Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Victor Ponta, scrisoare-apel pentru Corina Cretu (Video)

Joi, 11 Septembrie 2014, ora 10:39
2656 citiri
Victor Ponta, scrisoare-apel pentru Corina Cretu (Video)

Premierul Victor Ponta a facut un apel la liderii principalelor partide politice din Romania, pentru sustinerea Corinei Cretu, desemnata comisar european pe Politici Regionale.

Prim-ministrul le-a trimis, joi dimineata, o scrisoare deschisa presedintilor PNL, PDL, UDMR si PMP, in care le-a cerut sa o sustina pe Corina Cretu atat in cadrul dezbaterilor din Parlamentul Romaniei, cat si in Parlamentul European (PE), amintind faptul ca social-democrata urmeaza sa administreze un comisariat de 350 de miliarde de euro din bugetul UE.

In documetul remis Ziare.com, Victor Ponta le-a mai cerut celor patru partide sa o sustina pe Corina Cretu si in Partidul Popular European (PPE).

Corina Cretu, comisar european pentru Politici Regionale: Prima sa reactie dupa anuntul lui Juncker

"In calitate de prim-ministru al Guvernului Romaniei, fac apel la dumneavoastra sa sustineti, atat in cadrul dezbaterilor din Parlamentul Romaniei, cat si in cadrul dezbaterilor din Parlamentul European, prin parlamentarii si europarlamentarii PDL, PNL, UDMR si PMP candidatul tarii noastre pentru acest important portofoliu.

De asemenea, fac apel la sustinere de catre partidele dumneavoastra, pentru doamna Corina Cretu, si in cadrul Partidului Popular European, al carui reprezentant este, de altfel, si presedintele desemnat al Comisiei Europene", a afirmat premierul.

Cine este Corina Cretu, noul comisar european al Romaniei

Demers in interes national

Premierul s-a declarat convins ca "un astfel de demers este in interesul national", fiind de parere ca "acum avem cu totii ocazia sa aratam ca, daca suntem uniti, daca ne promovam constructiv si pozitiv interesul national, putem avea cu totii de castigat, ca tara si ca natiune".

"Am credinta ca, dincolo de disputa politica, dincolo de demersurile politice de pana acum, fiecare dintre noi trebuie sa puna pe primul plan interesul Romaniei si al cetatenilor romani. Acum, avem ocazia sa demonstram romanilor ca actuala clasa politica are capacitatea de a actiona unitar, in directia corecta, pe temele importante pentru tara", a conchis Ponta.

Romania obtine Politici Regionale: Scena politica jubileaza, Opozitia schimba macazul

Corina Cretu a obtinut portofoliul pentru Politici Regionale in noua Comisie Europeana (CE), a carei structura a fost anuntata miercuri de presedintele ales al institutiei, Jean-Claude Juncker, iar clasa politica romaneasca a fost incantata de succesul Romaniei, cu toatea ca Opozitia a criticat initial desemnarae acesteia de catre premier, catalogand-o drept "ilegala".

D.T.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Victor Ponta Corina Cretu, #Victor Ponta liderii partide scrisoare, #Victor Ponta scrisoare Cretu , #premier