Victor Ponta, scrisoare-apel pentru Corina Cretu (Video)

Joi, 11 Septembrie 2014, ora 10:39
1324 citiri
Victor Ponta, scrisoare-apel pentru Corina Cretu (Video)

Premierul Victor Ponta a facut un apel la liderii principalelor partide politice din Romania, pentru sustinerea Corinei Cretu, desemnata comisar european pe Politici Regionale.

Prim-ministrul le-a trimis, joi dimineata, o scrisoare deschisa presedintilor PNL, PDL, UDMR si PMP, in care le-a cerut sa o sustina pe Corina Cretu atat in cadrul dezbaterilor din Parlamentul Romaniei, cat si in Parlamentul European (PE), amintind faptul ca social-democrata urmeaza sa administreze un comisariat de 350 de miliarde de euro din bugetul UE.

In documetul remis Ziare.com, Victor Ponta le-a mai cerut celor patru partide sa o sustina pe Corina Cretu si in Partidul Popular European (PPE).

Corina Cretu, comisar european pentru Politici Regionale: Prima sa reactie dupa anuntul lui Juncker

"In calitate de prim-ministru al Guvernului Romaniei, fac apel la dumneavoastra sa sustineti, atat in cadrul dezbaterilor din Parlamentul Romaniei, cat si in cadrul dezbaterilor din Parlamentul European, prin parlamentarii si europarlamentarii PDL, PNL, UDMR si PMP candidatul tarii noastre pentru acest important portofoliu.

De asemenea, fac apel la sustinere de catre partidele dumneavoastra, pentru doamna Corina Cretu, si in cadrul Partidului Popular European, al carui reprezentant este, de altfel, si presedintele desemnat al Comisiei Europene", a afirmat premierul.

Cine este Corina Cretu, noul comisar european al Romaniei

Demers in interes national

Premierul s-a declarat convins ca "un astfel de demers este in interesul national", fiind de parere ca "acum avem cu totii ocazia sa aratam ca, daca suntem uniti, daca ne promovam constructiv si pozitiv interesul national, putem avea cu totii de castigat, ca tara si ca natiune".

"Am credinta ca, dincolo de disputa politica, dincolo de demersurile politice de pana acum, fiecare dintre noi trebuie sa puna pe primul plan interesul Romaniei si al cetatenilor romani. Acum, avem ocazia sa demonstram romanilor ca actuala clasa politica are capacitatea de a actiona unitar, in directia corecta, pe temele importante pentru tara", a conchis Ponta.

Romania obtine Politici Regionale: Scena politica jubileaza, Opozitia schimba macazul

Corina Cretu a obtinut portofoliul pentru Politici Regionale in noua Comisie Europeana (CE), a carei structura a fost anuntata miercuri de presedintele ales al institutiei, Jean-Claude Juncker, iar clasa politica romaneasca a fost incantata de succesul Romaniei, cu toatea ca Opozitia a criticat initial desemnarae acesteia de catre premier, catalogand-o drept "ilegala".

D.T.

Citeste si:
Molnupiravir, prima pastilă anti-COVID, ajunge oficial în România. Cine ar trebui să primească medicamentul începând de luni
Molnupiravir, prima pastilă anti-COVID, ajunge oficial în România. Cine ar trebui să primească medicamentul începând de luni
50.000 de cutii cu Molnupiravir ajung luni în România, a anunțat joi, 27 ianuarie, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. ”Luni vin în România 50.000 de cutii Molnupiravir. Pfizer...
Florin Cîțu susține că se va opune oricărei tentative a PSD de renegociere a PNRR: „Aruncăm la coș 30 de miliarde de euro”
Florin Cîțu susține că se va opune oricărei tentative a PSD de renegociere a PNRR: „Aruncăm la coș 30 de miliarde de euro”
Preşedintele PNL Florin Cîţu a declarat joi, 27 ianuarie, că o renegociere a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) este imposibilă, deoarece asta ar însemna pierderi de 30...