Victor Ponta, urmasul lui Becali (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Joi, 23 Mai 2013, ora 12:45
5642 citiri
Victor Ponta, urmasul lui Becali (Opinii)

Atunci cand nu mai ai argumente pentru a sustine si combate o teza, cea mai uzuala iesire e insulta. Atrage atentia, bruiaza, poate chiar socheaza, poate folosi ca diversiune, in orice caz indeparteaza discutia de la fondul chestiunii.

Cand un barbat recurge la o asemenea strategie la adresa unei femei este mai mult decat diversiune, se numeste marlanie. Cand o faci in public se numeste chiar calomnie. Sigur nu si daca beneficiezi de imunitatea parlamentara de ales in Gorj si te poti ascunde iepureste dupa opinia politica de neatins.

Asadar, ceea ce a comis Victor Ponta la adresa Monicai Macovei, acuzand-o ca "este dusa cu sorcova", este o marlanie calomnioasa de tip Vadim - Becali, care ne dovedeste o grava carenta de educatie si ne sugereaza ca stilul de-abia incarceratului nu ne va lipsi. A fost preluat cu mare acuratete.

Dincolo de stilistica degradanta, eu inteleg enervarea lui Victor Ponta tocmai pentru ca Monica Macovei nu e deloc "dusa cu sorcova".

"Victor Ponta a demonstrat in aceste zile cat se poate de clar coalizarea cu inculpatii impotriva Justitiei. (...)Nimeni nu vorbeste insa de prejudiciul adus statului de Becali, de aproape un milion de euro, prin schimbul de terenuri, bani cu care puteau fi facute scoli sau strazi.

Ponta, Antonescu, Zgonea vorbesc despre Becali de parca el ar fi victima vreunei infractiuni. Lucrurile stau exact invers: el este autorul si noi toti suntem victimele furate(...) (premierul Ponta - n.red.) a inceput o noua relatie cu Justitia: da ordine, cere condamnari sau scutiri de inchisoare in functie de simpatiile sau antipatiile personale, tocmai cand Justitia se dezinhibase si aplica legea egal pentru toti", scrie Monica Macovei pe blog.

Totodata, Macovei sustine ca toate declaratiile de simpatie la adresa lui Gigi Becali, venite de la premier si de la presedintii celor doua Camere, pregatesc terenul pentru gratierea, altfel total nemotivata, a lui Becali. Deduc de aici ca d-na Macovei il vede pe Traian Basescu in stare sa semneze un asemenea decret, o suspiciune pe care o impartasesc, dupa cum am scris deja.

Tot ceea ce scrie fostul ministru despre Victor Ponta e perfect adevarat, doar ca nu a inceput acum. Imi aduc aminte ce sceneta transfigurata si inlacrimata ne-a servit in noaptea cand Adrian Nastase si-a pus fularul peste zgarietura de la gat si cum acuza transparent din usa spitalului justitia basista care i-a trimis mentorul dupa gratii: "Ma intreb daca Traian Basescu este fericit".

Va mai amintesc ca prima grija a lui Victor Ponta la sedinta CSM de inscaunare a alesilor sai in fruntea Parchetelor a fost o directiva esentiala: "Nu vreau sa mai vad, ca anul trecut, scene din anii '50, cu procurori care ancheteaza oameni de la tara". Clar?

Ca sa nu mai vorbim despre penibilul unui NUP primit de premier pentru acuzatia de plagiat in conditii cel putin dubioase, cu expertize antedatate si la cateva zile dupa ce Tiberiu Nitu a pus mana pe Parchetul General.

Si ca sa ajungem la ceea ce pare sa-l fi iritat cel mai tare pe premier, adica la suspiciunea ca este pregatita emotional gratierea, este imposibil sa nu vezi operatiunea masiva de eroizare a acestui infractor de drept comun.

Daca Victor Ponta socotea, macar ca fost magistrat, daca nu ca politician de prim rang, presedinte de partid si premier, ca locul infractorilor condamnati defintiv este la puscarie, nu isi permitea declaratii de simpatie fata de un astfel de om fix in ziua incarcerarii.

Poate nu le-a facut in vederea gratierii, poate le-a facut doar pentru a satisface un numar destul de mare de votanti becalizati sau pentru ca ii convine de minune aceasta emotie colectiva primitiva, perdea de fum perfecta pentru NUP-uri, pentru amanarea ruperii USL sau pentru deciziile nu neaparat comode cu care ar putea reveni de la Bruxelles.

Dar si asa sa fie, criticile Monicai Macovei sunt la fel de valabile, iar replica domniei sale tot o marlanie calomnioasa.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Macovei atac Ponta Becali, #Ponta Macovei sorcova , #premier