Victore, ce vrei tu sa faci pentru Romania? (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Joi, 24 Octombrie 2013, ora 23:45
7495 citiri
Victore, ce vrei tu sa faci pentru Romania? (Opinii)

Aceasta este intrebarea pe care, relateaza amuzat Victor Ponta, premierul ar fi primit-o de la Joe Biden la Casa Alba. Presa a speculat imediat ca ar fi fost vorba de un test prudent, in perspectiva unei eventale candidaturi prezidentiale a lui Victor Ponta.

Posibil, mai ales ca USL scartaie atat de tare din toate incheieturile incat e mai mult decat probabil ca PSD si PNL sa isi gaseasca drumuri separate cat de curand. De aici, desigur, si candidaturi separate.

Victor Ponta a relatat vesel intrebarea, precum scolarul pe care profesorul l-a bagat in seama si i-ar da, nu-i asa?, o sansa sa devina seful clasei. Dar intrebarea in sine este foarte grava pentru Victor Ponta. Daca dupa un an si jumatate de mandat de premier in fruntea unei majoritati mamut nu ai aratat exact ce vrei sa faci, de la ce principii pornesti, incotro te indrepti, care iti este proiectul de tara, ai o imensa problema.

Dar faptul ca americanii inca nu au inteles ce vrea Victor Ponta pentru tara aceasta e cel mai bun lucru care i se poate intampla presedintelui PSD, este semnul de maxima indulgenta posibila pentru ca toate actiunile premierului din ultimul an si jumatate indica pentru Romania o directie nu numai ingrijoratoare, ci de-a dreptul letala.

Victor Ponta a facut parte din asaltul furibund asupra statului de drept comis in vara lui 2012. A semnat atunci ordonantele de urgenta care limitau puterile CCR si contraziceau deciziile Curtii, fapte care au oripilat Europa civilizata. Victor Ponta a impartit procurorii in basisti si non basisti si a salutat inlocuirea din functie a unui basist, adica Lucian Papici.

Victor Ponta imparte dosarele penale in politice si restul, da indicatii procurorilor si judecatorilor in privinta solutiilor pe care trebuie sa le ia. Ce spun toate acestea despre ceea ce vrea sa faca Victor Ponta cu statul de drept si cu justitia?

Victor Ponta este un plagiator declarat ca atare de expertii internationali, inclusiv de la Sorbona si Strasbourg, de comisia de etica a Universitatii Bucuresti, de Comisia de acreditare a titlurilor universitare, din care face parte si presedintele Academiei Romane, si de orice elev de clasa primara care stie ce inseamna ghilimelele si cand trebuie ele puse.

Si totusi, Victor Ponta a fost scapat de o comisie politica numita om cu om de ministrul Educatiei, subordonatul sau. Ce spune asta despre integritatea premierului si in ce directie poate duce un politician de acest fel Romania?

In mandatul lui Victor Ponta investitiile straine au scazut, inflatia a crescut, fiscalitatea a crescut si este posibil ca ea sa creasca din nou, marile privatizari au fost ratate lamentabil, niciun proiect economic major nu numai ca nu a fost dus la bun sfarsit, dar nici macar nu a inceput. Ce directie economica promite Victor Ponta Romaniei?

Victor Pontra a reusit sa fractureze Romania in chestiunea Rosiei Montane si a gazelor de sist, mai ales prin felul in care a gestionat subiectele si prin dualitatea premier -deputat, vecina cu schizofrenia, in spatele careia s-a ascuns. In ce directie duce Victor Ponta Romania?

Victor Ponta face exces de ordonante, desi are in spate o majoritate uriasa, si-a pus rubedeniile in pozitii esentiale, inclusiv la ministerul Justitiei, si lista "performantelor" ar putea continua.

Ele definesc ce stie si ce vrea sa faca Victor Ponta pentru Romania.

Citeste si:
Marcel Ciolacu le plânge de milă pensionarilor români: "80 la sută trăiesc cu o pensie până în 2.000 de lei"
Marcel Ciolacu le plânge de milă pensionarilor români: "80 la sută trăiesc cu o pensie până în 2.000 de lei"
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că 80 la sută dintre pensionarii români au o pensie de până în 2.000 de lei şi că pensia minimă va ajunge de la 1 ianuarie 2022 la 1.000 de...
Streinu-Cercel, despre noua variantă de coronavirus: ”Românii se comportă ca şi cum şi-ar dori să se infecteze”
Streinu-Cercel, despre noua variantă de coronavirus: ”Românii se comportă ca şi cum şi-ar dori să se infecteze”
Președintele Comisiei pentru Sănătate din Senat, Adrian Streinu-Cercel, a făcut duminică, 5 decembrie, un apel la populație să respecte măsurile de bază pentru a preveni răspândirea...