Vin americanii! Ar putea fi singura speranta (Opinii)

Miercuri, 08 Ianuarie 2014, ora 23:58
10290 citiri
Vin americanii! Ar putea fi singura speranta (Opinii)

Se vede ca e criza in justitia din Romania si sunt temeri ca iar e amenintat statul de drept. De unde se vede? Vin americanii! Victoria Nuland, Secretarului de Stat adjunct al SUA, va ajunge din nou la Bucuresti. Stim si de ce: sa opreasca ce face si ce pregateste Puterea.

Ia sa vedem ce scrie in comunicatul de pe site-ul diplomatiei americane:

"In Bucuresti, Romania, din 10-11 ianuarie, Secretarul de Stat adjunct Nuland se va intalni cu oficiali guvernamentali de ranf inalt si cu membri ai societatii civile pentru a discuta chestiuni bilaterale si regionale, inclusiv eforturi de a intari domnia legii".

A se citi "pentru a ne asigura ca Puterea din Romania nu-si bate iar joc de statul de drept".

Bine, daca il intrebam pe Ponta, va spune ca Nuland vine ca sa intareasca relatia cu SUA. Dar daca te pricepi la lucrurile astea (si daca esti alfabetizat), stii ca e vorba de o tragere de urechi.

De fapt, alaturi de presiunea UE si a celor mai importante tari europene, e singurul lucru care ar putea face USL sa dea inapoi in privinta planului sau privind justitia. Privind salvarea penalilor, adica, prin modificarile la Codul Penal (n-am scapat de ele, sunt la CCR deocamdata) si legea amnistierii si gratierii.

Pentru ca pe plan intern USL nu prea are motive sa dea inapoi cu planul, ba chiar dimpotriva. Sta inca excelent in sondaje, nederanjata de "martea neagra" si in ciuda altor milioane de lucruri, inclusiv a faptului ca are sanse mari sa se destrame. Opozitia n-o prea deranjeaza nici ea, pentru ca inca nu a invatat sa faca opozitie adevarata.

Asa cum am mai spus, de proteste USL nu se teme foarte tare, intrucat, de obicei, sunt mult prea mici pentru a o deranja.

Tristul, foarte tristul adevar despre proteste

Si atunci, cine ar putea pune presiune pe USL? Occidentul. Exact asa s-a intamplat si in vara lui 2012. Credeti ca atunci opozitia (care mai mult dormea prin vacante la Monte Carlo) i-a speriat pe cei din USL de au dat inapoi (apropo, stiu din surse sigure ca am vazut doar varianta "soft" a planului)? Nici macar Basescu sau procurorii.

A fost Occidentul. Comisia Europeana, Germania, dar mai ales SUA. "Ii tremurau genunchii", spunea un lider PSD citat de Gandul, vorbind despre Ponta dupa intalnirea cu ambasadorul SUA.

Iar americanii, dar si europenii, au tot jucat "batul si morcovul" cu Victor Ponta. Ba i-au dat mici recompense (vezi intalnirea cu Biden), ba i-au dat cate un bat, vezi vizitele si criticile unor oficiali. Asa, ca sa privim cu speranta sosirile astea.

Occidentalii sunt singurii care sunt mai puternici decat baronii in ochii lui Victor Ponta. Si singurii in care ne putem pune speranta ca se vor opri loviturile din justitie.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#vizita SUA domnia legii, #Nuland vizita Romania , #premier