Deputatii juristi cer sanctionarea lui Victor Ponta

Marti, 29 Noiembrie 2011, ora 22:41
2750 citiri
Deputatii juristi cer sanctionarea lui Victor Ponta

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a cerut, marti, sanctionarea liderului PSD, Victor Ponta, pentru unele afirmatii la adresa deputatului Eugen Nicolicea(UNPR) si audierea social-democratului in cazul unei posibile fraude la votul din plen.

"Este vorba de o emisiune in care domnul Victor Ponta a facut afirmatii la adresa domnului Eugen Nicolicea. Comisia juridica si-a mentinut raportul initial, in care a constatat ca domnul deputat Victor Ponta a savarsit o abatere disciplinara prin afirmatiile facute in emisiunea ''Ora de Foc'' din data de 14 decembrie 2010 si recomanda Biroului Permanent al Camerei aplicarea unei sanctiuni prevazute de articolul 213 alineatul 1 din Regulamentul Camerei Deputatilor", a declarat presedintele Comisiei juridice a Camerei, Daniel Buda (PDL).

Articolul 213, invocat de Buda, prevede ca abaterile de la regulament atrag drept sanctiuni pornind de la avertisment, chemare la ordine, retragerea cuvantului, eliminarea din sala de sedinte pana la interzicerea participarii la lucrarile Camerei pe timp de maximum 15 zile ori chiar excluderea temporara.

Victor Ponta, chemat la audieri in cazul votului la mai multe maini

"In ceea ce priveste solicitarea facuta de IPP privind prezenta domnului Ponta in doua locuri la acelasi moment, anume cu votul dat (in plenul Camerei, n.red.) in data de 21 iunie 2011, cand domnul Victor Ponta figura prin cartela de vot a domniei sale la Camera Deputatilor si dupa patru minute era la Cotroceni, Comisia juridica a decis ca domnul Victor Ponta sa fie invitat la audieri, urmand ca pe baza afirmatiilor pe care domnia sa le face sa stabilim masurile care se impun a fi luate in aceasta situatie", a mai anuntat Buda.

Deputatii juristi l-au invitat, marti, pe Victor Ponta la audieri in legatura cu sesizarea Institutului de Politici Publice (IPP) privind votul pe care l-ar fi dat in Parlament, desi el se afla, de fapt, la Cotroceni.

Institutia s-a sesizat dupa ce mai multi deputati au fost filmati in timp ce votau la doua maini, trimitand apoi o notificare catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

Citeste si:
Scandal între PNL și UDMR la Târgu Mureș după ce maghiarii au alocat 80.000 de lei pentru „Turul ciclist al Ținutului Secuiesc”
Scandal între PNL și UDMR la Târgu Mureș după ce maghiarii au alocat 80.000 de lei pentru „Turul ciclist al Ținutului Secuiesc”
La Târgu Mureș s-a iscat un scandal între PNL și UDMR după ce primăria a aprobat acordarea în regim de urgență a 80.000 de lei din buget pentru a organiza „Turul ciclist rutier Zseklerla...
Ce activități au avut „dinozaurii” fiecărui partid din Parlament. Cel mai în vârstă membru este de la AUR
Ce activități au avut „dinozaurii” fiecărui partid din Parlament. Cel mai în vârstă membru este de la AUR
Cel mai în vârstă parlamentar de la USR are doar 55 de ani și o experiență bogată în domeniul apărării, în timp ce, la extrema cealaltă se regăsește un deputat AUR, în vârstă de 72...