Victor Ponta se autodenunta la DNA, desi Crin Antonescu s-a razgandit (Video)

Luni, 10 Septembrie 2012, ora 12:54
4024 citiri
Victor Ponta se autodenunta la DNA, desi Crin Antonescu s-a razgandit (Video)

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, in debutul sedintei BPN, ca in cursul zilei va semna autodenuntul catre DNA in care recunoaste ca a indemnat oamenii sa vina la vot la referendum.

"Aici (in BPN, n.r.) trebuie sa luam decizii politice si prima decizie politica este aceea de a avea o reactie la o actiune politica declansata de catre DNA impotriva celor care au votat la referendum. Cred ca este corect - eu unul am recunoscut, banuiesc ca veti recunoaste si dumneavostra (membrii BPN al PSD, n.r.) faptul ca am indemnat oamenii sa vina la referendum", a spus Ponta, in prima parte a sedintei BPN, la care presa a avut acces.

El a precizat ca recunoaste si "fapta grava" pe care a comis-o in sensul in care a mers la vot si a votat "Da", respectiv pentru demiterea presedintelui Traian Basescu.

"Cred ca e corect sa fim cu totii cercetati pentru aceste fapte cumplite care in mod normal - sigur, intr-o tara democratica - ar fi numite actiune de campanie electorala. La noi, nerespectand acest drept constitutional de a face campanie, se considera foloase necuvenite nepatrimoniale. Ideea de a obtine foloase necuvenite nepatrimoniale constand in voturi banuiesc ca este o infractiune comisa de toti politicienii din lume", a spus Ponta.

El a aratat ca va semna autodenuntul catre DNA in cursul zilei de luni.

"Eu azi o sa semnez autodenuntul catre DNA, spunand foarte clar faptele pe care le-am comis. Banuiesc ca si dumneavoastra, ceilalti, care, in egala masura cu noi, ati indemnat oameni sa vina la vot", a mai spus Ponta.

Liderii USL Victor Ponta si Crin Antonescu au declarat, joi, ca se autodenunta ca l-au instigat pe Liviu Dragnea sa cheme lumea la referendum.

Antonescu s-a razgandit. Nu se autodenunta

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, inaintea sedintei BPC, despre autodenuntul la Parchet impreuna cu Victor Ponta, in urma cercetarii lui Liviu Dragnea, ca au fost "descurajati" de procurorul general sa faca acest demers si ca il roaga pe Vasile Blaga sa le faca plangere penala.

Ulterior, Victor Ponta a comentat aceasta declaratie a liderului PNL spunand ca a fost una "ironica".

Morar: Au "votat" in localitatile de domiciliu morti, detinuti si militari din Afganistan (Video)

Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Daniel Morar, a declarat, duminica seara la Realitatea TV, ca la referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu au votat in localitatile de domiciliu militari aflati in Afganistan si detinuti care se aflau in penitenciar sau persoane decedate.

Morar: Nu se fac condamnari politice la DNA. Basescu nu a dat niciodata o dispozitie

"Din primele investigatii, verificand bazele de date sau acele declaratii date prin sate sau prin localitati ale tarii, s-au constatat alte aspecte, ca exista liste cu fantome, persoane care nu exista. Seria si numarul de buletin sau CNP nu au fost identificate in bazele de date.

Exista persoane care nu au votat. Ele erau plecate in strainatate, la munca, dar ele apar ca ar fi votat, si in mod corespunzator buletinele ar fi fost introduse in urne.

Exista persoane din teatrele de operatiuni care au votat in localitatile locale in conditiile in care erau in Afganistan. Exista persoane care erau in peniteciar. Exista persoane decedate, care figureaza ca au votat, sau care se aflau in penitenciar in acea zi, in executarea unor pedepse si care au votat iarasi in localitatile lor natale. Toate acestea duceau la ideea unei fraude", a spus seful DNA.

Citeste si:
Litigii de aproape un miliard de euro la CNAIR pentru nerespectarea clauzelor, anunță Grindeanu
Litigii de aproape un miliard de euro la CNAIR pentru nerespectarea clauzelor, anunță Grindeanu
inistrul Transporturilor Sorin Grindeanu a declarat sâmbătă, 28 mai, că în prezent există litigii în care diverse firme cer CNAIR aproape un miliard de euro pentru nerespectarea unor clauze...
Ce a discutat premierul Nicolae Ciucă despre energia nucleară în România cu o delegație a senatului SUA
Ce a discutat premierul Nicolae Ciucă despre energia nucleară în România cu o delegație a senatului SUA
Prim-ministrul Nicolae Ciucă a primit sâmbătă, 28 mai, o delegaţie a Senatului SUA condusă de Robert Portman. În cadrul întrevederii au fost abordate subiecte legate de sprijinul...
Comentarii
OSIRIS
rank 5
Vrem demisia si puscăria pt. poantă. Vrem să primească ce merită!
DOTTORE MANGLA CUM FRAUDE
rank 5
Joacă de-a mijoarca la o casă de copii abandonaţi şi cam bleguţi.