Deputatii juristi cer sanctionarea lui Victor Ponta

Marti, 29 Noiembrie 2011, ora 22:41
2750 citiri
Deputatii juristi cer sanctionarea lui Victor Ponta
Foto: Arhiva

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a cerut, marti, sanctionarea liderului PSD, Victor Ponta, pentru unele afirmatii la adresa deputatului Eugen Nicolicea(UNPR) si audierea social-democratului in cazul unei posibile fraude la votul din plen.

"Este vorba de o emisiune in care domnul Victor Ponta a facut afirmatii la adresa domnului Eugen Nicolicea. Comisia juridica si-a mentinut raportul initial, in care a constatat ca domnul deputat Victor Ponta a savarsit o abatere disciplinara prin afirmatiile facute in emisiunea ''Ora de Foc'' din data de 14 decembrie 2010 si recomanda Biroului Permanent al Camerei aplicarea unei sanctiuni prevazute de articolul 213 alineatul 1 din Regulamentul Camerei Deputatilor", a declarat presedintele Comisiei juridice a Camerei, Daniel Buda (PDL).

Articolul 213, invocat de Buda, prevede ca abaterile de la regulament atrag drept sanctiuni pornind de la avertisment, chemare la ordine, retragerea cuvantului, eliminarea din sala de sedinte pana la interzicerea participarii la lucrarile Camerei pe timp de maximum 15 zile ori chiar excluderea temporara.

Victor Ponta, chemat la audieri in cazul votului la mai multe maini

"In ceea ce priveste solicitarea facuta de IPP privind prezenta domnului Ponta in doua locuri la acelasi moment, anume cu votul dat (in plenul Camerei, n.red.) in data de 21 iunie 2011, cand domnul Victor Ponta figura prin cartela de vot a domniei sale la Camera Deputatilor si dupa patru minute era la Cotroceni, Comisia juridica a decis ca domnul Victor Ponta sa fie invitat la audieri, urmand ca pe baza afirmatiilor pe care domnia sa le face sa stabilim masurile care se impun a fi luate in aceasta situatie", a mai anuntat Buda.

Deputatii juristi l-au invitat, marti, pe Victor Ponta la audieri in legatura cu sesizarea Institutului de Politici Publice (IPP) privind votul pe care l-ar fi dat in Parlament, desi el se afla, de fapt, la Cotroceni.

Institutia s-a sesizat dupa ce mai multi deputati au fost filmati in timp ce votau la doua maini, trimitand apoi o notificare catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

Citește și:
De când se vor putea vaccina antigripal românii în farmacii. Anunțul ministrului Sănătății
De când se vor putea vaccina antigripal românii în farmacii. Anunțul ministrului Sănătății
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat luni, 3 octombrie, că românii s-ar putea vaccina antigripal în farmacii din acest an. Ministrul a precizat că autoritățile...
Mesajul lui Klaus Iohannis după ce a ”uns-o” pe Ligia Deca la conducerea Ministerului Educației VIDEO
Mesajul lui Klaus Iohannis după ce a ”uns-o” pe Ligia Deca la conducerea Ministerului Educației VIDEO
Fostul consilier prezidenţial Ligia Deca a depus luni, 3 octombrie, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Educaţiei, la Palatul Cotroceni. În cadrul ceremoniei,...