaconu, propunerea fiind agreata si de social-democrati.

Victor Ponta, premierul desemnat de Basescu - Geoana si Tariceanu, pe lista posibililor ministri

- Ministerul Muncii: Mariana Campeanu ar putea reveni la Ministerul Muncii, pe care l-a mai condus in timpul Guvernului Tariceanu. Un alt candidat este Corina Cretu.

- Ministerul Agriculturii: Daniel Constantin, liderul PC, este favorit.

- Ministerul Apararii: Corneliu Dobritoiu, propus de PNL.

- Ministerul de Interne: Liviu Dragnea, iar Antena 3 vehiculeaza ca Dan Nica ar putea prelua acest minister. Ioan Rus si Victor Paul Dobre sunt alti doi posibili ministri MAI in Cabinetul Ponta.

- Ministerul de Externe: Titus Corlatean este candidatul favorit pentru a prelua acest portofoliu.

- Ministerul Justitiei: Dan Sova sau Ion Chelaru sunt in carti pentru acest minister. De asemenea, singurul ministru din Cabinetul Ungureanu care si-ar putea continua mandatul, fiind de altfel si cel mai longeviv ministru, este Catalin Predoiu.

- Ministerul Sanatatii: Florian Popa de la PSD, Eugen Nicolaescu (fost ministru PNL) sau deputatul Nicolae Banicioiu sunt numele vehiculate pentru a prelua acest minister.

- Ministerul Mediului: Carmen Moldovan; Adevarul scrie ca vicepresedintele PNL, Rares Manescu sau Nicolae Nemirschi (PSD) ar putea prelua acest portofoliu, iar Mediafax mai inainteaza un nume: Rovana Plumb.

- Ministerul Comunicatiilor: ar putea fi preluat de Varujan Pambuccian (minoritati).

- Ministerul Turismului: Singurul candidat speculat este Alin Burcea.

- Ministerul Economiei: Analistul Liviu Voinea este numele vehiculat cel mai des. Totusi, printre potentialii candidati apar si Calin Popescu Tariceanu sau Iulian Iancu.

- Ministerul Afacerilor Europene: Mircea Geoana este numele vehiculat de Mediafax pentru acest minister.

- Secretar general al Guvernului: Eugen Bejenariu.

- Purtator de cuvant al Guvernului: Bogdan Teodorescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ponta premier lista ministri, #Ponta premier desemnat Basescu, #picat Guvern Ungureanu motiune , #premier
Comentarii
C
Cronos
rank 3
Intrebarea este daca vor lucra la Guvern sau in studiou la