Alegeri parlamentare 2012: Ce avere are Victor Ponta

Marti, 13 Noiembrie 2012, ora 21:23
5407 citiri
Alegeri parlamentare 2012: Ce avere are Victor Ponta

Prim-ministrul Victor Ponta, care candideaza pentru un nou mandat de deputat intr-un colegiu din judetul Gorj, si-a trecut in declaratia de avere depusa la Biroul Electoral Central doua locuinte, un teren, dar si trei conturi bancare, insa nicio masina.

Premierul detine un teren intravilan de 1.371 de metri patrati, in satul Baia de Fier, comuna Baia de Fier, din judetul Gorj, pe care l-a dobandit in anul 2006. Totodata, potrivit site-ului Agentiei Nationale de Integritate, Ponta are o casa de locuit cu o suprafata de 63 de metri patrati, in acelasi loc, dobandita tot in 2006, dar si un apartament in Bucuresti, de 94 de metri patrati.

Alegeri parlamentare Gorj 2012

Victor Ponta nu are trecute in declaratia de avere masini sau alte bunuri mobile valoroase, insa a vandut, pe 7 martie 2012, un apartament si o garsoniera unei persoane fizice, Ionut Speteanu, pentru 130.000 de euro, respectiv 80.000 de euro.

In ceea ce priveste conturile bancare, presedintele PSD are trei conturi la doua banci: doua conturi in lei, in valoare totala de peste 60.000 de lei, si unul in valoare de peste 15.000 de euro. Social-democratul nu are insa nicio datorie si niciun imprumut acordat.

Veniturile sale din ultimul an fiscal au fost de 50.784 de lei, reprezentand indemnizatia primita pentru activitatea sa in Camera Deputatilor, in timp ce sotia sa, europarlamentarul Daciana Sarbu, a primit 72.964 de euro, reprezentand indemnizatia de la Parlamentul European.

Victor Ponta va candida pentru un al treilea mandat consecutiv de deputat de Gorj, in Colegiul 6, avandu-i drept contracandidati pe democrat-liberalul Nicolae Davitoiu, pe listele ARD, dar si pe patronul OTV si fondatorul Partidului Poporului, Dan Diaconescu, din partea PP-DD.

Eveniment Quarterly Report

Analiză: Cum cad Ciucă și Ciolacu în capcana lui Putin
Analiză: Cum cad Ciucă și Ciolacu în capcana lui Putin
Cei doi lideri ai coaliției de guvernământ se lasă atrași de Diana Șoșoacă și AUR într-o zonă a intoleranței depășită demult de Europa Occidentală. O zonă în care propaganda rusă...
Ciucă le transmite un mesaj românilor care își serbează onomastica de sfântul Andrei
Ciucă le transmite un mesaj românilor care își serbează onomastica de sfântul Andrei
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, ne îndeamnă joi, 30 noiembrie, de Sfântul Andrei, să ne inspirăm din exemplul Ocrotitorului României, să fim curajoşi şi înţelepţi pentru a...
#avere Victor Ponta, #Victor Ponta declaratie de avere, #Victor Ponta candidat parlamentare Gorj, #Victor Ponta alegeri parlamentare, #Victor Ponta candidat Camera Deputatilor , #presedinte PSD