Victor Ponta se lauda cu primirea avuta la Pentagon si citeaza dintr-un serial TV

Marti, 10 Martie 2015, ora 11:40
3557 citiri
Victor Ponta se lauda cu primirea avuta la Pentagon si citeaza dintr-un serial TV
Foto: Guvernul Romaniei

Prim-ministrul Victor Ponta a laudat armata romana, marti, la bilantul MApN pe anul 2014, dand un exemplu despre felul in care a fost primit la Pentagon. In plus, a vorbit despre scutul antiracheta din Romania, facand referire la ce a vazut intr-un serial TV.

"In anul 2015 vom finaliza, cu partenerii americani, sistemul de aparare antiracheta, care va arata foarte clar determinarea Romaniei de a avea capabilitati si a duce la bun sfarsit proiecte importante.

Fac o scurta paranteza: cel mai urmarit serial - sigur, fictiune - de politica in acest moment in America, 'House of Cards', are un moment in care presedintele Statelor Unite il primeste pe presedintele Rusiei la Casa Alba, si presedintele Rusiei spune 'Ne intelegem pe Middle East (Orientul Mijlociu - n.red.) daca esti de acord sa opresti scutul antiracheta din Europa' si ma gandeam daca cineva din cei care au scris scenariul stiau ca Romania este cu adevarat, nu doar in fictiune, un pion important, o tara importanta intr-o asemenea gandire globala care face interesul inclusiv al serialelor de televiziune", a spus premierul, care a folosit o replica din cunoscutul serial si intr-o dezbatere televizata cu Klaus Iohannis, din campania prezidentiala - "Vreau sa ii cereti scuze sotiei mele".

EU Observer: Iohannis, momentul Obama al Romaniei

Ponta a relatat, la inceputul discursului sau tinut la MApN, si felul in care a fost primit in cea mai mare si mai cunoscuta cladire militara din lume.

"Am fost primit la Washington, la Pentagon, centrul celei mai mari armate din lume. Am fost primit cu onoruri speciale. Am intrebat daca asa se intampla cu toti prim-ministrii si sefii de stat si mi s-a spus 'Nu, asa se intampla cu Romania'.

Orice oficial roman care merge la partenerii nostri strategici primeste aceste multumiri pentru ceea ce dvs. faceti. Armata romana este respectata de partenerii nostri strategici", a declarat Victor Ponta.

Sa alocati! Adica sa alocam

Acesta a mentionat ca 2014 a fost foarte bun pentru armata romana, subliniind ca este important ca anii 2015 si 2016 sa fie si mai buni.

"Romania arata ca intelege provocarile crescute in regiune si rolul pe care trebui sa il avem. M-am uitat la partenerii nostri care au alta optiune, faptul ca Romania isi asuma importanta pe care o acordam acestui domeniu fundamental este un semn de seriozitate, de stabilitate si ne aduce foarte mult respect din partea partenerilor nostri", a explicat prim-ministrul.

De asemenea, seful Guvernului a spus ca "este esential sa aveti 2 la suta dintr-un PIB care creste, nu scade": "Vreau sa va rog sa alocati banii necesari, adica sa alocam noi, Guvernul".

Victor Ponta a mai afirmat ca lupta politica trebuie sa se opreasca la domeniul Apararii si a amintit despre provocarile privind securitatea cibernetica: "Razboiul se poarta la un alt nivel in 2014. Reprezinta un domeniu de maxim pericol si de maxima importanta".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Victor Ponta House of Cards, #Ponta primire Pentagon, #Ponta armata romana, #Ponta bilant MApN , #premier