Victor Ponta, te lepezi de Satana? (Opinii)

Marti, 01 Mai 2012, ora 18:41
4194 citiri
Victor Ponta, te lepezi de Satana? (Opinii)
romania libera.ro

Intrebat recent de ce a rupt protocolul de colaborare cu PDL pentru Capitala, primarul Sectorului 1, Neculai Ontanu, membru UNPR, a declarat ca "se leapada de Satana". Ramane de vazut daca si Victor Ponta va avea curaj sa spuna aceasta formula magica, cand ii va veni randul sa dea piept cu baronii si greii din PSD.

Uitandu-ne peste numele mari din PSD, care au, inca, vocea destul de puternica pentru a ne sparge timpanele, aflate in fata televizorului, constatam ca PSD vine in fata cu aceiasi oameni, pe care s-a sprijinit si Geoana si, partial, Adrian Nastase. Il regasim pe Marian Oprisan, varf de lance impotriva lui Ion Iliescu, il avem pe Vanghelie, candidat de nadejde la Sectorul 5 al Capitalei sau pe Radu Mazare, aflat intr-un vesnic carnaval pe litoralul romanesc.

Daca mai punem la socoteala ca baronul de Teleorman, cum a fost el numit de presa, Liviu Dragnea, este in pole-position pentru preluarea unui post de ministru, avem tabloul complet al unui PSD invechit, care se bazeaza pe aceleasi persoane din vremea "prostanacului" Geoana.

Acesti oameni nu au de ce sa fie considerati oaia neagra a PSD, din moment ce relatiile lor cu justitia sunt relativ curate, neavand niciunul dintre ei condamnari penale la activ. Insa, dincolo de problemele cu legea, imaginea lor publica este deplorabila, nimeni neavand nevoie de o certificare a justitiei cand aude numele lui Oprisan, Vanghelie sau Mazare.

Intr-un fel sau altul, aceste persoane si-au pierdut credibilitatea publica, imaginea lor este sifonata, ei traind exclusiv la nivel local, unde partidul ii foloseste doar pentru ca sunt utili, ca masina de vot.

Aici este problema lui Victor Ponta. Va fi el in stare sa se lepede de un Vanghelie, Mazare sau Oprisan, care nu inseamna nimic in politica de varf, ci sunt doar simple personaje cu putere la nivel de sector, judet sau municipiu? Va avea Ponta puterea sa scoata in fata si membri anonimi pana cum, oameni capabili, inteligenti, dar care nu stiu sa invarta butoanele pentru a aduce bani partidului?

Victor Ponta are nevoie, mai mult ca oricand, de figuri noi. A iesi la atac cu aceleasi personaje prafuite, invechite, nu arata decat ca PSD ramane o formatiune la fel de inchisa ca intotdeauna si merge pe aceleasi principii de promovare a cadrelor ca si predecesorii lui la guvernare, PDL.

Daca tot il are pe Oprisan, Victor Ponta ar trebui ca macar sa-l asculte si sa puna in practica indemnul acestuia, lansat de curand: "gata cu Iliescu". Asta asa, pana nu ajunge si viitorul posibil premier la la stadiul de "prostanac".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Victor Ponta premier, #Ponta PSD reforma, #baroni PSD Ponta guvernare, #Ontanu leapada Satana , #premier