Victor Ponta si gafele sale din entuziasm (Opinii)

Luni, 11 Februarie 2013, ora 23:28
9359 citiri
Victor Ponta si gafele sale din entuziasm (Opinii)

Vadit lucru, domnul Ponta are de aprofundat materia numita politica.

In primul rand, la capitolul ei introductiv: exprimare. Daca termenul "obraznicie" subliniat si reluat in cazul diferendului pe tema panzei falfainde cu stea si semiluna are cat de cata acoperire, altfel stau lucrurile in subiectul Berlusconi.

Spiritul de incruntata fronda nationala poate fi cautionat de atingerea corzilor sensibile cu un arcus vechi si netrecut prin sacaz, asa cum s-a intamplat cu declaratiile unor diplomati maghiari. Gafele devin majore, impardonabile chiar, atunci cand iti permiti atacuri la o persoana ce nu are nimic de-a face cu tara ta.

Silvio Berlusconi nu mai are nevoie de prezentare. Este un controvesat lider politic italian. Intamplator, cam de acelasi rang cu actualul premier roman. Fostul prim- ministru din "cizma" Europei are destule bube in CV-ul sau. Nu le mai reamintesc.

Pentru ele a fost huiduit, injurat, blestemat de catre concetatenii lui. Harsit in tot felul de ambuscade politice si nu numai, acuzat de imoralitati presupuse sau dovedite, Don Silvio a devenit un vulpoi batran. Care stie sa pareze lovituri, sa se replieze si sa atace atunci cand trebuie.

Suplimentul comparativ cu rezonanta de "bestia nera" lansat de catre Victor Ponta nu are cum sa-l afecteze. Paralela dintre el si Ceausescu oferita publicului de seful Executivului roman il descalifica pe cel ce a emis-o. Italianul nu a ripostat cu o contrapalma, ci printr-un raspuns sagalnic. Dovada de spiritualitate spontana si educatie diplomatica.

Domnul Ponta nu se afla la prima abatere de necuviinta fata de marcante personalitati externe. Anul trecut a avut o manifestare de "huliganism" propozitional, cand posta pe blogul propriu considerente demne unei peluze dintr-o toloaca politica de liga a V-a.

Incercand sa-i fie un reverberant chibit lui Francois Hollande, in scrutinul acestuia pentru presedintia Hexagonului, "domnul" de la Bucuresti scria: "Nicolas Sarkozy este un simbol al politicianului demagog, populist fara limite, total lipsit de valori si scrupule, fara o viziune clara si coerenta, cu grave conceptii autoritare si antidemocratice, exhibitionist si chiar bufon- adica un Basescu al Frantei (din pacate replicat si in alte tari europene, daca ne gandim la Berlusconi, Viktor Orban, Boiko Borisov)", nota presedintele PSD.

Din fericire, si-a marginit consideratiile la arena politica, fara aluzii privind aspecte din viata personala a celor vizati. S-ar fi acoperit de un oprobriu total. Oricum, raul fusese facut. Cu toate ca, ulterior, dl Ponta si-a manifestat parerea de rau legata de expresiile citate, avandu-l ca tinta pe Sarkozy.

"Regret faptul ca in entuziasmul meu pentru sustinerea domnului Hollande am folosit niste cuvinte nepotrivite la adresa fostului presedinte, Nicolas Sarkozy, a fost o lectie si pentru mine ca la nivel international sunt termeni pe care nu poti sa-i folosesti", declara ferventul aparator al cauzei stangii social-democrate.

Dupa cum lesne se poate vedea, premierul roman a uitat destul de repede acea lectie despre codul obligatoriu al nobletei politice. Exista o diferenta prea mare intre Berlusconi si Ceausescu incat sa insailezi o atat de injositoare si neavenita comparatie.

In cazul domnului Victor Ponta, si nu doar al lui, acel invocat entuziasm poate deveni oricand o arma cu doua taisuri. Uneori raneste si provoaca handicapuri. Iremediabile.

Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei și a listei Drepte Unite pentru alegerile locale din Bucureşti că în această...
#Ponta atac Berlusconi, #Ponta gafe politice , #premier
Comentarii